Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrmäkitalon juhlinta käynnistyy ympäristöteolla – heti avajaispäivänä kaupunkilaisille jaossa 500 puuntaimea istutettaviksi

Myyrmäen ytimen keskeinen toimija täyttää 30 vuotta.

Myyrmäessä alkavat keskiviikkona neljä päivää kestävät synttärijuhlat, ja miksipä ei, onhan juhlien kohdekin alueella keskeinen toimija. 30-vuotiaassa Myyrmäkitalossa sijaitsevat kirjasto, asukastila, Vantaan taidemuseo Artsi, Kino Myyri, Vantaa-info ja Vantaan kuvataidekoulun opetuspiste.

Heti juhlien avajaispäivänä, keskiviikkona 24. toukokuuta, kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua Miljoonan puun talkoisiin. Taidemuseo Artsi jakaa lämpiössään kello 13–18 yhteensä 500 koivun, tammen, männyn ja kuusen taimea, joita voi istuttaa omaan pihaansa tai Vantaan kaupungin osoittamille istutusalueille.

Taimia jaetaan niin kauan kuin niitä riittää. Jos taimia jää yli, niitä on museolla jaossa vielä kolmen muun juhlapäivän ajan museon aukioloaikoina. Miljoonan puun talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmanin vuonna 2019 aloittama Silence Project, jossa puiden istuttaminen, ilmastonmuutoksen torjuminen ja taide kohtaavat. Jokainen istutettu puu on ympäristöteko ja samalla osa yhteisöllisesti kasvavaa nykytaideteosta.

Neljän päivän kemuissa ohjelmaa riittää koko perheelle. Keskiviikkona puuhaa riittää muun muassa Paalutorilla, jossa kello 13–18 voi SAV Taidekollektiivin opastamana piirtää kalkkitusseilla ikkunaan onnentoivotuksensa Myyrmäkitalolle tai taiteilla sabluunalla ja spraymaalilla oman Myyrmäkitalo 30 -julisteen.

Illemmalla kello 18 alkaen voi vapaasti piipahtaa Kino Myyriin, Musiikkiopiston pop & jazz -iltaan.

Vantaa-infossa on keskiviikosta perjantaihin pop up -opastusta kahvin kera kaupungin digipalveluiden käyttämisessä. Torstaina Vantaan asukastilat järjestää maksuttoman elokuvailtapäivän Kino Myyrissä. Leffana Ticket to Paradise, ilmoittautuminen ennakkoon asukastilassa.

Perjantaina on tarjolla muun muassa avoin kävelykierros Myyrmäen katutaiteeseen. Lähtö Myyrmäkitalon ovien edestä kello 15.

Lauantaina voi esimerkiksi tutustua myyrmäkeläiseen muurahaistutkimukseen, jota Myyrmäkitaloon liittyen selvittää erikoistutkija Unto Hämähäklin. 30–45 minuuttia kestävää kierrosta suositellaan yli 6-vuotiaille. Tarinalliset kierrokset lähtevät klo 10, 11, 14 ja 15 kirjaston edustalta.

Ja hyönteisistä on kysymys myös kun helsinkiläinen Kitka Kollektiivi tanssii esityksensä The Bugging Thing kello 12 alkaen Myyrmäkitalon aulassa.

Tarkemmat ohjelmatiedot: tapahtumat.vantaa.fi.