Kiekko-Vantaan A-nuoret lähtivät uudessa komennossa Nuorten SM-liigan alempaan loppusarjaan – tavoitteena säilyä liigatasolla

Jussi Jaakkola, 36, hyppäsi ennen vuodenvaihdetta K-Vantaan A-nuorten päävalmentajaksi. Simo Arkko

toimitus

Kiekko-Vantaan A-nuorten kauden voi sanoa alkavan vasta nyt toden teolla, sillä Nuorten Mestiksen alkusarja oli vantaalaisittain helpohko. Vantaalaiset voittivat 24 ottelua ja hävisivät vain kuusi kertaa.

Nyt A-nuorten joukkue paahtaa jo täydellä teholla Nuorten SM-liigan alemmassa loppusarjassa uuden päävalmentajansa Jussi Jaakolan komennossa.

Alku ei ole ollut hohdokas, sillä K-Vantaa hävisi kolme ensimmäistä peliään. Ero A-nuorten SM-sarjan ja Nuorten Mestiksen välillä kävi ilmi jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella Ilvestä vastaan.

– Alun vauhti yllätti pelaajat. Ensimmäiseen kymppiin tuli kolme maalia omiin. Sen jälkeen paransimme huomattavasti. Huomasimme, ettei ole mahdottomuus voittaa, K-Vantaan päävalmentaja Jussi Jaakola sanoo.

Jaakola otti joukkueen komennon hieman ennen vuodenvaihdetta, kun alkukauden ryhmästä vastannut Jani Manninen siirtyi K-Vantaan Mestis-joukkueen matkaan.

Vaikka valmentaja vaihtuikin, ei pelitapaan koidu muutoksia, sillä Jaakola toimi alkukauden ajan Mannisen aisaparina. Kaksikko teki työt yhdessä, mutta Manninen hoiti joukkueelle puhumisen.

– Nyt se tietenkin muuttui. Kopissa alkoi kuulua enemmän Oulun murretta ja olin itse enemmän äänessä. Se vaati vähän opettelua ja alku meni harjoitteluun, oululaislähtöinen Jaakola myöntää.

K-Vantaan A-nuorten tavoitteena on säilyttää paikka Nuorten SM-liigassa ensi kaudelle. Koska liigajoukkueiden A-nuorten joukkueet eivät voi pudota sarjasta, K-Vantaa kamppailee sarjapaikasta yhdessä Kooveen, Kiekko-Espoon ja Tuton kanssa.

SM-paikka irtoaa, mikäli kaksi näistä joukkueista jää K-Vantaan alapuolelle sarjataulukossa.

– Tavoitteenamme on aloittaa ensi kausi SM-sarjassa, mutta meillä ei ole paineita sen suhteen. Olisi silti hölmöä lähteä pelaamaan sarjaa, jos ei lähtisi tavoittelemaan nousua, Jaakola tuumii.

K-Vantaa ylsi myös viime kaudella Nuorten SM-liigan alempaan jatkosarjaan. Kauden päätyttyä vantaalaiset olivat Ilvestä korkeammalla sarjataulukossa, mutta tippuivat, sillä Ilveksellä on liigajoukkueena varma paikka SM-sarjassa.

A-nuorten joukkue on poukkoillut viime vuosina A-nuorten SM-sarjan ja Mestiksen välillä. Joukkue on toisinaan yltänyt Nuorten SM-liigaan, mutta tippunut sieltä kauden tai kahden jälkeen.

Tulevaisuus näyttää kuitenkin sen suhteen valoisammalta. K-Vantaan B-ikäiset pelaajat ovat päässeet entistä useammin aamujäille, he ovat saaneet päätoimisen valmentajan ja myös C-nuoret ovat saamassa sellaisen ensi kaudelle.

Hyvä valmennus mahdollistaa Jaakolan mukaan sen, että seura saa tulevaisuudessa enemmän ja parempia pelaajia A-nuoriin omastakin takaa.

Vantaalaisseura ei toki pysty kilpailemaan pääkaupunkiseudun parhaimmista junioreista, sillä toisin kuin liigajoukkueissa, K-Vantaassa A-nuoret joutuvat kustantamaan toiminnan omasta kukkarostaan.

K-Vantaa voi kuitenkin tarjota hyvän polun sellaiselle pelaajalle, joka pyrkii Nuorten SM-liigan ja Mestiksen kautta isommille areenoille.

– Meiltä puuttuvat ne ihan kirkkaimmat tähdet, mutta meillä on hyviä jätkiä, joilla on mahdollisuus nousta ammattikiekkoilijoiksi. Teemme sen eteen joka päivä töitä, Jaakola sanoo.

Simo Arkko

Saavutuksia

Sijoittuivat Nuorten Mestiksen alkusarjassa toiseksi Kooveen jälkeen ja nousivat toista kertaa peräkkäin A-nuorten SM-liigan alempaan loppusarjaan.

Nuorten Mestiksen alkusarjan parhaat pistemiehet K-Vantaassa: Eetu Peltola 8+39, Oskari Latvala 14+16, Aleksi Friman 18+11.

Viime kauden päätteeksi Oliver Kiljunen, Samu Poutanen ja Niku Halla-aho nousivat K-Vantaan A-nuorista edustukseen mukaan. Tällä kaudella Mestis-pelejä on kertynyt A-nuorista Joonas Kaartiselle, Lauri Savelalle ja Jokereiden A-nuoriin siirtyneelle Oskari Latvalalle.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lohipaitojen A-juniorit pelaavat Mestiksen mestaruudesta 29.3.2018 6:55

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut