Tomi Palin aloitti 7-vuotiaana salibandyn Tiikerien ensimmäisessä sählykerhossa – Nyt kahden lapsen isä nakuttelee hyökkääjänä pisteitä salibandyliigassa

Tomi Palinin mukaan Tiikereissä eri ikäluokan joukkueet seuraavat toistensa pelejä tiiviisti. Esimerkiksi edustuksen pelaajat istuvat hyvin usein katsomossa A-junioreiden otteluissa. Simo Arkko

toimitus

Tikkurilan Tiikerien nousu maan korkeimmalle sarjatasolle Salibandyliigaan oli iso asia monelle vantaalaiselle. Sitä se oli etenkin Tomi Palinille, 29, joka on kulkenut pitkän tien tikkurilalaisjoukkueen matkassa.

Palin liittyi seuraan jo alkuvaiheessa, kun isä vei tuolloin seitsemänvuotiaan lapsensa Tiikerien kautta aikain ensimmäiseen sählykerhoon.

Syksyllä 1997 sählykerhon vetäjänä toimi seuran perustaja Yrjö Kokljuschkin. Mukana kerhossa oli myös Timo Hinttaniemi, joka pelaa tällä hetkellä Palinin tavoin Tiikereissä Salibandyliigaa.

– Muistikuvat ovat hataria, mutta muistan, että koulun liikuntasali tuntui isolta paikalta. Olen nyt jälkeenpäin nähnyt liikuntasaleja, ja ovathan ne aika pieniä. Kuusikon koulukaan ei mikään hirveän iso paikka ole, Palin muistelee.

Aluksi sähly oli Palinille ainoastaan mukava harrastus, jonka parissa hän vietti aikaa kaveriensa kanssa. Hän kuitenkin piti lajista niin paljon, että hyvin nopeasti kerhoon liittymisen jälkeen Palinin perhe osti salibandymaalit, joille oli paljon käyttöä kotipihan ympäristössä.

– Meidän kotitiellämme oli hyvin usein naapuripelit pystyssä. Meitä oli noin kahdeksasta kymmeneen poikaa pelaamassa aina kuin sää salli, eikä ollut muita menoja. Silloin tuli pelattua todella paljon ulkona, Palin muistelee.

Palin pelasi salibandya Tiikerien juniorijoukkueissa peräti kymmenen vuoden ajan. Vuosien varrella Palinin ikätoverit kokeilivat myös suositumpia lajeja, kuten jääkiekkoa ja jalkapalloa. Palinia eivät muut lajit kiinnostaneet, sillä hän nautti eniten salibandystä.

Juuri pelaamisesta nauttiminen on asia, joka on Palinille yhä tärkeää. Hänen elämänsä on muuttunut muutenkin merkittävästi, sillä Palinista on tullut uransa aikana kahden lapsen isä.

Isyys oli yksi merkittävistä tekijöistä, miksi Palin päätti palata kolme vuotta sitten Tapanilan Erästä takaisin Tiikereihin. Päätökseen vaikutti myös se, että viimeinen kausi Tapanilan Erässä oli ollut henkisesti raskas.

– Valmistuin lisäksi samaan aikaan koulusta ja aloitin työelämän. Kaikki nämä käänsivät vaakakupin siihen, että palasin kotiseuraan pitämään hauskaa, Palin sanoo.

Palinin palattua Tiikereihin seura nousi ensin kakkosdivarista ykkösdivariin ja viime keväänä Salibandyliigaan. Palin ei osannutkaan ajatella vielä kolme vuotta sitten, että Tiikerit nousisi liigatason joukkueeksi.

Hän kuitenkin muistelee viime kevään nousuhuumaa lämmöllä.

– Meillä oli semmoinen tilanne joukkueessa, että kaikki nauttivat tekemisestä. Katsomossa oli paljon juuri vantaalaisia, niin kavereita kuin sukulaisia. Sitten kun vielä annoimme heille elämyksiä, niin se oli hienoa aikaa.

