Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salakuvaava tirkistelijä huolettaa vantaalaisella pientaloalueella – Poliisi: Epäillyn henkilöys on tiedossa

Poliisi on saanut miehestä kolme rikosilmoitusta.

Tirkistelevä häirikkö on aiheuttanut huolta asukkaille Viertolan pientaloalueella parin viime kuukauden ajan.

Mies kävelee kotien pihalle ilta-aikaan, menee kuistille sekä katselee ja kuvaa ikkunoista sisätiloihin.

Asiasta uutisoi ensin Yle verkkosivuillaan.

Eräs asukas kertoi Ylelle, että tirkistelijä käveli hänen perheensä kodin luo rennosti ”kuin talonomistaja” ja meni kuistin lähellä olevan ikkunan luo kuvaamaan sisälle.

Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Matti Latvala kertoo Vantaan Sanomille, että tapauksiin liittyen ”poliisilla on kevään ajalta tutkinnassa kolme rikosilmoitusta Viertolan alueelta”.

Latvalan mukaan miehen epäillään katselleen asuntojen ikkunoista sisään, ja mahdollisesti yhdessä tapauksessa tämä on myös kuvannut puhelimella asuntoon sisälle.

– Poliisin tiedossa on epäillyn henkilöllisyys, ja asiaa tutkitaan kotirauhan rikkomisena ja salakatseluna, Latvala selvittää.

Poliisi on muuten asiasta vielä hyvin vaitonainen. Latvala kehottaa asukkaita soittamaan hätänumeroon 112, jos tällaista salakatselua havaitaan jatkossa.

Tapauksista on herännyt myös keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Ylen jutun mukaan asukkaiden vaikutelma on, että tirkistelijä on kiinnostunut varsinkin kylpyhuoneiden ikkunoista. Kaikissa tiedossa olevissa kodeissa, joiden ulkopuolella mies on käynyt, on pieniä lapsia. Asukas huomauttaa Ylelle, että iltaisin monissa perheissä juuri lapset ovat iltapesulla.