Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

500 vantaalaisperhettä saa iloisen yllätyksen varhaiskasvatuksesta: ilmainen heinäkuu poikkeuksellisesta syystä

Kaupunki ei halunnut ottaa riskiä, että perheet saavat turhan laskun.

Vantaalla kaikki varhaiskasvatuksessa olevat perheet saavat tänä vuonna maksuttoman heinäkuun.

Maksuttoman heinäkuun saavat yleensä vain ne perheet, jotka ovat aloittaneet kunnallisessa varhaiskasvatuksessa viimeistään edellisen vuoden syyskuussa.

Perheiltä, joiden lapsi on aloittanut varhaiskasvatuksessa syyskuun jälkeen, on normaalisti peritty asiakasmaksulain mukainen maksu myös heinäkuulta. Näitä perheitä on Vantaalla noin 500.

Tänä vuonna Vantaan kaupunki ei poikkeuksellisesti kuitenkaan peri maksua heinäkuulta keneltäkään. Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Mikko Mäkelä kertoo syynä olevan vielä keskeneräinen asiakastietojärjestelmä.

– Laskutus menee uuden asiakastietojärjestelmämme kautta ja se on osittain vielä rakenteilla. Emme voi tässä vaiheessa olla täysin varmoja, että heinäkuun laskut lähtisivät oikein, joten päädyimme siihen, että tänä vuonna kaikki saavat maksuttoman heinäkuun, Mäkelä selvittää.

Mäkelän mukaan järjestelmään olisi pitänyt käsin kirjata jokaisen perheen kohdalle, kuuluuko heille tulla lasku vai ei. Vantaan varhaiskasvatuksessa on noin 11 000 lasta.

– Emme halunneet ottaa riskiä, että perheet saavat turhan laskun. Varsinkin kun laskutuksen kanssa on ollut ongelmia, Mäkelä sanoo.

Mäkelä viittaa uudesta järjestelmästä johtuneeseen laskujen viivästykseen:

Laskusotkua purettu: Vantaalaisperheet ovat maksaneet syksyn päivähoitomaksut kevään aikana – "Eräpäivän siirtoja on ollut tavallista enemmän"

Vantaan kasvatuksen ja oppimisen lautakunta päätti maksuttomasta heinäkuusta kaikille vantaalaisille kunnallisessa varhaiskasvatuksessa oleville perheille tällä viikolla. Päätös koskee siis noin 500 perhettä ja tarkoittaa kaupungille noin 50 000 euroa vähemmän rahaa.

– Taloudellisesti tämä ei ole kovin iso summa koko varhaiskasvatuksen kokonaisuudessa, Mäkelä toteaa.