Tomi Palin aloitti 7-vuotiaana salibandyn Tiikerien ensimmäisessä sählykerhossa – Nyt kahden lapsen isä nakuttelee hyökkääjänä pisteitä salibandyliigassa

Tomi Palinin mukaan Tiikereissä eri ikäluokan joukkueet seuraavat toistensa pelejä tiiviisti. Esimerkiksi edustuksen pelaajat istuvat hyvin usein katsomossa A-junioreiden otteluissa. Simo Arkko

toimitus

Tikkurilan Tiikerien nousu maan korkeimmalle sarjatasolle Salibandyliigaan oli iso asia monelle vantaalaiselle. Sitä se oli etenkin Tomi Palinille, 29, joka on kulkenut pitkän tien tikkurilalaisjoukkueen matkassa.

Palin liittyi seuraan jo alkuvaiheessa, kun isä vei tuolloin seitsemänvuotiaan lapsensa Tiikerien kautta aikain ensimmäiseen sählykerhoon.

Syksyllä 1997 sählykerhon vetäjänä toimi seuran perustaja Yrjö Kokljuschkin. Mukana kerhossa oli myös Timo Hinttaniemi, joka pelaa tällä hetkellä Palinin tavoin Tiikereissä Salibandyliigaa.

– Muistikuvat ovat hataria, mutta muistan, että koulun liikuntasali tuntui isolta paikalta. Olen nyt jälkeenpäin nähnyt liikuntasaleja, ja ovathan ne aika pieniä. Kuusikon koulukaan ei mikään hirveän iso paikka ole, Palin muistelee.

Aluksi sähly oli Palinille ainoastaan mukava harrastus, jonka parissa hän vietti aikaa kaveriensa kanssa. Hän kuitenkin piti lajista niin paljon, että hyvin nopeasti kerhoon liittymisen jälkeen Palinin perhe osti salibandymaalit, joille oli paljon käyttöä kotipihan ympäristössä.

– Meidän kotitiellämme oli hyvin usein naapuripelit pystyssä. Meitä oli noin kahdeksasta kymmeneen poikaa pelaamassa aina kuin sää salli, eikä ollut muita menoja. Silloin tuli pelattua todella paljon ulkona, Palin muistelee.

Palin pelasi salibandya Tiikerien juniorijoukkueissa peräti kymmenen vuoden ajan. Vuosien varrella Palinin ikätoverit kokeilivat myös suositumpia lajeja, kuten jääkiekkoa ja jalkapalloa. Palinia eivät muut lajit kiinnostaneet, sillä hän nautti eniten salibandystä.

Juuri pelaamisesta nauttiminen on asia, joka on Palinille yhä tärkeää. Hänen elämänsä on muuttunut muutenkin merkittävästi, sillä Palinista on tullut uransa aikana kahden lapsen isä.

Isyys oli yksi merkittävistä tekijöistä, miksi Palin päätti palata kolme vuotta sitten Tapanilan Erästä takaisin Tiikereihin. Päätökseen vaikutti myös se, että viimeinen kausi Tapanilan Erässä oli ollut henkisesti raskas.

– Valmistuin lisäksi samaan aikaan koulusta ja aloitin työelämän. Kaikki nämä käänsivät vaakakupin siihen, että palasin kotiseuraan pitämään hauskaa, Palin sanoo.

Palinin palattua Tiikereihin seura nousi ensin kakkosdivarista ykkösdivariin ja viime keväänä Salibandyliigaan. Palin ei osannutkaan ajatella vielä kolme vuotta sitten, että Tiikerit nousisi liigatason joukkueeksi.

Hän kuitenkin muistelee viime kevään nousuhuumaa lämmöllä.

– Meillä oli semmoinen tilanne joukkueessa, että kaikki nauttivat tekemisestä. Katsomossa oli paljon juuri vantaalaisia, niin kavereita kuin sukulaisia. Sitten kun vielä annoimme heille elämyksiä, niin se oli hienoa aikaa.

Hän tiedostaa, että kuluvasta kaudesta tuskin tulee samanlaista tuhkimotarinaa kuin viime kaudesta ykkösdivisioonassa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei Palinilta löytyisi kunnianhimoa.

Kolmeakymmentä ikävuotta lähestyvä laitahyökkääjä, mutta silti Tiikerien tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Palin korostaa, että hän haluaa olla myös jatkossa ratkaisevassa roolissa ja auttaa joukkuetta mahdollisimman pitkälle.

– Haluaisin päästä Tiikerien kanssa pudotuspeleihin Salibandyliigassa. Se on tavoite.

Simo Arkko

Tomi Palin

Syntynyt: 13.6. 1990.

Junioriura: voitti Tiikereissä kymmenen vuoden aikana SM-mitaleita ja aluemestaruuksia.

Aikuisura: Siirtyi SB Vantaan kautta Tapanilan Erään, jossa pelasi kahdeksan vuotta ja saavutti SM-hopeaa sekä Suomen cupin voiton. Palasi vuonna 2016 takaisin Tiikereihin.

Tehopisteet salibandyliigassa: 198 ottelua, 68 maalia ja 47 syöttöpistettä.

Ensimmäinen liigamaali: AC HaKia vastaan vuonna 2008. ”Lauoin ilmapallosta yläriman kautta”, Palin muistaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi
 2. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 3. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"
 4. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 5. Mielipide: Vanhustoiminnan avustukset katkaistiin oudoin perustein
 6. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 7. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 10. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 11. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 12. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 13. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 14. Tulli varoittaa: Nuuskan kaltaisissa tuotteissa ylenpalttisesti nikotiinia – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 15. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.