Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä SM-kultaa ja MM-hopeaa otellut vantaalainen thainyrkkeilijä Satu Mykkänen kisaa ensimmäistä kertaa kotikehässään Tikkurilassa

Viikonloppuna Vantaalla kilpaillaan thainyrkkeilyn Suomen mestaruuksista, kun lähes kaikki Suomen parhaat ottelijat iskevät toisiaan vastaan Tikkurilan urheilutalolla.

Yksi suurimmista ennakkosuosikeista on moninkertainen arvokisamitalisti Satu Mykkänen, joka tavoittelee 45-kiloisten sarjassa uransa viidennettä SM-kultaa.

Mykkästä vastaan asettuu Inga Magga, joka on hävinnyt kahdesti vantaalaiselle. Esimerkiksi vuonna 2017 Mykkänen voitti SM-kultaa erin 3-0.

– Hän on kokemattomampi, mutta uskon, että hänellä on kuitenkin sisua yrittää löytää joku keino voittoon. Lähden voittamaan, vantaalainen Satu Mykkänen sanoo.

SM-kisat eivät ole enää Mykkäselle yhtä tärkeitä kuin aikaisemmin. Vaikka kisat ovatkin Mykkäselle välietappeja, löytyy häneltä hyviä muistikuvia aiemmilta vuosilta. Kaikista hienointa oli totta kai voittaa ensimmäistä kertaa vuonna 2014.

– Vuonna 2017 oli myös kivaa. Oli monia otteluita, kun oli kerrankin osallistujia. Nyt parina viime vuonna olen ollut ainoa osallistuja 45-sarjassa ja olen hypännyt isompaan, mutta voittanut siinäkin.

Monia arvokisamitaleita voittanut Mykkänen tavoitteli heinäkuun lopulla amatöörithainyrkkeilyn MM-kultaa Bangkogissa, mutta joutui taipumaan finaalissa valkovenäläiselle Alena Liaskevichille tuomariääniin.

Hopeamitalia voi kuitenkin pitää hyvänä saavutuksena, sillä Liaskevich oli voittanut jo ennen Bangkogin MM-kisoja neljä mestaruutta peräjälkeen.

– Ottelu oli erittäin tasainen. Hän pystyi viemään omalla kokemuksellaan pikkuisen paremmin ne tilanteet loppuun, Mykkänen sanoo.

Vaikka tappio finaalissa jäi hieman harmittamaan, jäi Mykkäselle hyvät muistot ottelusta. Hän huomasi, ettei valkovenäläisen voittaminen ole mahdottomuus. Hän odottaakin malttamattomana tulevan kesän MM-kisoja.

– Ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta se on minulle aina päätähtäin. Nyt pitää kehitellä ja oppia uusia kikkoja, Mykkänen naurahtaa.

Tikkurilassa käytävät SM-kisat ovat Mykkäselle kuitenkin erityiset, sillä hän ei ole kilpaillut ikinä Vantaalla.

Odotukset SM-kisoja kohtaan ovat aiempiin vuosiin verrattuna korkealla, sillä järjestävä kamppailuseura Crest pyrkii luomaan kisoista ikimuistoiset.

Tapahtuma järjestetään Tikkurilan urheilutalon salissa, johon tuodaan paljon uutta rekvisiittaa esimerkiksi valojen ja savukoneiden muodossa. Lauantain ja sunnuntain ottelut kuvataan niin ikään monikameratuotantona ja ne ovat nähtävissä Ruutu-palvelussa sekä IS-TV:ssä.

Suomen Muyauthai -liiton eli thainyrkkeilyliiton puheenjohtaja Mikko Blom sanoo, että kisojen järjestelyt ovat sujuneet hyvin.

– Aika paljon on ollut hommaa. Varmaan kukaan ei ole panostanut aiemmin näin paljon, kun me nyt, Blom tiivistää.

Keitä kannattaa tulla katsomaan?

Mikko Blom ja Mykkänen nostavat molemmat esille sekä Pok Jääskeläisen että Kristoffer Björskogin Kaksikosta kumpikin on otellut ammattilaisena, joten jos ja kun kaksikko kohtaa, ottelusta ei tule puuttumaan mielenkiintoa.

– Naisissakin tulee varmasti hyviä otteluita. Esimerkiksi Gia Winberg on kokenut arvokisakävijä. 57-kiloisten sarjaan on ilmoittautunut aika moni, joten siitä sarjasta voi odottaa mielenkiintoista, Mykkänen väläyttää.