Vantaalaisseuraa edustava Oona Ounasvuori tavoittelee viikonloppuna mitalia taitoluistelun SM-kisoista – "Parhaiten onnistun, kun en mieti liikaa"

EM-kisoihin vaadittavan pisterajan Minskissä luistellut Oona Ounasvuori tavoittelee mitalia SM-kisoista. Simo Arkko

toimitus

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Oona Ounasvuori luisteli ennätyspisteensä 141,89 syyskuun lopussa. Vaikka hän voitti pisteillään ensimmäisen valintakilpailun Vantaalla ja saavutti myöhemmin Minskissä EM-kisoihin vaadittavan pisterajan, ei hän ole tyytyväinen suoritustasoonsa.

Ounasvuori uskoo, että ennätystä voi parantaa huomattavasti, mikäli hän luistelisi ohjelman puhtaasti. Hän ei ole mielestään luistellut vielä kertaakaan ohjelmaansa kovin hyvin.

– Se ensimmäinen valintakilpailu oli ihan ok, mutta olin kipeänä ennen sitä kilpailua, joten minulla ei riittänyt kunto luistella koko ohjelmaa täysillä.

Tosin ohjelmaluistelu ei ole muutenkaan ollut Ounasvuorelle vahvuus. Hän pystyy suorittamaan hypyt helposti harjoituksissa, mutta kilpailuissa hän usein ajattelee liikaa. Silloin tekniikka muuttuu ja hypyt lähtevät hieman hätiköiden.

Viime aikoina Ounasvuori on keskittynyt valmentajansa Alisa Drein kanssa kokonaisten ohjelmien luisteluun musiikin kanssa, jotta hypyt lähtisivät luontevasti.

– Silloin menee parhaiten, kun en mieti liikaa ja pääsen flow-tilaan, Ounasvuori tietää.

Kymmenen vuotta Drein valmennuksessa luistellut Ounasvuori vaihtoi viime kauden päätteeksi Helsingin Luistelijoista Etelä-Vantaan Taitoluistelijoihin, sillä Drei siirtyi EVT:n yksilövalmentajaksi.

Ounasvuori sanoo viihtyneensä uudessa seurassaan todella hyvin. Hän on nauttinut erityisesti paremmista harjoitusolosuhteista ja arkiharjoittelun helpottumisesta. Kun Ounasvuori edusti Helsingin Luistelijoita, hän joutui harjoittelemaan joka päivä eri hallissa eri puolilla Helsinkiä.

EVT:ssä tilanne on toinen.

– Meillä on treenit joka päivä samassa hallissa. Minulla on myös enemmän jääaikaa kuin aiemmin, Ounasvuori sanoo.

Viikonlopun SM-kisoissa Tikkurilassa on suuri merkitys luistelijoille. Kilpailussa on mahdollisuus parantaa tulostaan ennen kuin liitto tekee valinnat Itävallan EM-kilpailuihin lähtijöistä.

Reilun kuukauden päästä käytäviin EM-kilpailuihin pääsee kauden parhaan tuloksen perusteella kolme luistelijaa.

Ounasvuori ei ole vielä kolmen parhaan joukossa, mutta hän myöntää tavoittelevansa tulevista SM-kisoista sekä mitalia että hyvää tulosta, joka nostaisi hänet kisakoneeseen.

Nappisuoritukseen venyminen SM-kisoissa olisi varmasti monelle yllätys, sillä Ounasvuori ei ole vielä loistanut kilpailuissa.

Hän tosin on taitavampi ja paremmassa kunnossa kuin aikoihin, ahkeran kesäharjoittelun ansiosta. Tuolloin pitkään riesana olleet selkävaivat eivät haitanneet harjoittelua yhtä paljon kuin aiempina vuosina.

Ounasvuori pääsi leireilemään kesän aikana koreografinsa Benoit Richaudin sekä valmentaja Evgeni Rukavicinin kanssa Euroopassa. Sinä aikana hän kehittyi erityisesti luistelussa.

Ounasvuori ei halua luovuttaa uransa suhteen helpolla, mutta hän etenee selkävaivojen takia kausi kerrallaan.

– Onhan tämä henkisesti ja fyysisesti tosi rankkaa. Kuuntelen kroppaa ja yritän aina treenata selän voinnin mukaan. Minimoimme selkään kohdistuvaa kuormitusta ja panostamme toistojen sijasta laatuun, hän kertoo harjoittelustaan.

Mikä?

Luistellaan Vantaan Trio-areenassa 14.–15. joulukuuta.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustavat naisten sarjassa Emmi Peltonen ja Oona Ounasvuori, miesten sarjassa Roman Galay ja tyttöjen junioreissa Jenni Johansson.

Naisten sarjassa kilpailee kaikkiaan 12 naista. Mukana on lähes kaikki Suomen huippuluistelijat lukuun ottamatta EM-pronssimitalisti Viveca Lindforsia, joka toipuu rasitusvammasta.

Kisassa on jaossa edustuspaikkoja tammikuussa Itävallassa käytäviin EM-kilpailuihin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rajakylän neuvolan lakkauttaminen jälleen poliitikkojen kokouspöydällä
 2. Sosiaali- ja terveydenhuollon menot ylittymässä 36,5 miljoonalla eurolla – Koronakevään kulut noin 16 miljoonaa euroa
 3. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa
 4. Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä?
 5. Mielipide: Asunnottomien ja ensiasuntoa etsivien nuorten neuvontaa tulisi lisätä
 6. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 7. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Tukesilta 7 faktaa maskinostoon: Mieti ensin, mihin käyttöön olet maskia hankkimassa
 10. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 11. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 12. Se astetta rennompi voikkaharrastus – Tanssillisessa voimistelussa annetaan kropan puhua eikä stressata hyppytaidoista tai notkeudesta
 13. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 14. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 15. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 2. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 3. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 4. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 5. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 6. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 7. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa
 8. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 9. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 10. Lautakunta antoi pakit hollantilaisyhtiölle – Tuomelan koulua ei vuokrata Camelotille, se halutaan vuokrata paikalliselle yhteisölle
 11. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 12. Mielipide: Asunnottomien ja ensiasuntoa etsivien nuorten neuvontaa tulisi lisätä
 13. Lammaslammen järvinäkymät uhkaavat peittyä – Pähkinärinteen asukkaat huolestuivat keitaansa tulevaisuudesta
 14. Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä?
 15. Puolueiden listoille on jopa tunkua – "En muista hakemuksia tulleen koskaan aiemmin näin paljon"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.