Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistöön luvattu terassi jäi avaamatta, terassiyrittäjät katosivat kuin maan nieleminä – "Olen lähettänyt heille tekstiviestejä"

Vantaan kaupunki halusi täksi kesäksi suurterassin myös Kivistöön. Homma meni mönkään.

Vantaan suurterassissa on riittänyt ihmeteltävää. Vuodesta 2021 Tikkurilassa sijainneen kesäterassin historiaan on mahtunut keskustelua 65 000 euron kukkalaatikoista, kilpailutuksen jälkeen muuttuneista ehdoista, terassia kesällä 2021 pyörittäneen yhtiön veroveloista ja kaupungin roolista liiketoiminnan mahdollistajana.

Nyt kummastellaan Topaasiaukiolle Kivistöön luvatun suurterassin kohtaloa. Kilpailutuksella terassia pyörittämään valitut yrittäjät ovat kadonneet kuin maan nieleminä.

Lue myös: Myös Kivistö saa ensi kesänä oman suurterassin – Yrittäjien haku alkaa vuodenvaihteen jälkeen

Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin toteaa, että Kivistön terassia pyörittämään valittiin kilpailutuksella kolmen yrittäjän yhteenliittymä.

– Minulla ei ole mitään tietoa Kivistön terassin yrittäjistä. He eivät ole olleet valinnan jälkeen missään yhteydessä. Olen lähettänyt heille tekstiviestejä, Westlin sanoo.

Vantaan Sanomat uutisoi jo viime vuoden loppupuolella, että Tikkurilan ja Myyrmäen lisäksi suurterassitunnelmasta nautitaan kesällä 2023 Kivistössä juna-aseman sisäänkäyntien välisellä alueella. Kaupungin kerrottiin hoitavan Kivistön terassille vesihuollon, sähkön sekä varaavan pysäköintipaikkoja ja wc-kontteja.

Minulla ei ole mitään tietoa Kivistön terassin yrittäjistä.

KaupungininsinööriHenry Westlin.

– Kivistön terassille ei ole tehty mitään. Sinne ei ole pantu euroakaan kaupungin rahoja, Westlin vakuuttaa.

Kaupunki olisi saanut Kivistön terassista vuokratuloa 2 500 euroa kuukaudessa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Ilkka Ripatti vahvistaa, ettei Kivistön suurterassille ole haettu anniskelulupaa. Vaikka lupa haettaisiin tänään, sen saaminen vie oman aikansa. Ripatin mukaan aluehallintovirasto pyytää luvan myöntämistä varten muun muassa poliisilta lausunnon.

Myöskään Tikkurilan suurterassia hallinnoivan Suomen Suurterassit Oy:n osakas Ranbir Sodhilla ei ole mitään tietoa Kivistön terassista. Hän muistaa kuulleensa kilpailutuksen tulosten julkistamisen yhteydessä, että Kivistön terassin yrittäjäksi valittiin yrittäjien yhteenliittymä.

Tikkurilan suurterassi on tänä vuonna nimeltään Terazzi. Miten terassitoiminta on lähtenyt käyntiin Tikkurilassa?

– Terassilla on ollut hiljaista, koska säät ovat olleet kylmät, Sodhi vastaa.

Porukkaa on kuitenkin hänen mukaansa riittänyt niinä iltoina, jolloin terassin suurelta näytöltä on tultu katsomaan Suomen jääkiekko-otteluita.

Sodhi harmittelee sitä, että Tikkurilan suurterassilla saatiin täksi kesäksi vain kaksi ruokakojua. Hän kertoo, että neuvotteluja käytiin useiden toimijoiden kanssa.

– Terazzille oli tulossa nimekkäitä ruokatoimijoita, mutta moni perui tulonsa, koska heillä ei ole riittävästi työvoimaa.

Terassin juomapuolen väki saatiin rekrytoitua.

– Me olemme olleet niin pitkään alalla, että saimme baarityöntekijät palkattua. Meidänkin pitää kuitenkin kouluttaa myös uusia, Sodhi sanoo.