Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varian uuden toimipisteen rakentaminen alkaa – Vantaalta 78 miljoonan satsaus ammattiopiskelijoihin

Uusien tilojen on tarkoitus olla valmiina kesällä 2025.

Vantaan ammattiopisto Varian uutta toimipistettä Vehkalan yritys- ja työpaikka-alueelle, Myllymäen kaupunginosaan, aletaan rakentaa kesäkuun alussa. Urakoitsijoiden kilpailutuksen voitti Jatke Oy, jolla on kokemusta myös muun muassa ammattikorkeakoulu Metropolian laajennuksesta Myyrmäessä.

Kaupunki tiedottaa, että suunnitelmien mukaan uudet tilat otetaan käyttöön kesällä 2025. Oppilaitokseen tulee tilat 2 130 opiskelijalle ja 250 työntekijälle. Vehkalassa koulutetaan sosiaali- ja terveysalan, sähkö- ja automaatioalan, tieto- ja tietoliikennetekniikan sekä auto-, lentokone- ja logistiikka-alan opiskelijoita.

Hankkeen kokonaislaajuus on 23 830 neliömetriä ja arvo 78,2 miljoonaa euroa. Toimipiste on Vantaan kaupungin omistaman VTK Kiinteistöt Oy:n historian suurin hanke.

– Vehkalan rakennuspäätös on Vantaan kaupungilta erittäin iso ja merkittävä satsaus ammatilliseen koulutukseen. Olemme erittäin iloisia siitä, että kaupunki osoittaa näin suurta arvostusta ammattikoulutukseen, toteaa Varian rehtori Pekka Tauriainen tiedotteessa.

Tauriainen sanoo lisäksi, että uusi rakennus mahdollistaa oppimisympäristöjen modernisoinnin ja nykyistä monipuolisemmat pedagogiset ratkaisut.

– Uusi kampus parantaa myös merkittävästi opiskeluviihtyvyyttä ja Varian kykyä palvella alueen työ- ja elinkeinoelämää.

Lue myös: Vehkalaan nousee uusi uljas oppilaitos ja siitä pyörähtää käyntiin Varian iso muuttoruletti

Varia toimii nykyisin Hiekkaharjussa, Koivukylässä, Aviapoliksessa ja Myyrmäessä. Koivukylän, Aviapoliksen ja Myyrmäen toiminnot siirretään uusiin ja uudistettuihin tiloihin vaiheittain.

Oppilaitos sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Vehkalan juna-asemalta, mutta toimipisteelle tehdään myös 400 autopaikkaa Vehkalantien pohjoispuolelle. Pysäköintialue on ulkoilijoidenkin käytettävissä.