Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin äänet jakautuivat Vantaan ratikkapäätöksessä – kokoomuksen rivit repesivät

Aikalisä ratikalle sai kuusi ääntä.

Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Vantaan ratikan hankesuunnitelman ja rakentamisen. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kaupunginvaltuusto.

Ratikkapäätös ei ollut kaupunginhallituksessa yksimielinen. Kaupunginhallituksessa on 15 jäsentä, joista kuusi kannatti asian jättämistä pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Pöydälle jättämistä kannattivat kaupunginhallituksen perussuomalaiset jäsenet Kai-Ari Lundell, Mika Niikko sekä perussuomalainen varajäsen Niilo Kärki. Heidän lisäkseen aikalisän olisivat halunneet Mika Kasonen (kok.), kaupunginhallituksen kokoomuslainen varajäsen Susanna Kaiju sekä Pirjo Luokkala (kesk.).

Kaupunginhallitus äänesti myös asian hylkäämisestä. Hylkäämisen kannalla olivat niin ikään samat kuusi jäsentä: Niikko, Lundell, Kärki, Luokkala, Kasonen ja Kaiju.

Ratikan rakentamisesta oli päättämässä myös kaupunginhallituksen varajäseniä, koska kokouksesta olivat poissa perussuomalaisten Tuukka Saimen, kokoomuksen Sakari Rokkanen ja vihreiden Vaula Norrena.

Vihreää valoa ratikalle äänestyksessä näyttivät kaikki kaupunginhallituksen demarijäsenet eli Faysal Abdi, Ulla Kaukola, Säde Tahvanainen ja Visa Tammi.

Ratikan rakentamista kannattivat myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.), Anitta Orpana (kok.), Ville Karinen (vas.) sekä vihreiden Hanna Valtanen ja vihreiden varajäsen Tia Seppänen.

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset jättivät asiaan pöytäkirjalausuman.

Vasemmistoliiton pöytäkirjalausumassa vaaditaan muun muassa, ettei ratikan rakentaminen saa talousarviovaikutustensa kautta heikentää kaupungin palveluita ja että rakennusaikaiset haitat ympäristön asukkaille ja muulle liikenteelle on minimoitava.

Perussuomalaisten pöytäkirjalausumassa vaaditaan selvitystä muun muassa siitä, miten kiinteistötaloudellisten laskelmien tekijän kilpailutus on hoidettu ja onko osa päättäjistä esteellisiä.

Keskustan Luokkala jätti eriävän mielipiteen, jossa esitetetään ratikkahanketta hylättäväksi. Mielipiteessä todetaan, ettei ratikkahanke ole Vantaan Keskustan näkemyksen mukaan juuri nyt Vantaalla ajankohtainen.

Lue myös: Vantaan kokoomuksen nokkamiehet heräsivät puolustamaan ratikkaa – "Suurin osa kokoomuslaisista on ratikan kannalla"

Yksi puolue ratkaisee, rakennetaanko Vantaalle ratikka – Kokoomuspomot täysin eri raiteilla