Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS: Lahden johtavia viranhaltijoita koskeva virkarikosepäily siirtyi syyteharkintaan – Vantaan johtopaikalle hakeva Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "En tiedä, olenko syyteharkinnan piirissä"

"Poliisi tai syyttäjä ei ole ollut minuun yhteydessä missään vaiheessa", Vantaan kaupunginjohtajan paikkaa hakeva Pekka Timonen kertoi Vantaan Sanomille.

Vantaan kaupunginjohtajan paikkaa havittelevan Pekka Timosen ympärillä on pyörinyt epäilyjä osallisuudesta virkarikosepäilyyn. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi viime viikolla Lahden KymiRing-rahoitukseen liittyvän epäillyn virkarikoksen siirtyneen syyteharkintaan.

ESS:n mukaan poliisitutkinta, joka on nyt siirtynyt syyteharkintaan, liittyy Lahden johtavien viranhaltijoiden toimintaan kaupungin tytäryhtiön KymiRing-yhteistyön rahoituskuvioita järjesteltäessä. Timonen työskentelee parhaillaan Lahden kaupunginjohtajana.

Vantaan Sanomien haastattelema Timonen sanoo, ettei tiedä, koskeeko koko asia häntä.

– Minun on erittäin vaikea kommentoida mitään, koska en edes tiedä, olenko syyteharkinnan piirissä. Poliisi tai syyttäjä ei ole ollut minuun yhteydessä missään vaiheessa, Timonen kertoi Vantaan Sanomille keskiviikkoiltana.

Timosen mukaan tutkintapyynnön poliisille on tehnyt kuntalainen.

– Tutkintapyynnössä on myös nimeni, sen tiedän. Mutta poliisi ei ole ollut missään vaiheessa minuun yhteydessä, Timonen painottaa.

Timonen sanoo, että tavallisen kuntalaisen voi olla vaikea hahmottaa, mistä koko jupakassa on kysymys.

– Kyse on kaupungin oman konserniyhtiön rahoitusta koskevasta päätöksestä. Minä en ollut tekemässä päätöstä, hän selvittää.

Uuden Vantaan kaupunginjohtajan valinta on loppusuoralla, ja Timonen on toinen kahdesta jäljellä olevasta ehdokkaasta. Toinen ehdokas on Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Lue lisää: Kisa kiristyy: Nyt enää kaksi ehdokasta taistelee Vantaan kaupunginjohtajan paikasta

Vantaan kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 19. kesäkuuta. Nykyinen kaupunginjohtaja Ritva Viljanen jää eläkkeelle 1. elokuuta.

– Olen uteliaalla ja odottavalla mielellä. Olen iloinen, että olen tässä vaiheessa mukana, Timonen kertoo.

Lue myös:

Vantaan kaupunginjohtajaksi haki monta tuttua johtajaa – Erikoisen ilmiön vuoksi kaupunki ei tiedä, kuinka moni oikeasti haki johtajan pestiä