Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaiskoulussa kaikki 800 oppilasta saavat "stipendin" – "Koska lapset ansaitsevat sen"

Viertolan koulun aktiivinen vanhempainyhdistys keräsi rahat leffanäytöksiin.

Lukuvuoden päättyessä monissa kouluissa jaetaan vanhempainyhdistysten hankkimia stipendejä parhaiten menestyneille, parhaiten petranneille ja niin edelleen. Stipendejä saavat harvat ja valitut. Mutta on ainakin yksi poikkeus: Viertolan koulussa kaikki noin 800 oppilasta saavat tänä keväänä stipendin.

– Koska kaikki lapset ansaitsevat stipendin, kiteyttää Viertolan koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Mari Rantanen.

Aiemmin Viertolassakin on annettu stipendejä yksittäisille oppilaille, mutta viimeisen pari vuoden ajan yhdistyksen hankkimat varat on käytetty jokaisen oppilaan iloksi. Se on Rantaselle tärkeä painotus.

– Kahtena vuotena olemme hankkineet lisenssejä elokuvien esitystä varten, ja koulussa on pidetty leffapäivä.

Tänä vuonna tehdään yhteistyötä tikkurilalaisen Bio Grandin kanssa ja näytökset pidetään ihan oikeassa elokuvateatterissa koulun sijaan. Teatteriin on koulusta kävelymatka.

Rahat kaikkiaan viiteen näytökseen on kerätty yhdessä vanhempien kanssa. Kun on tarvittu vaikkapa leivonnaisia myyjäisiin, aina on löytynyt vapaaehtoisia. Se ei tänä päivänä ole itsestäänselvyys. Yhdistys on hankkinut kouluun myös pulkkaa, pehmofrisbeetä ja muuta välituntien liikuttajaa.

Meillä on tiivis, aktiivinen 4–5 hengen joukko.

– Meillä on tiivis ja aktiivinen 4–5 hengen joukko, Rantanen kertoo vanhempainyhdistyksestä.

Myös yhteistyö koulun kanssa sujuu kuin rasvattu. Rehtori Sari Laasila kehuu vanhempainyhdistystä, että he ovat mukana suurella sydämellä. Toiminnallaan he tukevat koulun tavoitteita oppilaiden yhdenvertaisesta ja tasa-arvoisesta kohtelusta.

Laasila arvostaa vanhempien työtä ja sanoo, että heidän merkityksensä koko yhteisölle on tärkeä.

– Lapsillekin on merkityksellistä, että heidän vanhempansa osallistuvat koulun toimintaan, Laasila uskoo.

Rantanen toteaa, että myös aikuiset saavat vapaaehtoistoiminnasta iloa, ja yhteishenki on hyvä.

Kevään elokuvanäytöksistä ensimmäinen oli tiistaina ja siihen saapui muun muassa Viertolan 2R-luokka. Ruotsin kielikylpyläiset eli Teemu, Milla, Alessa, kaksi Sonjaa, kaksi Oliviaa, Enni, Iina, Ahti ja Mauri puhkuivat riemua odottaessaan Kolmen iloisen rosvon -aamunäytöksen alkua.

– Mahtavaa! huudahti Alessa.

Toinen päivän elokuvista oli Super Mario, joka esitettiin kolmasluokkalaisille ja sitä vanhemmille.

Ja vaikka elokuvanäytös on lapsille kiva kokemus, sillä on myös kasvatuksellinen näkökulma.

– Koulumme tämän vuoden teema on ollut "Hyvää yhdessä", jonka tämä vanhempainyhdistyksen teko upeasti kruunaa. Se on todellinen hyvän mielen teko koko koulumme yhteisölle, Laasila hehkuttaa.

Lue vielä: Itä-Hakkilan koulun siivottomuus sai vanhemmat liikkeelle – "Ei voi olla niin, että opettajat joutuvat aloittamaan työpäivänsä oman luokkansa siivoamisella"