Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan Tiikerien hyökkääjä Yannick Lindroos napsii pisteitä työmyyrän asenteella

Tikkurilan Tiikerien kausi miesten Salibandyliigassa on sujunut odotuksiin nähden hyvin.

Sijalla 11 olevan joukkueen sisältä löytyy kuitenkin vieläkin suurempi kasvutarina, sillä debyyttikauttaan pelaava Yannick Lindroos on yllättänyt otteillaan kaikki, myös itsensä.

Työmyyränä tunnettu hyökkääjä on noussut Tiikerien toiseksi tehokkaimmaksi pelaajaksi pisteillä 12+15. Ainoastaan huippulupaus Joakim Lund (17+14) on osunut Lindroosia tarkemmin.

Lindroosin kohdalla kaikki alkoi luistaa viimeistään siinä vaiheessa, kun Tiikerit voitti lokakuun alussa Oilersin jatkoajalla maalein 7–6. Oilersin A-nuorissa SM-kultaa voittanut Lindroos kuritti entistä seuraansa voittomaalilla ja keräsi koko ottelusta pisteet 2+2.

Hän muistaa voittomaalin edelleen tarkasti. Hän sai nappisyötön Robert Tarkkaselta ja viimeisteli helpohkosti tyhjään rysään.

– Tuntuihan se kivalta. Silloin löi päässä tyhjää, kun tajusin tilanteen. Se peli toi paljon itseluottamusta, Lindroos muistelee.

Tiikerien kakkosketjun laitahyökkääjä sanoo olevansa tyytyväinen ensimmäisen liigakautensa suorituksiin. Hän tosin myöntää ylittäneensä tällä kaudella jopa omat odotuksensa.

Lindroos pohtii, että nappiin mennyt kausi johtuu Tiikerien hyvästä ympäristöstä ja siitä, miten hänet on otettu vastaan joukkueessa. Ryhmässä on ollut alusta alkaen mukava olla.

– Meillä on 30-vuotiaita ja 18–19-vuotiaita. On kuitenkin ollut hyvä, ettei ikä ole Tiikereissä iso juttu. Ikäeroa ei huomaa pahasti ja se tekee tästä turvallisen paikan nuoremmille, Lindroos pohtii ja jatkaa:

– Totta kai aina on vähän sellaista, että nuoremmat sitä ja tätä, mutta se ei mene yli. Tiikereissä on hyvä olla ja pelata.

Nuorukainen ei myöskään itse kaihda nuorempiaan, sillä hän viihtyy hyvin lasten kanssa ja työskentelee salibandyn ohella iltapäiväkerhossa.

– Siellä pelataan kyllä paljon salibandyä. He tykkäävät siitä.

Eli jaot on varmaan kaikki vastaan Yannick Lindroos?

– Joo, niin se yleensä menee, Lindroos naurahtaa.

Lindroos aloitti salibandyn kohtalaisen myöhään, sillä hän pelasi ensimmäiset pelinsä SSV:ssä vasta 10–12-vuotiaana. Sitä ennen Lindroos oli harrastanut jääkiekkoa, jalkapalloa ja yleisurheilua HIFK:ssa sekä jääpalloa Vesta-nimisessä joukkueessa.

Salibandypelaajana Lindroos ei ole kaikkein taitavin eikä hän ole paras maalintekijä. Lindroosin paras ase on asenne. Hän kuvaileekin itseään ”kokonaisvaltaiseksi työmyyräksi.”

– Olen aina ollut juniorina kapteeni, joten minun on pitänyt jo nuoresta asti antaa kaikkeni ja näyttää muille esimerkkiä. Muutkaan eivät jaksa tehdä hommia, jos kapteeni ei tee. Se on varmaan osa sitä, miksi olen tällainen pelaaja tälläkin hetkellä.

Salibandyliigaan tällä kaudella läpi lyönyt Lindroos sanoo, että hänellä on aina ollut tavoitteita uransa suhteen, vaikka ne ovat vaihdelleet. Pelipaikka maajoukkueessa on yksi tavoite, mutta myös ulkomaat, esimerkiksi Sveitsin tai Ruotsin sarjat, kiinnostavat Lindroosia.

– En mieti niitä erityisesti. Ne ovat takaraivossa, mutta etenen päivä kerrallaan. Haluan kuitenkin päästä niin pitkälle kuin mahdollista, Lindroos sanoo.

Simo Arkko