TiPSin naisten kausi päättyi karvaaseen pettymykseen – Mitali hävittiin niukasti yhden maalin ottelussa

TiPS purki pettymystään ottelun päätyttyä pitkään keskustellen. Simo Arkko

toimitus

Tuomari viheltää pelin päättyneeksi. Vaikka Tikkurilan Palloseuran nuori joukkue on taistellut viimeiseen otteluun saakka SM-pronssimitalista, juhlii vastustaja, ahvenanmaalainen Åland United Naisten Liigan pronssia niukalla 1–0-voitolla jopa 515 katsojan edessä.

Pääosin B-junioreista koostuneen joukkueesta kasvoilta paistaa luonnollisesti pettymys. Pitkään joukkuetta valmentanut Petteri Kaijasilta kuitenkin kerää ryhmänsä koolle ja puhuu heille pitkään.

Mitä sanoit heille, valmentaja?

– Puhuin oikeastaan siitä, miten hieno kausi tämä on kaikesta huolimatta ollut, vaikka viimeinen ottelu tuntuukin pahalta, Kaijansilta summaa.

– Meidän joukkueemme sisäinen tavoite oli mitali ja me pelasimme siitä loppuun saakka. Se on kova saavutus, hän suitsuttaa omiaan.

Åland United aloitti ratkaisevan ottelun räväkästi, sillä Erin Yenney viimeisteli jo kahdeksannella peliminuutilla ottelun ainoaksi jääneen 1–0-maalin. Maali oli iso kolaus TiPSille, sillä tikkurilalaiset tarvitsivat ottelusta voiton. Åland Unitedille olisi riittänyt myös tasapeli SM-pronssiin.

– Ehkä se nelossija on siten ansaittu, kun emme tehneet maaleja. Mutta pahalta se tuntuu, niin kuin joukkueestakin huomaa. He ovat aika pettyneitä, Kaijasilta toteaa.

Ahvenanmaalaiset nousivat lopulta huimalla kirillä SM-pronssille, sillä ulkomaalaisilla vahvistettu joukkue voitti yläloppusarjassa neljä viidestä pelistään.

TiPS puolestaan ei pystynyt ahvenanmaalaisten kaltaiseen loppukiriin: viidestä ottelusta tilille jäi kaksi tasapeliä ja kolme tappiota.

Kaijasillan mukaan joukkuetta rasittivat yläloppusarjan aikana U19-maajoukkueen ottelut, joissa oli TiPSiltä mukana jopa viisi avauksen pelaajaa.

– On ylpeyden aihe, että he pelaavat siellä, mutta totta kai se vaikuttaa rasitustilaan ihan eri tavalla kuin muilla joukkueilla.

Vaikka TiPSin naisten syyskausi päättyikin karvaasti neljänteen sijaan, löytyy pitkästä kaudesta paljon hyviä asioita.

Niitä olivat esimerkiksi kahden ja puolen kuukauden tappioton putki sekä pelaajien kehittyminen niin taktisesti kuin fyysisestikin. Kaijasilta onkin ollut erityisen tyytyväinen siihen, miten systemaattinen fysiikkavalmennus on näkynyt esimerkiksi kaksinkamppailutilanteissa.

– Nuorille pelaajille tulee virheitä usein enemmän ja niitä on tullut tälläkin kaudella, mutta pelaajat ovat tehneet myös taktisesti fiksuja ratkaisuja, päävalmentaja kehuu.

Sunnuntaina Kaijasilta jakoi toistaiseksi viimeistä kertaa ohjeita TiPSn naisille, sillä hän ei jatka joukkueen valmentajana tulevalla kaudella.

Hän on valmentanut suurta osaa tämän kauden joukkueesta peräti seitsemän kauden ajan. Sinä aikana nuoret pelaajat ovat nostaneet TiPSn naiset Ykkösestä Naisten Liigaan ja kehittyneet valtavin askelein myös henkilökohtaisella tasolla.

– Aika haikea fiilis on itsellänikin nyt, kun tämä projekti päättyy. Mutta toisaalta uskon, että ensi kaudella tulee jotain uutta, ja se on hyvä asia tälle nuorelle joukkueelle, hän tiivistää.

Tilasto

Runkosarjan kolmas sija: 31 pistettä, yhdeksän voittoa, neljä tasapeliä, viisi tappiota, 33 tehtyä ja 20 päästettyä maalia.

Yläloppusarja (runkosarjan kuusi parasta): kaksi pistettä, kaksi tasapeliä, kolme tappiota, kolme tehtyä ja 11 päästettyä. Kausi päättyi neljänteen sijaan.

Parhaat maalintekijät: Jenna Topra 10, Nora Lehto 9.

Pisin voittoputki: neljä ottelua. Pisin voitoton putki: yhdeksän ottelua. Pisin tappioton putki: kahdeksan ottelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 2. Mielipide: Kaupungin eri toimijoiden yhteistyö näytti tärkeytensä – poteroista kannattaisi tulla pois muulloinkin
 3. Louhela Jam -festivaalia ei järjestetä ensi viikonloppuna, mutta musiikkia on luvassa kaikesta huolimatta – neljän tunnin livelähetys tarjoaa musiikkia ja haastatteluja
 4. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 5. Vantaa tarjoaa ilmaisleffan hiljentyneen lentokentän kupeessa – Tuukka Temosen elokuvaa katsotaan tuulilasin läpi
 6. Lonnaan ja Vallisaareen pääsee taas maanantaista alkaen vesibussilla
 7. Tiedätkö hätätilanteessa missä on lähin sydäniskuri? Nyt sen voi paikantaa uusitulla sovelluksella
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Tullilaboratorio tutkii pahoinvointia aiheuttavat hittikarkit – tuloksia luvassa ensi viikolla
 10. Tilastot paljastavat: Matkailu pysähtyi Suomessa huhtikuussa kuin seinään
 11. Mökkeilijä, älä unohda lääkkeitä kotiin – Mökkikunnan apteekki ei välttämättä myy uutta
 12. Hus: Syksyllä voidaan ottaa 4 000 koronavirusnäytettä päivässä, kokeilussa nyt pikatesti
 13. Ruokavirasto varoittaa lapsia villinneistä hittikarkeista, kymmenet lapset voineet pahoin syötyään Dippereitä
 14. Kirjastosta saa tänä kesänä lainaan myös grillin – Aluksi mukana nämä 17 kirjastoa
 15. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 2. Ilolan koulussa koronavirustartunta – 14 asetettu kotikaranteeniin altistuksen vuoksi
 3. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 4. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 5. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 6. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 7. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 8. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 9. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 10. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 11. Vantaa tarjoaa ilmaisleffan hiljentyneen lentokentän kupeessa – Tuukka Temosen elokuvaa katsotaan tuulilasin läpi
 12. Mielipide: Pyöräilijoillä hurjat vauhdit keskellä Tikkurilaa
 13. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 14. Artsin ex-pomo kertoo, miten Vantaan taidemuseo mullistettiin – Huovinmaan kirja yllyttää radikaaliin muutokseen
 15. Muistokirjoitus: Vantaalaisen naisjalkapallon uranuurtaja on poissa – Nils Lönnblad oli merkittävä vaikuttaja tyttö- ja naisjalkapallon kehityksen käynnistämisessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.