Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan uudet peltipoliisit räpsyivät yli 1 200 kertaa kuukaudessa – Erityiset "piikit" yllättivät poliisin

Uudet automaattiset liikennevalvontakamerat otettiin käyttöön helmikuun lopussa.

Vantaan kaksi uutta liikennevalvontakameraa tallensivat ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä 1 228 kappaletta rikkeitä, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Automaattikameratolpat otettiin käyttöön helmikuun lopulla, joten rikkeitä kertyi kymmeniä vuorokaudessa.

Valvontakamerat sijaitsevat Tammiston kauppatiellä Tammistossa ja Vanhalla Porvoontiellä Kuninkaalassa. Vanhalla Porvoontiellä tapahtumia tallentui 649 ja Tammiston Kauppatiellä 579 kappaletta. Vanhalla Porvoontiellä eniten ylinopeutta ajettiin keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin ja Tammiston Kauppatiellä tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin.

– Tilastolliset piikit osuvat aamuihin kello 7–9 torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin, keskipäivään kello 10–13 maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin sekä kello 13–21 keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, kertoo komisario Katri Lehti tiedotteessa.

Lue myös: Tikkurilan kaahailubaanan päähän tulee peltipoliisi

Hän toteaa yhden erikoisuuden.

– Yllättävää oli huomata, että sunnuntaisin erityinen piikki tilastossa havaittiin Vanhalla Porvoontiellä illalla kello 17–18 ja Tammiston kauppatiellä lauantaisin kello 16–01, Lehti jatkaa.

Kameroille tallentuneista rikkeistä yli puolet oli 10 kilometriä tunnissa -ylityksiä. Vähän yli 20 autoa ajoi ylinopeutta yli 20 kilometriä tunnissa.

Lue vielä: Vantaalle helmikuussa 7 uutta peltipoliisia – voivat valvoa myös punaista päin ajamista

Peltipoliisien pystytys alkaa: Vantaan kaduille ilmestyy seitsemän nopeusvalvontakameraa