Liigakentille palaava PK-35 Vantaa rakentaa uutta nousua osin uusin voimin – "Profiilipelaajia voisi vielä olla enemmän"

Eerika Appelqvist, 18, on yksi PK-35 Vantaan uusista hankinnoista. Laitapuolustajana viihtyvä jalkapalloilija siirtyi Vantaalle FC Hongan B-tytöistä. Simo Arkko

toimitus

Suomalaista naisjalkapalloa 2010-luvulla dominoineen PK-35 Vantaan paluu Naisten Liigaan varmistui tammikuussa, kun lisenssikomitea myönsi liigapaikan kymmenelle joukkueelle.

PK-35 Vantaa pelasi viime kaudella naisten Ykkösessä, sillä seura ei täyttänyt lisenssin taloudellisia ja oikeudellisia kriteereitä.

Pikaisen nousun jälkeen vantaalaisseura on lähtenyt rakentamaan uutta nousua kotimaan huipulle. Ryhmää on rakennettu tuttuun tapaan joukkueen vahvan rungon varaan, mutta porukkaan on löytynyt talven aikana myös nippu uusia nimiä.

Yksi uusista hankinnoista on FC Hongan B-tytöistä saapunut laitapuolustaja Eerika Appelqvist, joka on päässyt hyvin sisälle joukkueeseen.

Appelqvist pääsi väläyttämään osaamistaan jo Suomen Cupin ottelussa Ilvestä vastaan. Hän nousi oikealta laidalta, ohitti kaksi puolustajaa ja laukoi rangaistusalueelta niukasti takakulmasta ohitse.

– Olen ainakin nopea ja räjähtävä: minulla on nopeat ensimmäiset askeleet. Olen hyvä suojaamaan palloa ja pääsen ahtaista tilanteista pois kuljettamalla, 18-vuotias Appelqvist luonnehtii.

Yksi vastaan yksi -puolustustilanteissa niin ikään loistava Appelqvist päätti siirtyä Vantaalle, sillä hän halusi kokeilla jotain uutta. Hän oli myös kuullut, että PK-35 Vantaassa on huippuvalmentajia ja hyvät edellytykset kehittyä pelaajana.

Kuulopuheet pitivät myös paikkansa.

– Olen huomannut, että täällä valmentajilta saa todella paljon ohjausta ja palautetta kaikista pienistäkin jutuista. Toiminta on keskustelevaa, nuorisomaajoukkueissa pelannut Appelqvist kertoo.

– Mielestäni treenit ovat laadukkaita ja tekeminen on huipputasolla. Täällä on hyvä olla. Olen iloinen, että tulin tänne.

Appelqvist kehuu niin ikään joukkueen yhteishenkeä. Sen vuoksi päävalmentaja Jari Väisänen pohtiikin tarkkaan, kun häneltä kysyy millaisia pelaajia PK-35 Vantaa haluaisi vielä löytää.

Hän painottaa, että uusia pelaajia rekrytoidessa on äärimmäisen tärkeää selvittää, minkälaisia he ovat ihmisinä.

– Tässä joukkueessa on todella hyvä henki. On äärimmäisen tärkeää, että uudet pelaajat pystyvät olemaan avoimia, rohkeita ja he uskaltavat heittäytyä.

Väisäsen mukaan joukkue kuitenkin kaipaa vielä muutamaa pelaajaa hyökkäyspäähän.

– Tämä on maalintekopeli, ja siihen meidän pitää satsata. Meillä on hyviä pelaajia ja maalintekijöitä, mutta ehkä profiilipelaajia voisi vielä olla enemmän.

Nykyiset hankinnat ovat Väisäsen mukaan onnistuneet, sillä PK-35 Vantaa on saanut paljon taitavia pelaajia, jotka pystyvät toteuttamaan joukkueen vaativaa pelitapaa.

PK-35 Vantaalla on toistaiseksi takana kolme harjoitusottelua, joista se on voittanut Viron naisten A-maajoukkueen 2–0, TPS:n 1–0 ja pelannut Suomen Cupin ottelun Ilvestä vastaan 1–1-tasapelin.

Väisänen on ollut tyytyväinen siihen, että pelaajat ovat oppineet nopeasti joukkueen pelitavan ja identiteetin.

Hän ei kuitenkaan tässä vaiheessa lähde arvioimaan tulevan kauden tuloksia.

– Sen kyllä sanon, että tämä on erittäin potentiaalinen ryhmä. Olemme nähneet harjoituspeleissä, että pystymme pelaamaan tällä ryhmällä, vaikka kaikki eivät ole vielä edes olleet mukana.

Simo Arkko

PK-35 Vantaa

Seitsemän Suomen mestaruutta 2010-luvulla voittanut PK 35 Vantaa palaa liigakartalle ensi kesänä jonkin verran uudistuneella joukkueella.

PK-35 Vantaa on hankkinut uusina pelaajina joukkueeseensa Eerika Appelqvistin, Tytti Kemppaisen, Emmi Mäensivun ja Oona Seveniuksen.

Muut sopimuspelaajat: Velma Oikarinen, Filippa Kilponen, Roosa Toivonen, Elina Salmi, Roosa Bröijer, Tia-Maria Jaakonsaari, Sanna Saarinen, Netta Koso, Karoliina Autio, Siiri Koivula, Wilma Forsblom, Anna Vlasoff, Sanni Solehmainen ja Aurora Troberg.

Seura etsii vielä muutamaa pelaajaa hyökkäyspäähän.

Aiheeseen liittyvää

  1. TiPSin ja PK-35:n naiset saivat lisenssit 22.1.2020 17:20
  2. PK-35 Vantaa napsi ykkösdivisioonassa pisteitä melkein joka ottelussa – "Naisten Liigaan palaa entistä vahvempi joukkue" 26.10.2019 8:05
  3. Pettymys Vantaalla: PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella Ykkösessä 28.2.2019 11:40
  4. Liikuntapomo kommentoi PK-35 Vantaan vaikeuksia – "Helsinkiläisseurat imevät huomion" 18.1.2019 18:59

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut