Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan kuntopoluille vaadittiin nopeusrajoitusta – Näin vastaa kaupunki

Vantaan kuntopoluille vaadittiin nopeusrajoitusta kuntalaisaloitteella. Kaupunki ei aloitteesta innostunut.

– Emme ole asettamassa nopeusrajoituksia kuntopoluille, kaupungin vastauksessa todetaan.

Vastauksessa viitataan siihen, ettei myöskään kevyen liikenteen väylillä ole nopeusrajoituksia.

Ongelmaksi muodostuisi niin ikään se, ettei viranomaisilla ole mahdollisuutta valvoa nopeusrajoitusten noudattamista kuntopoluilla, rajoitukset eivät siis sitoisi käyttäjiä.

Vastauksessaan kaupunki ohjeistaa kuntalaisia. Kuntopoluilla liikkujien on huomioitava muut ja vastuu liikkumisesta on aina liikkujalla itsellään. Liikkujan tulee kulkea itselleen ja kohtaamilleen kanssaliikkujille sopivalla nopeudella huomioiden käytetyn kulkuvälineen hallinta, mutta myös esimerkiksi kuntopolun maasto, näkyvyys ja sääolosuhteet.

Moottoriajoneuvoilla ajo kuntopoluilla vaatii aina maanomistajan luvan. Sen sijaan sähköavusteisella pyörällä sekä sähköpotkulaudalla kuntopoluilla saa kulkea.

Sähköavusteisella pyörällä saa kuntopoluilla ajaa ilman maanomistajan lupaa vain, jos pyörässä on enintään 250 watin tehoinen sähkömoottori, sen moottori toimii vain poljettaessa ja se kytkeytyy pois toiminnasta nopeuden saavuttaessa 25 kilometriä tunnissa.