Vantaalaisseuraa edustava Oona Ounasvuori tavoittelee viikonloppuna mitalia taitoluistelun SM-kisoista – "Parhaiten onnistun, kun en mieti liikaa"

EM-kisoihin vaadittavan pisterajan Minskissä luistellut Oona Ounasvuori tavoittelee mitalia SM-kisoista. Simo Arkko

toimitus

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Oona Ounasvuori luisteli ennätyspisteensä 141,89 syyskuun lopussa. Vaikka hän voitti pisteillään ensimmäisen valintakilpailun Vantaalla ja saavutti myöhemmin Minskissä EM-kisoihin vaadittavan pisterajan, ei hän ole tyytyväinen suoritustasoonsa.

Ounasvuori uskoo, että ennätystä voi parantaa huomattavasti, mikäli hän luistelisi ohjelman puhtaasti. Hän ei ole mielestään luistellut vielä kertaakaan ohjelmaansa kovin hyvin.

– Se ensimmäinen valintakilpailu oli ihan ok, mutta olin kipeänä ennen sitä kilpailua, joten minulla ei riittänyt kunto luistella koko ohjelmaa täysillä.

Tosin ohjelmaluistelu ei ole muutenkaan ollut Ounasvuorelle vahvuus. Hän pystyy suorittamaan hypyt helposti harjoituksissa, mutta kilpailuissa hän usein ajattelee liikaa. Silloin tekniikka muuttuu ja hypyt lähtevät hieman hätiköiden.

Viime aikoina Ounasvuori on keskittynyt valmentajansa Alisa Drein kanssa kokonaisten ohjelmien luisteluun musiikin kanssa, jotta hypyt lähtisivät luontevasti.

– Silloin menee parhaiten, kun en mieti liikaa ja pääsen flow-tilaan, Ounasvuori tietää.

Kymmenen vuotta Drein valmennuksessa luistellut Ounasvuori vaihtoi viime kauden päätteeksi Helsingin Luistelijoista Etelä-Vantaan Taitoluistelijoihin, sillä Drei siirtyi EVT:n yksilövalmentajaksi.

Ounasvuori sanoo viihtyneensä uudessa seurassaan todella hyvin. Hän on nauttinut erityisesti paremmista harjoitusolosuhteista ja arkiharjoittelun helpottumisesta. Kun Ounasvuori edusti Helsingin Luistelijoita, hän joutui harjoittelemaan joka päivä eri hallissa eri puolilla Helsinkiä.

EVT:ssä tilanne on toinen.

– Meillä on treenit joka päivä samassa hallissa. Minulla on myös enemmän jääaikaa kuin aiemmin, Ounasvuori sanoo.

Viikonlopun SM-kisoissa Tikkurilassa on suuri merkitys luistelijoille. Kilpailussa on mahdollisuus parantaa tulostaan ennen kuin liitto tekee valinnat Itävallan EM-kilpailuihin lähtijöistä.

Reilun kuukauden päästä käytäviin EM-kilpailuihin pääsee kauden parhaan tuloksen perusteella kolme luistelijaa.

Ounasvuori ei ole vielä kolmen parhaan joukossa, mutta hän myöntää tavoittelevansa tulevista SM-kisoista sekä mitalia että hyvää tulosta, joka nostaisi hänet kisakoneeseen.

Nappisuoritukseen venyminen SM-kisoissa olisi varmasti monelle yllätys, sillä Ounasvuori ei ole vielä loistanut kilpailuissa.

Hän tosin on taitavampi ja paremmassa kunnossa kuin aikoihin, ahkeran kesäharjoittelun ansiosta. Tuolloin pitkään riesana olleet selkävaivat eivät haitanneet harjoittelua yhtä paljon kuin aiempina vuosina.

Ounasvuori pääsi leireilemään kesän aikana koreografinsa Benoit Richaudin sekä valmentaja Evgeni Rukavicinin kanssa Euroopassa. Sinä aikana hän kehittyi erityisesti luistelussa.

Ounasvuori ei halua luovuttaa uransa suhteen helpolla, mutta hän etenee selkävaivojen takia kausi kerrallaan.

– Onhan tämä henkisesti ja fyysisesti tosi rankkaa. Kuuntelen kroppaa ja yritän aina treenata selän voinnin mukaan. Minimoimme selkään kohdistuvaa kuormitusta ja panostamme toistojen sijasta laatuun, hän kertoo harjoittelustaan.

Mikä?

Luistellaan Vantaan Trio-areenassa 14.–15. joulukuuta.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustavat naisten sarjassa Emmi Peltonen ja Oona Ounasvuori, miesten sarjassa Roman Galay ja tyttöjen junioreissa Jenni Johansson.

Naisten sarjassa kilpailee kaikkiaan 12 naista. Mukana on lähes kaikki Suomen huippuluistelijat lukuun ottamatta EM-pronssimitalisti Viveca Lindforsia, joka toipuu rasitusvammasta.

Kisassa on jaossa edustuspaikkoja tammikuussa Itävallassa käytäviin EM-kilpailuihin

Aiheeseen liittyvää

 1. Tikkurilassa taistellaan taitoluistelun Suomen mestaruudesta
  11.12.2019 8:05
 2. Emmi Peltonen avasi kisakautensa – ennätyspisteet lyhytohjelmasta
  12.11.2019 13:08
 3. Taitoluistelija Roman Galay löysi oikean fiiliksen kauden alkuun – Taskussa on nyt suomenennätyspisteet ja MM-paikka
  4.10.2019 12:45
 4. Taitoluistelun tähdet kisaavat Tikkurilassa – katsojat pääsevät kokeilemaan lajia ammattivalmentajan johdolla
  23.9.2019 12:20

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut