Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lista kutsukilpailuun pyydettävistä taiteilijoista pitäisi valmistua ensi viikolla.

Vantaan kaupunki suunnittelee muraalin teettämistä Eurovision laulukilpailussa toiseksi sijoittuneesta Käärijästä, vantaalaistaustaisesta Jere Pöyhösestä . Muraalille etsitään sopivaa paikkaa ja Vantaan Sanomat kysyi lukijoilta ehdotuksia netissä. Lyhyessä ajassa niitä tuli parikymmentä.

Osa ehdotuksista on yleisiä, ei tarkka paikka, kuten "tietenkin Ruskeasantaan, jos hän on sieltä kotoisin" tai "Ristipuroon, koska Käärijä Ruskeasannasta".

Lue myös: Mistä löytyisi seinä Käärijä-muraalille? Katutaiteestaan tunnettu Vantaa etsii nyt sopivaa paikkaa

Tikkurilan kirjaston päätyseinää ehdottaa useampikin vastaaja. "Harmaa talo saisi väriä ja saavutettavuus asemalta erinomainen. Kulttuurin keskus Tikkurilassa", kirjoittaa yksi ehdottajista. Myös Tikkurilan jäähallin päätyä ehdotetaan ja hallin uudeksi nimeksi Käärijä-areenaa.

Kauppakeskus Dixin pääty sekä Simonkylän ja Peltolan koulut saavat kannatusta. Myös kaupungintalon ja Tikkurilan uuden kirkon julkisivuja ehdotetaan muraalin paikaksi.

Ehdotuksissa nousee esiin lisäksi Hiekkaharjun uusi vesitorni ja lentoasema, jossa ulkomaiset turistit näkisivät heti maahan saapuessaan Käärijä-muraalin. Joku ehdottaa seinämaalausta Myyrmäkeen, joka on Vantaan tunnetuin "muraalikaupunginosa".

Mutta eivät kaikki ole yksimielisiä siitä, pitääkö seinämaalaus ylipäätään teettää. "Anti vaan olla vouhottamatta turhaan", tuumaa eräs vastaaja.

Suoraan Vantaan kaupungillekin on tullut ehdotuksia muraalin paikaksi, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand. Hänelle on esitetty paikaksi Tikkurilan jäähallia, lentokenttää ja Simonkallion koulun seinää. Lisäksi kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö VAV ehdotti muraalille paikkaa parista Havukosken talosta.

Muraalin maalaajista pidetään kutsukilpailu, johon valitaan 4–5 vantaalaista tai Vantaaseen kytköksissä olevaa taiteilijaa. Åstrand sanoo, että monet taiteilijat ovat osoittaneet kiinnostusta teoksen tekemiseen, ja hän arvelee, että lista kutsuttavista taiteilijoista saadaan valmiiksi perusteellisen tarkastelun jälkeen ensi viikolla. Kutsun saaville taiteilijoille maksetaan luonnoksista palkkio. Se kuka taiteilija ja millaisen muraalin tämä tekee valitaan ennen juhannusta.

Muraalihankkeen kustannusarvio on Åstrandin mukaan "muutaman kymppitonnin". Se ei sisällä maaleja, koska väritehdas Tikkurila tarjoaa ne. Yhtiö on ollut aiemminkin sponsoroimassa Vantaalle maalattua katutaidetta.