Wenlei Dai auttoi Suomen kultaan Starcraft II -pelissä – "Varmaan harva on kokenut sellaista onnellisuutta"

Wenlei Dai on voittanut Nation Wars -maajoukkueturnauksen lisäksi Suomen mestaruuden ja lukuisia muita turnauksia. Hän on tienannut urallaan noin 14 000 euroa. Simo Arkko

toimitus

Vantaalainen Wenlei Dai näyttää, miten reaaliaikaista strategiapeli StarCraft II:sta pelataan. Dai klikkaa tietokoneensa hiirtä jopa 300 kertaa minuutissa ja näppäilee samaan aikaan nopeasti eri yhdistelmiä näppäimistölle.

– Klikkien kanssa pitää olla todella tarkka ja ovela. Ei saa haaskata klikkauksia, KOVA Esportsia edustava Wenlei Dai selventää.

Hän näyttää taktiikan, jolla hän onnistui auttamaan Suomen kautta aikain ensimmäiseen Starcraft II -pelin maajoukkueturnausvoittoon.

Dai otti yhdellä kartalla yllätysvoiton eteläkorealaisesta ennakkosuosikista, Eo Yoon Soonista Suomen voiton takuumies oli kuitenkin maailman ykköspelaaja Joona Sotala, joka voitti viidestä kartastaan neljä ja johdatti Suomen historialliseen voittoon Pariisin NationWars -turnauksessa.

Nimimerkkiä ZhuGeLiang käyttävä Dai kertoo voiton varmistumisen olleen yksi hänen elämänsä parhaimmista hetkistä.

– Miten sen nyt selittäisi. Tiedäthän sen Viva La Vida nimisen biisin Coldplaylta? Silloin tuli ihan semmoinen fiilis. Varmaan harva on kokenut sellaista onnellisuutta, Dai veistelee.

Suomen voitto oli yllättävä, sillä eteläkorealaiset ovat olleet pelissä pitkään maailman huippuja. Eteläkorealaiset ovat voittaneet Starcraft II -turnauksissa jaossa olleesta 32 miljoonan dollarin palkintorahapotista huimat 20 miljoonaa dollaria.

Aina ansiot eivät kuitenkaan korreloi menestyksen kanssa. Se nähtiin NationWarsin finaalien kolmannella kierroksella, jolloin Dai nappasi Suomelle pisteen Eo Yoon Soonia vastaan.

Dai käytti Google Deepmindin tekoälytoiminnon luomaa strategiaa ja yllätti vastustajansa.

– Varastin heiltä yhden Deepmind Alfa Star -strategian. Olen käyttänyt sitä ennenkin, mutta korealainen kaveri ei ollut tehnyt kotiläksyjään. On todella vaikea pelata, jos ei tiedä, mitä sieltä tulee.

Vaikka Dai on Suomessa StarCraft II -pelin toiseksi paras pelaaja heti Sotalan jälkeen, on hän sanojensa mukaan maailmalla vasta noin sadan parhaan joukossa.

Dai ei tosin panosta peliin yhtä paljon kuin aiemmin. Hän ei enää kierrä kansainvälisissä yksilökilpailuissa, eikä harjoittelukaan vie nykyisin kuin yhdestä kahteen tuntia päivässä.

Harjoitteluun ei ole enempää aikaa, sillä Dai opiskelee tietojenkäsittelyä Helsingin yliopistossa. Hän myös asuu yksin kaksikerroksisessa rivitalossa, sillä vanhemmat muuttivat töiden perässä takaisin Kiinaan.

–  Minun on pitänyt opetella huoltamaan ja siivoamaan tätä taloa. Haluan myös elää terveellisesti, joten kokkaan ruokani ja se vie paljon aikaa. Opiskelujen jälkeen pelaamiselle jää 1–2 tuntia.

Mediatalo Keskisuomalainen on KOVA Esportsin yhteistyökumppani. Vantaan Sanomat on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Simo Arkko

Mikä peli?

Starcraft II on strategiapeli, jossa kerätään mineraaleja ja kaasuja, joilla voi puolestaan parantaa omaa tukikohtaa tai kasvattaa armeijaa.

Pelin päällimmäisenä tarkoituksena on tuhota vastustajan tukikohta tai nujertaa hänen armeijansa niin heikoksi, että on pakko luovuttaa.

Starcraftia pelataan yhdellä yhtä vastaan. NationWars on pelille luotu maajoukkueturnaus, jonka Suomi voitti joulukuun 8. päivä ensimmäistä kertaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tuleeko Prismasta e-urheilun mekka? Pelaajille raivataan kauppaan hulppea osasto – "Väylä oppia skenen tavoille" 22.5.2019 20:00
  2. Keskisuomalainen mukaan e-urheiluun – yhteistyö alkoi KOVA Esportsin taustayhtiön kanssa 2.4.2019 12:33

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut