Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Auvisen lista teki paluun – "Miksi sama onnistuu maakunnassa, mutta ei Vantaalla?"

– Miksi sama onnistuu maakunnassa, mutta ei Vantaalla? entinen kuntapoliitikko Timo Auvinen kummastelee.

Auvinen viittaa siihen, että maakunnissa saadaan äänet keskittämällä oman alueen edustaja valtakunnan päätöksentekoon, mutta väkirikkaalla Vantaalla on vain kuusi kansanedustajaa.

Auvinen huomauttaa, että espoolaisia pääsi viime eduskuntavaaleissa läpi peräti 13.

Auvinen huolestui vantaalaisten tilanteesta luettuaan arvioita siitä, että osa istuvista vantaalaisedustajista saattaisi menettää paikkansa.

–  Vantaalaisten määrä eduskunnassa ei saa ainakaan pienentyä.

Huolestuminen johti siihen, että Auvinen päätti laatia perinteisen "Auvisen listansa".

Auvinen laati listansa ensimmäisen kerran jo ennen 2009 europarlamenttivaaleja. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hän tuki seitsemän vantaalaisehdokkaan vaalikampanjaa.

– Silloin saimme eduskuntaan ääniä keskittämällä uusia vantaalaisia, Auvinen muistuttaa.

Kuten aina, tälläkin kertaa Auvisen tukilistalla on ehdokkaita lähes kaikista eduskuntapuolueista. Mukana ovat Tanja Aidanjuuri (ps.), Jari Jääskeläinen (vas.), Pietari Jääskeläinen (kesk.), Patrik Karlsson (r.), Kimmo Kiljunen (sd.), Nina Nummela (liik.), Maarit Raja-Aho (kok.), Eve Rämö (vihr.), Tuukka Saimen (ps.) ja Tiina Tuomela (kd.).

Kuntavaalien 2021 alla Auvinen valitsi tukilistalleen henkilöt ratikkakannan perusteella. Listalle pääsivät Vantaan ratikkaa vastustavat ehdokkaat.

Tällä kertaa joukossa on poliitikkoja, joiden työtä valtuustossa Auvinen arvostaa. Sen lisäksi mukana on henkilöitä, joiden yhteistyökyky ja diplomaattisuus saavat Auviselta kehuja. Listalle pääsi myös puolueensa entisen puheenjohtajan avustaja.

– En ole heidän kaikkien kanssa kaikesta samaa mieltä, mutta kunnioitan heitä.

Jonkin verran taustalla on Auvisen vaalianalyysia. Hän haluaa tukea vantaalaista, jos ehdokkaalla on kova kilpakumppani toisessa uusmaalaisessa kaupungissa.

– Vantaalaisen kannattaa äänestää vantaalaista, ei julkkisurheilijaa naapurikaupungista, Auvinen vinkkaa.

20 vuotta Vantaan kaupunginvaltuustossa vaikuttaneella Auvisella on perustelu myös sille, miksi hän haluaa tukea vantaalaisia valtakunnalliseen päätöksentekoon liittyvissä vaaleissa.

– Tulevalla kaudella päätetään raidehankkeista. Valtiolla ei ole rahaa ja raidehankkeet ovat miljardihankkeita, Vantaan ratikan vastustajana tunnettu Auvinen sanoo.

Auvisen lista teki paluun, vaikka se ei ollut suunnitelmissa.

– Olin päättänyt, että en enää sotkeudu vaaleihin, mutta kun luin lehtijuttua mahdollisista läpimenijöistä ja putoajista, niin pakkohan sitä on vantaalaisten puolta pitää, Auvinen hymyilee.

Lue myös: Vantaalainen valtuutettu tukee eri puolueiden ehdokkaiden vaalikampanjoita – Ratikkakanta ratkaisi tällä kertaa "Auvisen listalle" pääsyn