Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan työpaikkojen määrä kasvoi ennätyksellisesti – Eniten työtä syntyi kuljetukseen ja varastointiin

Kasvu oli suurinta Aviapoliksen alueella.

Pahimpana koronavuonna 2020 Vantaan työpaikkojen määrä sukelsi dramaattisesti ja väheni lähes 12 500 työpaikalla. Jo seuraavana vuonna suunta kääntyi takaisin ylöspäin ja työpaikkojen määrä kasvoi 7 841 kappaleella eli 7,1 prosenttia. Se on suurin vuosittainen lisäys yli 30 vuoteen. Vantaalla oli vuoden 2021 lopussa 118 500 työpaikkaa, tiedottaa Vantaan kaupungin tilasto ja tutkimus.

Eniten, 2 200, työpaikkoja syntyi kuljetukseen ja varastointiin, vaikka kokonaismäärä ei vielä yllä lähellekään koronaa edeltäviin aikoihin.

Vuonna 2021 eniten, 19 prosenttia, Vantaalla oli työpaikkoja tukku- ja vähittäiskaupassa, seuraavaksi eniten kuljetuksessa ja varastoinnissa, 14 prosenttia. Teollisuuden ja rakentamisen työpaikkoja oli 11 prosenttia. Suurimmat toimialat ovat pitäneet pintansa jo vuosia, mutta niiden osuudet työpaikoista ovat pienentyneet. Toimialarakenteen monipuolistuessa yhä useammalla alalla on kymmenen prosentin osuus kaikista työpaikoista.

Suuralueiden vertailussa työpaikkoja syntyi eniten Aviapoliksen alueella, 4 100 kappaletta, mutta suhteellisesti eniten eli 15 prosenttia työtä tuli Kivistöön. Aviapoliksessa sijaitsee kolmannes eli 38 800 kaikista Vantaan työpaikoista.

Lue vielä: Vantaalle syntynyt tuhansia uusia työpaikkoja – erityisesti Aviapolikseen ja Tikkurilaan

Tuhansia työpaikkoja avoinna Vantaalla – Asiantuntijat patistavat yrityksiä "asenneremonttiin" ja palkkaamaan enemmän vieraskielisiä