Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viertolan kouluun suunnitellaan lähes 30 miljoonan euron satsausta – tilat myös yläkoululle

Viertolan kouluun suunnitellaan laajennusta sekä perusparannusta. Toteutuessaan kyseessä on lähes 30 miljoonan euron satsaus.

Tikkurilan suuralueella sijaitsevaan Viertolan kouluun kuuluu kaksi toimipistettä, Liljatien ja Jokirannan toimipisteet. Laajennus ja perusparannus on tarkoitus toteuttaa Liljatien toimipisteeseen.

Nyt alakouluna toimiva Liljatien opetuspiste muuttuisi laajennuksen myötä yhtenäiskouluksi.

Laajennuksen lisäksi kaupunki suunnittelee Liljatien vuonna 1991 valmistuneeseen koulurakennukseen perusparannusta. Rakennukseen aiotaan tehdä tilamuutoksia vastaamaan opetussuunnitelman mukaisia tarpeita.

Kaupungin mukaan suunnitelmissa on lisäksi parantaa niin keittiötä kuin sisäilmaa.

Laajennukseen puolestaan rakennetaan oppimisalueita ja aineopetustiloja. Lisäksi laajennukseen on suunniteltu pieni matalakattoinen liikuntasali.

Liljatien toimipisteen tontilla oleva väliaikainen paviljonkipäiväkoti on tarkoitus purkaa laajennuksen tieltä. Koulun pihalle on myös suunniteltu uudistustöitä ja piha halutaan koululaisten lisäksi myös lähialueen asukkaiden käyttöön.

Kaupunginvaltuuston hyväksymässä vuosien 2023–2032 investointiohjelmassa on Viertolan koulun peruskorjaukselle varattu 11 700 000 euroa ja Tikkurilan alueen koulun laajennukselle 10 250 000 euroa. Kustannusennuste on noussut liki seitsemän miljoonaa. Kaupungin mukaan kustannusennusteen nousu johtuu muun muassa maailmantilanteesta.

Kasvatuksen ja oppimisen lautakunta käsitteli asiaa tällä viikolla. Viertolan koulun laajennuksesta päättää aikanaan kaupunginhallitus.