Helppojen virheiden kanssa kangerrellut Kiekko-Vantaa aikoo laittaa kaiken peliin kamppailussa pudotuspelipaikasta

Kaikki tai ei mitään, kuvaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakanan joukkueen asennetta loppukauteen lähdettäessä. Päivi Tuovinen

toimitus

Kymmenen suoraa voittoa, kahdeksan tasapeliä ja seitsemäntoista tappiota. Yhdeksäntenä sarjataulukossa olevan Kiekko-Vantaan kausi ei ole sujunut täysin odotusten mukaisesti.

Joukkueen materiaali on ollut sinänsä hyvä Mestikseen, mutta se ei ole onnistunut ulosmittamaan potentiaaliaan oikeastaan missään vaiheessa.

Peliesitykset ovat vaihdelleet, sillä toisinaan joukkue on onnistunut ottamaan koviakin päänahkoja, mutta sortunut liian usein helppoihin virheisiin ja kärsinyt niiden vuoksi tappioita.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana sanoo, että viime aikoina joukkue ei ole täysin toteuttanut pieniä, voittoon vaadittavia asioita.

– Pelaajilla ei ole ollut ihan ymmärrystä siitä, mikä on se voittava ja joukkueen edun mukainen ratkaisu niillä hetkillä, kun pelataan voitosta.

Pieniin voittaviin asioihin lukeutuu esimerkiksi se, että tietyissä tilanteissa kiekko on saatava omalta puolustusalueelta pois tai vastaavasti lauottava miettimättä vastustajan hyökkäyspäähän.

Se, ettei Kiekko-Vantaan joukkueelta ole löytynyt tarpeeksi kokemusta voittamiseen, on toki ymmärrettävää, sillä joukkue on keski-iältään (21,82) Mestiksen toiseksi nuorin.

– Kyllähän ikä tietyllä tavalla ehkä näkyy niissä kokemuksissa, mitä pelin voittaminen vaatii. Mutta vaikka tuossa on nuoria poikia, niin he ovat suoriutuneet ihan hyvin. Kokeneempien pelaajien panos pitäisi saada vielä paremmaksi, Haakana painottaa.

Kauden ei voi sanoa olleen katastrofi, sillä nuorehko joukkue on pystynyt nappaamaan isoja voittoja sarjan kärkijoukkueiden joukosta.

Vantaalaiset ovat esimerkiksi voittaneet SaPKon 4–3, Ketterän 4–2 ja sarjakärki Kooveen 5–1.

Hyvän ja huonon päivän ero on kuitenkin ollut liian suuri, sillä vain muutamaa päivää myöhemmin vantaalaiset ovat voineet hävitä esimerkiksi sarjajumbo RoKille maalein 2–5.

– Kun olemme voittaneet, niin olemme kyenneet pelaamaan ehjän 60-minuuttisen ja olleet aktiivisia. Vastaavasti tietyissä peleissä tuntuu, että vastustaja saa räpättyä helposti maalin, vaikka olemme pystyneet hyvin minimoimaan vastustajan paikat.

Haakana myöntää, että suhteellisen ”helpot maalit” ovat myös lamaannuttaneet joukkuetta henkisesti.

– Niinhän ei saisi tapahtua, mutta se on ihan inhimillistä ja ymmärrettävää.

Kiekko-Vantaan kautta ovat varjostaneet loukkaantumiset, mutta pian on tulossa tältäkin osin helpotusta. Niin Mikael Saha kuin koko kauden sivussa ollut Roope Niskanen ovat lähellä pelikuntoa.

Kiekko-Vantaa myös vahvisti joukkuettaan tällä viikolla, kun se hankki puolustukseensa jenkkipakki Jack Gloverin Glover saapuu Suomeen Tshekistä, jossa hän pelasi muun muassa maan pääsarjaa HC Kometa Bronon joukkueessa.

Uusi puolustaja kertonee siitä, ettei joukkue ole luovuttanut tämän kauden suhteen, vaan se kamppailee toden teolla pudotuspelipaikasta. Joukkue oli ennen viikonlopun otteluita seitsemän pisteen päässä kahdeksannesta sijasta.

– Lähdemme loppukauteen sellaisella kaikki tai ei mitään -asenteella. Meidän on vaan pakko yrittää parantaa illasta toiseen niitä pieniä asioita ja saada sitä kautta onnistumisia.

Simo Arkko

Vaikea kausi

Kiekko-Vantaa lähti kauteen uuden valmentajansa Jesse Wellingin johdolla, mutta jo lokakuun lopussa seura purki Wellingin sopimuksen. Joukkue oli tuolloin Mestiksessä toiseksi viimeisenä.

Apuvalmentaja Kari Haakana hyppäsi päävalmentajan paikalle, apunaan päävalmentaja Sami Äikää. Myöhemmin A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen siirtyi edustuksen valmennustiimiin.

Kiekko-Vantaan parhaat pistemiehet (23.1.): Harri Kainulainen 16+15, Joonas Niemelä 15+14, Eetu Mäki 10+17, Petteri Villanen 10+16, Julius Valtonen 5+17.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kiekko-Vantaan A-nuoret lähtivät uudessa komennossa Nuorten SM-liigan alempaan loppusarjaan – tavoitteena säilyä liigatasolla 11.1.2020 17:50
  2. Kiekko-Vantaan kuudes kenttäpelaaja on äänekäs ja sinnikäs – kaksi vuotta sitten vasta aprillipäivän yönä ratkennut ottelu ei unohdu 13.11.2019 17:20
  3. Näkökulma: Kiekko-Vantaan ongelmien ratkaiseminen alkoi – heikosti toiminut puolustustaktiikka heitettiin romukoppaan 6.11.2019 18:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut