Ice Infinity -luistelujoukkueen valmentajat tekevät työtään yhteisvastuullisesti – "Tärkeintä on, että tytöt saavat meiltä eväitä myöhempään elämään"

Ice Infinityn lyhytohjelma luistellaan Sian tunnetuksi tekemän Angel By The Wings -kappaleen tahdissa. Kuva Espoon Metro Areenassa marraskuun alussa käydystä 1. SM-valintakilpailusta. Santtu Jaakkola

Matti Hannula

– Joukkue on kuin toinen perhe, kaunis laji, paljon kavereita, luettelevat TTK:n Ice Infinity -joukkueeseen kuuluvat Riina Virolainen ja Emilia Schramko muodostelmaluisteluharrastuksen parhaita puolia.

– Tässä myös oppii keskittymään oleelliseen ja suunnittelemaan kalenterinsa sekä tietämään, ettei koskaan kannata luovuttaa.

Riina luistelee Inffit-lempinimellä kutsuttavassa Ice Infinityssä toista kautta. Muodostelmaluistelua hän on harrastanut kaikkiaan seitsemän vuotta ja ollut TTK:n toiminnassa kolme vuotta jo sitä ennen. Emilialla on vasta ensimmäinen Inffi-kausi. TTK:ssa on takana nyt vajaat kolme kautta.

Vaskivuoren lukiota käyvä Riina asuu lähellä Inffien kotipesää, Tikkurilan jäähallia. Tölö Gymnasiumissa opiskeleva Emilia on lauttasaarelainen, joten julkisilla tehdyt harrastusmatkat lohkaisevat aimo osan vapaa-ajasta. Aina Inffit ei tosin harjoittele Tikkurilassa. Kallista jääaikaa on menestyksen eteen ostettava viikoittain ulkopaikkakunnilta.

– Kädet ristissä toivomme, että Vantaa saisi rakennettua uuden jäähallin ja kaupunkina mahdollistaisi meille vertailukelpoiset olosuhteet kilpailijoihin nähden, sanovat Inffejä valmentavat Katariina Luotonen ja Sara Vedenoja

Kauden tähänastiset kisat ovat sujuneet nousujohteisesti.

– Ja on ollut tosi kiva treenata, kun jäällä tuntee, että on yksi yhteinen tavoite ja kaikki puskevat sen eteen, Riina sanoo.

Lajin ympärillä viime aikoina kohua nostattaneita ”tsemppirinkejä” ei Inffeissä tunneta.

– Meillä kukaan ei koskaan syytä ketään mitään. Kaikille sattuu virheitä, se on osa lajia. Yhdessä mennään tilanteesta eteenpäin, Riina ja Emilia vakuuttavat.

SM-kisoissa Inffeillä ei ole sijoitustavoitetta.

– Tavoitteena on nauttia viikonlopusta ja olla itse tyytyväinen suorituksiin. Tiedämme osaavamme ohjelmat. Nyt pitää vain saada osaaminen rutiiniksi, Riina ja Emilia kiteyttävät.

Katariina Luotonen on koko seuran muodostelmaluistelun valmennusvastaava. Sekä hänelle että Sara Vedenojalle valmennus on päätyö. Inffeissä Luotonen ja Vedenoja ovat molemmat päävalmentajia, kuten myös TTK:n tulokkaissa, minoreissa ja SM-noviiseissa.

– Uskomme tiimityön voimaan ja siihen, että yhteisvastuuvalmentajuus on joukkueen kannalta paras vaihtoehto, Luotonen sanoo.

– Olemme tehneet yhdessä töitä jo yli viisi vuotta, kertoo Vedenoja. Yhteistä menneisyyttä kaksikolla on jo sitä ennen luistelijoina Helsingin Luistelijoiden menestyksekkäästä seniorijoukkueesta Marigold IceUnitystä.

TTK:ssa panostetaan myös psyykkiseen valmennukseen.

– Urheilu on hyvä paikka harjoitella epäonnistumista ja onnistumista. Joukkue tekee siitä paljon helpompaa, koska kaikki tunteet koetaan yhdessä, Luotonen sanoo.

– Painotamme jokaiselle joukkueelle, että mitä ikinä kisajäällä tapahtuu, koko joukkue onnistuu tai epäonnistuu, täsmentää Vedenoja.

Joukkuehengen nostaminen huippuunsa kauden tärkeimpään viikonloppuun on Luotosen mielestä viimeisten valmistautumispäivien oleellisin asia.

– Meidän tehtävämme on puskea tyttöjä niin pitkälle kuin he ikinä kykenevät. Mutta kaikkein tärkeintä on, että tytöt tästä seurasta aikanaan lähtiessään kokevat saaneensa luistelusta ja meiltä valmentajilta eväitä myöhempään elämään, Luotonen painottaa.

Inffit

Tikkurilan Taitoluisteluklubin SM-juniorijoukkue

Lempinimeltään Inffit

Luistelijat ovat 15–19-vuotiaita

Päävalmentajat Katariina Luotonen ja Sara Vedenoja

Koreografioissa heitä avustaa ammattikoreografi Maria Autio

Tanssia opettaa Marttaleena Nikkari

Joukkueen tämän kauden lyhytohjelman musiikki on Sian Angel By The Wings, vapaaohjelman teema on Jeanne d’Arc.

Inffien kauden päätähtäin on SM-kisoissa, jotka käydään Espoon Metro Areenassa 29.2.–1.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 2. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 3. Epäily: Kymmenen varastetun kauhakuormaajan tiedot väärennettiin, koneet myytiin eteenpäin
 4. HSL:n matkakortin nettilataus onnistuu ensi viikosta alkaen – kortille voi ladata kautta tai arvoa
 5. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 6. Kuusijärven komea silta sai vihdoin nimen – uudesta sillasta tuli Sudentassu
 7. Lähes valmis Kivistön kirjasto avataan vasta lokakuussa – "Avaaminen siirtyy säästösyistä"
 8. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 9. Lähetyskirppis Patina muutti Silkkitehtaalta 19 vuoden jälkeen – myös uusi paikka löytyi Tikkurilasta
 10. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 11. Vantaalainen lasitaiteilija Saara Korppi, 34, teki voitokkaan viinilasin – ideat syntyvät luonnosta
 12. Mielipide: Asukaspysäköinti toisi uutta tuloa velkaiselle Vantaalle – Tietyllä alueella rajaton pysäköinti vuosimaksulla
 13. Tiedekeskus Heurekan johtaja vaihtuu: Tapio Koivusta Oulun yliopiston vararehtori – "Pääsemme vihdoin asumaan puolisoni kanssa saman katon alle"
 14. Vantaa hakee säästöjä lähiöille suunnatusta tukiohjelmastaan – lapsiperheiden kotipalvelu siirtyy ensi vuoteen
 15. USU: Kaikkein huono-osaisimmille myönnettävää tukea maksetaan eniten Uudellamaalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.