Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alituinen roskaaminen riivaa yrittäjää suositulla ulkoilualueella Vantaalla – ”Aivan valtava ongelma”

Tilausravintolan yrittäjä Timo Kauppinen kertoo, että myös huumepusseja löytyy Vantaankosken alueelta yhä enemmän.

Roskaaminen on alituinen riesa Vantaankosken suositulla ulkoilu- ja kalastusalueella vanhan viilatehtaan ympäristössä.

Viilatehtaassa toimivan tilausravintola Kuninkaan Lohet Oy:n yrittäjä Timo Kauppinen lähetti keskiviikkoaamuna toimitukselle kuvan retkipaikalle jätetyistä sotkuista.

– Jälleen, ties mones aamu, heräämme tähän näkyyn Vantaankoskella, hän päivittelee.

Kauppinen on lopen kyllästynyt tilanteeseen. Alueella on roska-astioita, mutta sotkeminen ei niiden avulla lopu.

– Roskaaminen on tällä alueella aivan valtava ongelma. Sitä tapahtuu monta kertaa viikossa. Myös parkkialueelle tuodaan jätekasoja.

Kauppisen mukaan roskaaminen on Vantaankosken ympäristössä ympärivuotista ja se on ollut ongelma aiempinakin vuosina, mutta nyt tilanne on edelleen pahentunut.

Lähtökohtaisesti vika toki on alueen käyttäjissä.

– Myös minigrip-huumepusseja löytyy alueelta yhä enemmän. Osasta niistä on löytynyt erivärisiä pillereitä. Huumepussien määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti, Kauppinen kuvaa.

Kauppisen mukaan tilausravintolassa järjestetään usein asiakastilaisuuksia ja ympäristössä lojuvat roskat ovat ikävä maisemahaitta. Roskaamista tapahtuu usein ilta- ja yöaikaan.

– Tänä aamunakin meillä alkoi asiakastilaisuus kello 8.20. Jouduimme itse siivoamaan roskat, koska kaupungin väki ei ollut vielä ehtinyt.

Vantaankosken alueiden siisteydestä huolehtii Vantaan kaupunki. Kauppinen kertoo, että roskaamisongelmasta on keskusteltu kaupungin kanssa ja tilanteeseen on koetettu keksiä ratkaisuja, mutta riesa on ja pysyy.

– Emme itse oikein pysty tähän puuttumaan, emmekä pysty kaupungille sanelemaan, mitä pitää tehdä, Kauppinen harmittelee.

Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö sanoo, että muutoksia pitäisi nyt saada etupäässä ihmisten asenteisiin.

– Lähtökohtaisesti vika toki on alueen käyttäjissä. Roskat tuntuvat putoavan siellä kuin muuallakin yllättävän helposti maahan, oli roska-astioita paikalla tai ei, Vättö toteaa.

Vätön mukaan kaupunki ei kuitenkaan näe, että Vantaankosken ympäristössä olisi tällä hetkellä ”normaalia suurempaa roskaongelmaa”.

– Alueella on ollut roskaista, mutta tänä keväänä puhtaanapidon mukaan aikaisempaa siistimpää.

– Koskenvarren luontopolulla ei myöskään ole esiintynyt normaalista poikkeavaa roskaamista, Vättö selvittää.

Kaupunki käy siivoamassa viheralueita pari kertaa viikossa sekä katu- ja parkkialueita viikoittain.

Vätön mukaan kaupunki voi lisätä alueelle roska-astioita tai suunnitella sinne muita kunnossapitotoimia, jos roskaaminen siellä lisääntyy.