Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa yksityisistä päiväkodeista menee lakkoon Vantaalla tiistaina – ”Tilanne varmistuu vasta lakkopäivänä”

Vantaalla sijaitsevia Pilke- , Touhula- ja Norlandia-päiväkoteja on mukana lakossa.

Osa Vantaan yksityisistä päiväkodeista on lakossa 23. toukokuuta kello 00.01–24. toukokuuta kello 23.59. Lakko koskee Vantaalla Touhula- , Pilke- ja Norlandia-päiväkoteja.

Touhula päiväkotien alue- ja markkinointijohtaja Pirjo Kososen mukaan Vantaan Touhula päiväkodeista osa on auki ja osa kiinni lakon aikana.

– Tilanne varmistuu vasta lakkopäivänä, kun näemme kuinka monta työntekijää on paikalla. Pidämme lakisääteisestä mitoituksesta kiinni myös lakkopäivinä, Kosonen kertoo.

Kososen mukaan on mahdollista, että kaikki hoitoa tarvitsevat lapset eivät mahdu päiväkotiin lakon aikana. Henkilöstön lopullinen määrä sekä päiväkodin aukioloajat selviävät vasta lakkopäivänä.

Kosonen kertoo, että Touhula seuraa neuvotteluiden etenemistä. Mahdollisen 31. toukokuuta–2. kesäkuuta tapahtuvan lakon seurauksia arvioidaan loppuviikosta.

Vantaalla sijaitsevat Touhula-päiväkodit ovat Aarrekallio Metsolassa, Touhula Hiekkaharju, Touhula Ilola, Touhula Jalokivi Kivistössä, Touhula Kaivoksela, Touhula Korso, Touhula LoistoVekara Tammistossa sekä Touhula Veromies.

Vantaalla lakkoon menee Norlandia Karuselli. Toinen Vantaalla sijaitseva Norlandian päiväkoti Kaarna on aluejohtaja Riikka Hynnisen mukaan auki lakon aikana. 31. toukokuuta–2. kesäkuuta välillä olevan lakon vaikutus Vantaan Norlandioihin on vielä epäselvää.

Vantaalla lakkoon menevät Pilke-päiväkodit ovat Vauhtiniitty Martinlaaksossa, Pikkunuotti Myyrmäessä, Pikkukarhu Myyrmäessä, Tähtisumu Leinelässä, Oivallus Päiväkummussa, Hohto Kivistössä, Pohjantähti Koivuhaassa, Kaniini Hiekkaharjussa, Käpälämäki Hiekkaharjussa, Kielo Simonkylässä sekä Illusia Koivukylässä.

Listaa muokataan ja täydennetään tarvittaessa.