Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

PK-35 Vantaa napsi ykkösdivisioonassa pisteitä melkein joka ottelussa – "Naisten Liigaan palaa entistä vahvempi joukkue"

Tämän vuoden tammikuussa Naisten Liigan lisenssinsä menettänyt PK-35 Vantaa varmisti viikko sitten paluunsa maan korkeimmalle sarjatasolle, kun joukkue tyylitteli 2–0-voittoon Rovaniemen Palloseurasta.

Muutamia kärkihyökkääjiään menettänyt vantaalaisjoukkue voitti ykkösdivisioonan lopulta kuuden pisteen erolla toiseksi jääneeseen PK-35:een. PK-35 Vantaan meno oli muutenkin vakuuttavaa, sillä joukkue jäi koko kauden aikana ainoastaan kertaalleen pisteittä.

PK-35 Vantaan pitkäaikaisen kapteenin Sanna Saarisen mukaan kauden aloitus ei ollut helppo, sillä joukkue joutui rakentamaan osin uuteen uskoon muutamien pelaajien lähdettyä seurasta.

– Tässä porukassa on ihan älyttömän hienoja tyyppejä. Kauden aikana tuli loukkaantumisia ja vaikeita hetkiä, mutta olen todella ylpeä siitä, miten pystyimme nousemaan kaikkien vastoinkäymisten jälkeen takaisin Naisten Liigaan, Saarinen sanoo.

Saarinen myöntää, että nousu pitkän ja raskaan Ykkösen kauden jälkeen tuntuu todella hienolta. Hän myös arvelee, että joukkue on Ykkösen kauden jälkeen entistä parempi.

– Olemme pystyneet kehittämään pelin osa-alueita, joita emme olisi pystyneet välttämättä kehittämään Naisten Liigassa. Uskon, että tulemme entistä vahvempina takaisin, kapteeni sanoo.

Vantaalaisjoukkue sai harjoitella ainakin hyökkäyspeliään paljon, sillä moni Ykkösen joukkue tyytyi peleissä pitkälti puolustamaan. Vantaalaisten pelitapa purikin jo alkukaudesta useaan kertaan niin hyvin, että vaikka vastustaja olisikin avauspuoliajalla onnistunut puolustustaktiikassaan, toisella puoliajalla numerot saattoivat repsahtaa selvästi.

Vantaalaisten maalinteon tehokkuudesta kertoo se, että joukkue viimeisteli jopa 4,1 maalia ottelua kohden. Loppukaudesta joukkueen peli oli jo niin vahvaa, että loppulukemat singahtivat kokkolalaista GBK:ta vastaan tasolle 10–0.

– Pääsimme kehittämään tällä kaudella hyökkäyspeliämme ja varsinkin loppukaudesta se näkyi myös taululla, PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen kommentoi.

Vaikka kärkisarja meni taloudellisten syiden vuoksi vantaalaisilta sivu suun, oli joukkue kuitenkin mukana Mestarien liigan karsinnoissa. Vantaalaiset voittivat FC Floran 3–2 ja EBS/Skalan 5–0, mutta taipuivat kazakhstanilaiselle BIIK Kazygurtille 1–4.

Jatkopaikkaa ei karsinnoista herunut, mutta pelit Mestarien liigassa olivat kuitenkin joukkueelle kaudella tärkeitä.

– Oli jotain, mitä odottaa ja mihin valmistautua. Se toi meille jotain Ykköstä enemmän ja joukkue sai hienoja kokemuksia, Väisänen summaa.

Palloliiton liigalisenssikomitea ei myöntänyt menneellä kaudella PK-35 Vantaalle lisenssiä Naisten Liigaan.

Ongelmana oli muun muassa erilaisten maksujen, kuten pelaajapelaajapalkkioiden, viivästyminen.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Samu Liski kuitenkin vakuuttaa, että seura täyttää tällä hetkellä Naisten Liigan lisenssiin vaadittavat kriteerit.

– En ole lisenssin osalta huolissani. Naisfutiksessa eurot ovat monesti tiukassa, emmekä tee siinä poikkeusta, mutta tilanteemme on hyvä ja täysin hallinnassa, Liski sanoo.

Liskin mukaan seura on pystynyt maksamaan tällä kaudella palkkoja sopimuksien mukaisesti.

– Hoidimme myös ne maksut kuntoon, jotka jäivät viime vuonna hoitamatta.

Palloliiton lisenssikomitea odottaa seuroilta lisenssihakemuksien materiaaleja 22. marraskuuta mennessä. Komitea antaa päätöksensä lisenssin saajista viimeistään 15. tammikuuta.

Teksti: Simo Arkko