Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa Ducks nousi kuilun partaalta lentopallon karsinnoissa ja uusi sarjapaikkansa – ”Sanoin, että käännämme tämän vielä”

Ducks säilytti paikkansa Mestaruusliigassa. Seuran ja joukkueen tulevaisuuden suuntaviivat ovat auki.

Lentopallon Mestaruusliigaan täksi kaudeksi noussut Kyyjärven KyKy piti Vantaa Ducksia sarjakarsinnoissa todella tiukoilla.

KyKy johti kolmella voitolla katkennutta otteluparia kiinnityksin 2–0, mutta perjantaina Ducks otti kolmannen voiton putkeen.

Samalla uusiutui sarjapaikka.

Ducksin luotsi Juho Rajala oli Energia Areenalla 433 katsojan edessä tulleen 3–0-voiton jälkeen sanojensa mukaan tietyllä tavalla helpottunut. Kommenteista saattoi aistia kuitenkin isossa kuvassa pettymyksen.

– Saimme klaarattua tämän läpi. Nousu kahden tappion takaa kertoo ehkä potentiaalista joukkueessa. Harmittaa, että saimme kaivettua sen esiin näin myöhään, luotsi summasi karsintojen draaman kaaren.

Lue myös: Lentopallojoukkue Vantaa Ducksin runkosarja on sujunut vaisusti – pelien jatkuminen ensi kaudella pyritään takaamaan kampanjalla

Kaksi ensimmäistä karsintaottelua menivät kyyjärveläisille 3–0.

Nousu kahden tappion takaa kertoo ehkä potentiaalista joukkueessa.

Toisen kohtaamisen kolmas erä saattoi olla ottelusarjan käännekohta. Ducks taipui siinä kirin päätteeksi tappioon vain 23–25.

– Sanoin silloin, että käännämme tämän vielä. Itsellä oli tunne, että pelillisesti pystymme pelaamaan KyKyä vastaan paremmin. Pitäisi vain saada pääkoppa kuntoon, ja saimme, Rajala kertoo.

Rajalalla siis riitti uskoa, vaikka 1 300 asukkaan keskisuomalaisen pikkukunnan ylpeys oli haalinut itselleen kolme ottelupalloa parin voittoon.

– Jos luotsi ei usko, niin ei sitten usko pelaajatkaan, luotsi huomauttaa.

Ducks joutui karsintoihin, kun runkosarjassa seitsemällä voitolla irtosi kymmenes sija.

Lauri Lehtonen oli runkosarjan paras torjuja tilastolla 0,87 torjuntapistettä (91/105) per erä.

Tuloksellisesti joukkueen parhaat hetket ajoittuivat lokakuulle ja tammi–helmikuun taitteeseen, jolloin se viiletti voittoputkissa.

Viimeistä edelliseksi jääminen ei vastannut odotuksiin, vaikka sarjakarsinnoissa upea nouseminen kuilun partaalta pelasti sen, mitä viimeisillä hetkillä pelastettavissa oli.

– Pettymyshän tämä oli lähtökohtiin, tavoitteisiin ja omiin ajatuksiin nähden – ei siitä mihinkään pääse. Mutta urheilu ottaa ja urheilu antaa, Rajala kommentoi.

Viime kaudella Ducks ylsi kahdeksan parhaan joukkoon. Se kohtasi puolivälierissä Savo Volleyn, joka marssi lopulta loppuotteluun ja hopealle asti.

Keväällä 2021 vantaalaisjoukkue raivasi tiensä peräti pronssiotteluun asti.

Mitä urheilu antaa seuraavaksi vantaalaiselle lentopalloilulle?

– Vedetään happea hetki. Jatkosta en osaa sanoa yhtään, Rajala sanoo.

Yhden asian hän osaa sanoa juttutuokion päätteeksi.

– Suuri kiitos talkoolaisille ja yleisölle. Saimme haalittua viimeiseenkin peliin reilut 400 katsojaa. He jaksoivat elää mukana ja kannustaa, se oli hienoa nähdä, Rajala kiittelee.