Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olematon talvi koetteli maastohiihdon Suomen Cupin vantaalaisjärjestäjiä – Lopputulos keräsi kiitoksia hiihtäjiltä

Suomen Cupin maastohiihdon kilpailu Vantaan Hakunilassa ei ollut järjestelyjen puolesta helpoimmasta päästä.

Leuto ja lumeton talvi laittoi Vantaan kaupungin työntekijät ahertamaan melkoisesti, jotta Hakunilaan saatiin kahden ja puolen kilometrin pituinen hiihtolenkki kisaa varten.

Lumen puute ei kuitenkaan ollut ainoa ongelma, sillä myös vesisade ja puuskittainen tuuli aiheuttivat järjestäjille harmaita hiuksia.

Vaikka vastoinkäymisiä olikin riittämiin, ainakin latu oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

– Olosuhteet huomioon ottaen kisat menivät loistavasti. Olen jutellut hiihtäjien kanssa ja heidän mielestään latu oli hyvässä kunnossa, Vantaan Suomen Cupin järjestelytoimikuntaan kuuluva Antti Pekkala sanoo Vantaan Sanomille.

Hiihtokilpailun läpivieminen pelkästään tykkilumella vaati niin Vantaan kaupungilta kuin Vantaan Hiihtoseuralta paljon ponnisteluja. Pekkala kiittelee Vantaan kaupungin panosta, mutta myöntää, että lumitilanne aiheutti ylimääräistä jännitystä kilpailun järjestämisen suhteen.

– Se tuo tietenkin meille seurana jännitystä, että saammeko kisan ylipäätään pidettyä. Muutenhan tämän kilpailun järjestäminen menee jo ihan rutiinilla, Pekkala tuumii.

Vaikka VHS ja Vantaan kaupunki tekivät paljon töitä kilpailun eteen, ei Hakunilassa nähty maan kärkihiihtäjiä, jotka keskittyivät viikonloppuna käytävään Nove Meston maailmancupin osakilpailuun.

Esimerkiksi Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken puuttuminen varmasti rasitti säiden ohella yleisömäärää, sillä Hakunilassa oli kahtena päivänä yhteensä noin 1 000 maksavaa katsojaa.

Heikohko yleisömäärä ei tosin vaikuta kisojen taloudelliseen tulokseen, sillä Pekkalan mukaan budjettia ei ole laadittu yleisön varaan.

– Kun sääkin oli tämmöinen, niin ei tämä ole taloudellisesti missään nimessä huono vuosi, Pekkala pyörittelee.

Itse kilpailuissa vantaalaisittain parhaita suorituksia nähtiin viesteissä. Vantaan Hiihtoseuran naisten joukkue kipusi 3x5 kilometrin viestissä neljänneksi ja miesten joukkue 3x7,5 kilometrin viestissä viidenneksi.

VHS:n naiset jäivät kilpailun voittaneesta Hämeenlinnan Hiihtoseurasta minuutin ja 15 sekuntia. Pronssi meni Oulun Hiihtoseuralle, joka oli 18 sekuntia VHS:ää vikkelämpi.

– Kilpailu meni hyvin. Toki oli vähän tekemätön paikka päästä podiumille, mutta onneksi saimme voitettua Vuokatin. Ei saa olla missään nimessä pettynyt neljänteen sijaan, VHS: ankkuri Jasmi Joensuu sanoi.

Vantaalaisten viestin aloitti Eeva Ahervo, joka toi VHS:n vaihtoon neljäntenä. Toisen osuuden hiihtänyt Hennariikka Rahkola roikkui porukan mukana. Hän toi VHS:n vaihtoon kuudentena, jolloin VHS oli noin minuutin kärjen takana.

– Kunto ei ole hirveän hyvä, mutta siihen nähden ihan hyvä hiihto. Vähän kun olisi jaksanut roikkua, niin Jasminilla olisi ollut parempi paikka, Rahkola pyöritteli.

Miesten kilpailun voittoon hiihti Jämin Jänne, mutta VHS:n miehet venyivät hienosti viidenneksi ja jäivät kärjestä 2.12 minuuttia.

VHS:n avausosuuden hiihtänyt Janne Stenbäck ja Mikko Kuusela tulivat kumpainenkin neljäntenä vaihtoon, mutta viimeisellä osuudella maajoukkuehiihtäjä Joni Mäki painoi VHS:n Waltteri Vinkanharjusta ohitse ja nosti joukkueensa Pohti SkiTeamin niukasti kolmanneksi.

Teksti: Simo Arkko