Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tappioputki pöllytti ankkojen höyheniä – nyt Vantaa Ducksin tavoitteena on pääsy viiden parhaan joukkoon

Töölön kisahalli kaikui sunnuntaina Vantaa Ducksin iloisista tuuletuksista, kun oululainen Etta kaatui neljässä erässä erävoitoin 3–1 (25–21, 25–21, 23–25, 25–23).

Voitto oli vantaalaisille tärkeä, sillä joukkue oli ennen sunnuntaita peräti yhdeksän ottelun tappioputkessa. Edellisestä erävoitostakin ehti kulua miltei kuukauden päivät, sillä Ducks oli kaapinut edellisen erävoittonsa 17. lokakuuta Akaa-Volleyta vastaan.

Täydet kolme sarjapistettä maistuivat erityisesti libero Pasi Hyväriselle, joka pelasi kauden kolmannen pelinsä Ducksissa.

– Olen päässyt pikku hiljaa rytmiin mukaan. Aluksi oli vähän vaikeuksia, mutta nyt menemme myös joukkueena hiljalleen parempaan suuntaan, kokenut libero kommentoi Ducksin otteita.

Hyvärinen on rauhoittanut Ducksin vastaanottopelaamista eikä ole sattumaa, että maajoukkueessakin pelanneen liberon paluun jälkeen Ducksin peli on asettumassa uomiinsa.

Hyvärinen oli sivussa tositoimista kauden alusta saakka henkilökohtaisten syiden vuoksi. Hän palasi lentopallokentille marraskuun alussa, minkä jälkeen joukkue on kohdannut kärkijoukkueista VaLePan ja Hurrikaanin.

Vaikka molemmat pelit päättyivät tappioihin, pystyi Ducks esittämään pelillisesti kauden parhainta peliään.

– Olemme nähneet aika paljon vaivaa sen eteen, että saamme passipelin toimimaan paremmin puolustuksen jälkeen. On vaikea voittaa pelejä, jos ei voita oman puolustuksen jälkeen palloja, Hyvärinen tuumii.

PäävalmentajaJuho Rajala sanoo, että Ducksin torjunta- ja puolustuspelaaminen ovat menneet eteenpäin.

– Niissä olemme kehittyneet eniten. Se tietenkin auttoi vähän, kun Pasi tuli takakentälle. Hän rauhoittaa kokemuksellaan takakentän vastaanottopelaamista, Rajala sanoo.

Ducks on harjoitellut paljon kolmen viime viikon aikana, sillä joukkue on pelannut vain yhden pelin viikkoon. Toisin oli lokakuun loppuviikkoina, jolloin Ducks pelasi kahteen viikkoon kuusi kertaa.

– Tiesin sen, että alkukausi on meille vaikea. Pelasimme paljon, emmekä ehtineet hirveästi harjoittelemaan.

Rajalan mukaan pelillinen kehitys tapahtuu lähes aina harjoituksissa.

– Pelkästään pelaamalla ei voi tehdä muutoksia. Ei pelimme vieläkään täydellistä ole, mutta nyt menemme oikeaan suuntaan, Rajala sanoo.

Ducksin kannalta positiivista on se, että joukkueen ulkomaalaiset ovat sopeutuneet joukkueeseen. Esimerkiksi peräti 203-senttisestä montenegrolaishakkuri Bojan Strugarista on ollut alkukauden aikana paljon iloa vantaalaisille.

– Bojanilla on vielä syötön kanssa tekemistä, mutta olen tyytyväinen, miten hän on pystynyt sopeutumaan joukkueeseen. On aina vähän vaikeaa tulla toisesta kulttuurista erilaiseen ympäristöön, ja juna voi lähteä helposti väärille raiteille.

Ducks nousi sunnuntaisella voitolla tasapisteisiin seitsemäntenä olevan Ettan kanssa. Viidentenä oleva Raision Loimu on vain kolme pistettä Ducksia edellä. Vantaalaisten tavoitteena on päästä viiden parhaan joukkoon.

Simo Arkko