Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrmäen postinjakajan murha siirtyi krp:n tutkintaan – Poliisi pyytää edelleen pieniäkin vihjeitä, aavistuksia, kuultuja puheita...

Nuori nainen menehtyi marraskuisen erittäin vakavan väkivallanteon seurauksena eikä tekijää ole vielä löydetty.

Myyrmäessä aamuyöllä 17. marraskuuta raa'asti pahoinpidellyn ja myöhemmin vammoihinsa menehtyneen postinjakajan murhaa tutkii nyt keskusrikospoliisi (krp). Tutkinnan aloitti normaalisti Itä-Uudenmaan poliisi, mutta alkuviikolla tutkinta siirtyi krp:lle.

Krp:n tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Olli Töyräs kertoo, että paikallispoliisi ja krp olivat jo aiemmin tehneet tapauksessa yhteistyötä ja yhdessä sovittiin tutkintavastuun vaihdosta.

– Meillä on laittaa tähän resursseja myös pidemmällä aikajänteellä.

Töyräs sanoo, että krp:llä ei ole mitään hokkuspokkus-temppuja erittäin vakavan rikoksen ratkaisemiseksi, mutta "kaikki kivet ja kannot käännetään".

Itä-Uudenmaan poliisi pyysi jo tutkinnan alussa yleisövihjeitä murhayön tapahtumista ja niitä on tarkistettu, mutta ne eivät ole johtaneet rikoksen ratkaisemiseen. Töyräs kannustaa edelleen ihmisiä kertomaan poliisille kaikki ajatuksensa, aavistuksensa, kuulemansa puheet, vihjailut ja muut asiat, jotka voisivat johtaa syyllisen kiinni saamiseen. Hän sanoo, että kyseisen raa'an henkirikoksen tekijään on täytynyt jäädä siitä jälki.

– Niin voisi ainakin kuvitella ja kyseinen murhaaja oirehtii varmaankin ainakin henkisesti.

Oirehtiminenn saattaa näkyä myös tekijän lähipiirille.

Töyräs korostaa, että mikään vihje ei ole liian pieni tai mitätön.

– Me arvioimme sen.

Krp:lle voi jättää vihjeen puhelimitse 0295 418 622 tai sähköpostitse rikosvihje.krp@poliisi.fi. Vinkin voi jättää myös nimettömänä.

Lue vielä: Poliisi vapautti Myyrmäen postinjakajan murhasta epäillyn miehen – tekijä yhä vapaalla jalalla

Myyrmäen murha synnytti ehdotuksen: Voisiko valvontakameroita asentaa kaikkiin Vantaan keskustoihin ja asemille?