Hän tiedostaa, että kuluvasta kaudesta tuskin tulee samanlaista tuhkimotarinaa kuin viime kaudesta ykkösdivisioonassa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei Palinilta löytyisi kunnianhimoa.

Kolmeakymmentä ikävuotta lähestyvä laitahyökkääjä, mutta silti Tiikerien tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Palin korostaa, että hän haluaa olla myös jatkossa ratkaisevassa roolissa ja auttaa joukkuetta mahdollisimman pitkälle.

– Haluaisin päästä Tiikerien kanssa pudotuspeleihin Salibandyliigassa. Se on tavoite.

Simo Arkko

Tomi Palin

Syntynyt: 13.6. 1990.

Junioriura: voitti Tiikereissä kymmenen vuoden aikana SM-mitaleita ja aluemestaruuksia.

Aikuisura: Siirtyi SB Vantaan kautta Tapanilan Erään, jossa pelasi kahdeksan vuotta ja saavutti SM-hopeaa sekä Suomen cupin voiton. Palasi vuonna 2016 takaisin Tiikereihin.

Tehopisteet salibandyliigassa: 198 ottelua, 68 maalia ja 47 syöttöpistettä.

Ensimmäinen liigamaali: AC HaKia vastaan vuonna 2008. ”Lauoin ilmapallosta yläriman kautta”, Palin muistaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaan seudun steinerkoululle rakennetaan päiväkoti – esiopetus alkaa Vallinojalla jo syksyllä
 2. Kansallinen liiga alkaa ensi viikolla – otteluohjelmaan voi tulla vielä muutoksia
 3. Vantaalainen lasitaiteilija Saara Korppi, 34, teki voitokkaan viinilasin – ideat syntyvät luonnosta
 4. Mielipide: Asukaspysäköinti toisi uutta tuloa velkaiselle Vantaalle – Tietyllä alueella rajaton pysäköinti vuosimaksulla
 5. Mielipide: Pyöräteihin tarvitaan selkeät merkinnät – "Ihmiset eivät ajattele kumpaa puolta kulkevat"
 6. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 7. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen – kuva
 8. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 9. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"
 10. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 11. Kielen värjäävästä hittikarkista ei toistaiseksi ole löytynyt vääryyksiä – tätä elintarvikelisäainetta on tutkittu
 12. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 13. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 14. "Maksimiyleisökapasiteetti on 450 henkeä" – huippumusasta nautitaan sittenkin Helsingin perinteisessä festaripaikassa kesäkuussa
 15. Poliisi epäilee: Juomatölkkejä 134-metrisestä tornitalosta nakelleet ovat alle 25-vuotiaita miehiä – "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 2. Kutistuuko Tikkurilan jättihanke? – Hyvinvointikeskuksen tarveselvitys päivitetään
 3. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 4. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 5. Kilpailutus on vain yksi mahdollinen tapa edetä Kivistön hankkeessa – "Ei ole kenenkään intresseissä, että asia on tässä jamassa"
 6. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 7. Mielipide: Asukaspysäköinti toisi uutta tuloa velkaiselle Vantaalle – Tietyllä alueella rajaton pysäköinti vuosimaksulla
 8. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 9. Vantaa helpottaa ravintoloitsijoiden arkea – terassia saa laajentaa 10 pöydällä ilman lupamenettelyä
 10. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 11. Vantaalainen lasitaiteilija Saara Korppi, 34, teki voitokkaan viinilasin – ideat syntyvät luonnosta
 12. Kaupunginjohtajan avaus: Myydään Kauniala, A-Tulkkaus, asuntoja, kiinteistöjä ja saaret
 13. Vantaan seudun steinerkoululle rakennetaan päiväkoti – esiopetus alkaa Vallinojalla jo syksyllä
 14. Liikkuva lomakoti kiinnostaa nyt myös nuorempia – käytetyistä matkailuajoneuvoista voi tulla jopa pula
 15. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.