Vantaa Ducksilla takana lähes täydellinen viikko – ankoilla riittää nyt tehoa haastaa mikä tahansa joukkue Mestaruusliigassa

Vantaa Ducks on pelannut viime aikoina huomattavasti alkukautta paremmin. Mikäli meno jatkuu samanlaisena, joukkue yltää pudotuspeleihin. Olli Leino

toimitus

Vantaa Ducks osoitti sunnuntaina Varkaudessa, että se pystyy haastamaan tällä hetkellä kenet tahansa lentopallon Mestaruusliigassa.

Ankkalauma kaatoi runkosarjakakkosen Savo Volleyn niukasti erin 3–2, mutta oli lähellä jopa täyttä kolmea sarjapistettä.

Viime viikko oli vantaalaisilta lähes täydellinen, sillä Ducks selätti sekä Raision Loimun että Karelian Hurmoksen suoraan erin 3–0.

Etenkin sarjassa toisena olevan Savo Volleyn kaataminen oli vantaalaisilta melkoinen temppu koko kauden suorituksiin peilaten. Vielä syksyllä vantaalaiset olivat jopa kahdeksan ottelun tappioputkessa ja taipuivat keskinkertaisillekin vastustajille selvästi ilman erävoittoja.

Vuodenvaihteesta lähtien tilanne on ollut toinen. Vantaalaiset ovat saaneet peliinsä tarvittavaa selkeyttä. Ducks on parantanut peliään erityisesti torjunta- ja puolustuspuolella ja noussut sarjataulukon seitsemänneksi.

– Olemme saaneet selkeytettyä pelaamistamme ja ylipäätään puolustamisen jälkeinen hyökkääminen on mennyt askeleita eteenpäin. Se on hyvä merkki, Ducksin päävalmentaja Juho Rajala iloitsee.

Pelin kehittyminen on näkynyt myös tulostaululla, sillä Ducks on voittanut neljä peliä joulun jälkeen. Ennen joulua Ducks oli voittanut vain kolmesti.

Viime aikojen voittojen taustalla on myös kokoonpanon ja roolituksien selkiytyminen. Ducks kärsi alkukauden aikana loukkaantumisista, eikä joukkueella ollut kuin kaksi keskipelaajaa.

Vuodenvaihteen aikoihin joukkue sai kuitenkin kaksi myöhäistä joululahjaa. Ensiksi joukkue vahvistui keskipelaaja Tommy Carmodyn liityttyä joukkueeseen. Hieman myöhemmin myös sairastuvalta kuului hyviä uutisia, kun Toni Kankaanpää hyppäsi takaisin parketille.

Yhdysvaltain laajassa maajoukkueryhmässä harjoitellut ja VaLePassa pelannut Carmody on tuonut paljon lisää vantaalaisten torjunta-, hyökkäys- ja syöttöpeliin. Carmodyn ensimmäiset pelit olivat tosin hakemista, sillä yhdysvaltalainen jätti viime kauden välistä ja keskittyi suorittamaan kauppatieteiden maisterintutkintoaan.

Suomeen palaamiseen vaikutti juuri opiskelu, sillä yhdysvaltalainen pystyy suorittamaan työharjoittelunsa pääkaupunkiseudulla pelaamisen ohessa.

– Yksi asia oli myös se, että tyttöystäväni asuu täällä. Otin yhteyttä valmentajaan, minkä jälkeen yksi asia johti toiseen ja tulin tänne, beach volley -pelaaja Katja Metsäkoivun kanssa seurusteleva Carmody kertaa.

92 pistettä toistaiseksi tehtailleelta yhdysvaltalaiselta löytyy paljon näyttämisen halua. Hän sanoo olevansa fyysisesti parhaimmassa kunnossa sitten kauden 2016–2017.

– Haluan olla koko ajan parempi kuin aiemmin. Joukkueena haluaisin puolestaan päästä pudotuspeleihin ja edetä niin pitkälle kuin mahdollista. Ainakin ensimmäisen kierroksen voittaminen on ykköstavoitteemme.

Tuntuuko siltä, että haluaisit jatkaa uraasi myös tämän kauden jälkeen?

– Se on tavoitteeni. Tänä vuonna yksi isoimmista asioista oli päästä takaisin eurooppalaiseen ammattilaisliigaan, jatkaa pelaamista ja kehittymistä, Carmody vahvistaa.

– Haluan varmistaa, että pääsen takaisin maajoukkueeseen ja saan jatkaa siellä, Carmody kertoo.

Kuka?

27-vuotias yhdysvaltalainen lentopalloilija. Pelipaikkana keskitorjuja. Iso ja ulottuva.

Pelasi Suomessa edellisen kerran vuosina 2016–2018 sastamalalaisessa VaLePassa. Juhli molempina kausina SM-kultaa sekä Suomen Cupin voittoa.

Kuului ennen Suomeen paluuta Yhdysvaltain isoon maajoukkueryhmään.

Pelannut tällä kaudella yhteensä 35 erää, jossa hän on tehnyt 92 pistettä.

Opiskelee kauppatieteitä ja suorittaa työharjoittelua Goodpack-nimisessä yrityksessä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tappioputki pöllytti ankkojen höyheniä – nyt Vantaa Ducksin tavoitteena on pääsy viiden parhaan joukkoon 20.11.2019 17:45
  2. Vantaa Ducksin konkarilla riittää ääntä ja pelihaluja – "Lentopalloa on vaikea lopettaa" 28.9.2019 7:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut