Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaalainen naiskolmikko pelaa jo kolme suomenmestaruutta napsineessa SB-Pron salibandyjoukkueessa – "Päätavoite on tietysti kevään SM-finaaleissa"

Nurmijärveläisen SB-Pron joukkueessa pelaa kolme vantaalaista: puolustajat Juulianna Sotala ja Elina Vanhanen sekä hyökkääjä Marjut Kinnunen Pron peleissä nähdään kentällä lähes koko ajan vähintään yksi vantaalainen, sillä Sotala puolustaa ykköskentällisessä ja Vanhanen kakkosessa, Kinnunen on kolmoskentällisen hyökkääjä.

Sotala, 20, pelaa neljättä liigakauttaan SB-Prossa. Hän on jo voittanut tuoreen cup-mestaruuden lisäksi yhden SM-hopean ja kaksi kultaa. Puolustajan viime kausi jäi reisiluun rasitusmurtuman vuoksi torsoksi. Tällä kaudella hän on saanut olla terveenä ja onkin noussut joukkueen kantaviin voimiin. Sotala siirrettiin kesken kauden kakkospakkiparista ykköseen.

– Sama rooli itselläni on ollut kummassakin kentällisessä, sanoo laborantiksi opiskeleva Sotala, joka asuu tätä nykyä Tikkurilassa.

– Peittopeli ja ennakointi, hän nostaa omiksi vahvuuksikseen kaukalossa.

Kinnunen, 30, pelaa jo yhdeksättä liigakauttaan. Ensimmäiset kaksi (2009–2011) hän pelasi SB Vantaassa ja kolmannen Tikkurilan Tiikereissä. Sen jälkeen meni yksi vuosi helsinkiläisessä Erä III:ssa ja sitten kaksi Porvoon Salibandyseurassa. Pari kautta vierähti välissä ulkomaillakin.

Keväällä 2018 Kinnunen juhli SB-Prossa ensimmäistä mestaruuttaan. Sitten hän siirtyi Classiciin. Tampereella peli-into kuitenkin sammui kesken kauden, ja täksi kaudeksi Kinnunen palasi nurmijärveläisväreihin. Toissalauantaina Tallinnassa Porvoon Salibandyseuraa vastaan pelatun cup-finaalin ensimmäisen erän lopulla hän iski henkisesti tärkeän 3–1-kavennusmaalin Pron jouduttua heti alussa kolmen maalin takamatkalle.

– Olihan se iso osuma, koska se palautti uskon, että pallot uppoavat porvoolaistenkin pömpeliin, kommentoi Kaivokselassa asuva Kinnunen. Finaalin toisessa erässä SB-Pron Mirja Hietamäki iski kolme maalia, jotka riittivät voittoon.

– Olen ollut tyytyväinen rooliini. On selkeää, mitä kolmoskentälliseltä edellytetään, ja cup-finaalissa koko kentällisemme onnistui, myhäili palkanlaskijana työskentelevä Kinnunen, joka harrastaa golfiakin.

Vantaalaiskolmikosta nälkäisin lienee Elina Vanhanen, 21. Hänellä on jo seitsemäs liigakausi, mutta hyllyssä vasta yksi SM-pronssi EräViikinkien paidasta keväältä 2018, tuoretta cup-kultaa toki unohtamatta. Neljä ensimmäistä liigakauttaan Vanhanen pelasi helsinkiläisessä M-Teamissa ja sitten kaksi saman kaupungin EräViikingeissä. Nyt on menossa ensimmäinen kausi SB-Prossa.

Oikealta puolelta laukova pallovarma Vanhanen on ollut raikas lisä SB-Pron takalinjoille.

– Tosi hyvältä on tuntunut, mutta vielä ei saa olla tyytyväinen. Päätavoite on tietysti kevään SM-finaaleissa, toteaa reseptionistina työskentelevä Vanhanen. Hän asuu nykyisin Martinlaaksossa, mutta kaikkiaan takana on jo toistakymmentä vuotta vantaalaisuutta.

Viime kaudella hän oli EräViikinkien paidassa kärsimässä cup-finaalitappion PSS:lle.

– Sen vuoksi cup-kulta tuntui tuplasti paremmalta. Ja koko joukkueelle tuli siitä varmasti lisäbuustia kevääseen.

SB-Pro voitti viime sunnuntaina päättyneen liigan runkosarjan. Ennen pudotuspelejä pelataan vielä sijoitussarjat. Ylimmässä sijoitussarjassa pelaavat SB-Pron lisäksi PSS ja EräViikingit. Jokaiselle tulee neljä peliä.