Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TiPSin naisten kausi päättyi karvaaseen pettymykseen – Mitali hävittiin niukasti yhden maalin ottelussa

Tuomari viheltää pelin päättyneeksi. Vaikka Tikkurilan Palloseuran nuori joukkue on taistellut viimeiseen otteluun saakka SM-pronssimitalista, juhlii vastustaja, ahvenanmaalainen Åland United Naisten Liigan pronssia niukalla 1–0-voitolla jopa 515 katsojan edessä.

Pääosin B-junioreista koostuneen joukkueesta kasvoilta paistaa luonnollisesti pettymys. Pitkään joukkuetta valmentanut Petteri Kaijasilta kuitenkin kerää ryhmänsä koolle ja puhuu heille pitkään.

Mitä sanoit heille, valmentaja?

– Puhuin oikeastaan siitä, miten hieno kausi tämä on kaikesta huolimatta ollut, vaikka viimeinen ottelu tuntuukin pahalta, Kaijansilta summaa.

– Meidän joukkueemme sisäinen tavoite oli mitali ja me pelasimme siitä loppuun saakka. Se on kova saavutus, hän suitsuttaa omiaan.

Åland United aloitti ratkaisevan ottelun räväkästi, sillä Erin Yenney viimeisteli jo kahdeksannella peliminuutilla ottelun ainoaksi jääneen 1–0-maalin. Maali oli iso kolaus TiPSille, sillä tikkurilalaiset tarvitsivat ottelusta voiton. Åland Unitedille olisi riittänyt myös tasapeli SM-pronssiin.

– Ehkä se nelossija on siten ansaittu, kun emme tehneet maaleja. Mutta pahalta se tuntuu, niin kuin joukkueestakin huomaa. He ovat aika pettyneitä, Kaijasilta toteaa.

Ahvenanmaalaiset nousivat lopulta huimalla kirillä SM-pronssille, sillä ulkomaalaisilla vahvistettu joukkue voitti yläloppusarjassa neljä viidestä pelistään.

TiPS puolestaan ei pystynyt ahvenanmaalaisten kaltaiseen loppukiriin: viidestä ottelusta tilille jäi kaksi tasapeliä ja kolme tappiota.

Kaijasillan mukaan joukkuetta rasittivat yläloppusarjan aikana U19-maajoukkueen ottelut, joissa oli TiPSiltä mukana jopa viisi avauksen pelaajaa.

– On ylpeyden aihe, että he pelaavat siellä, mutta totta kai se vaikuttaa rasitustilaan ihan eri tavalla kuin muilla joukkueilla.

Vaikka TiPSin naisten syyskausi päättyikin karvaasti neljänteen sijaan, löytyy pitkästä kaudesta paljon hyviä asioita.

Niitä olivat esimerkiksi kahden ja puolen kuukauden tappioton putki sekä pelaajien kehittyminen niin taktisesti kuin fyysisestikin. Kaijasilta onkin ollut erityisen tyytyväinen siihen, miten systemaattinen fysiikkavalmennus on näkynyt esimerkiksi kaksinkamppailutilanteissa.

– Nuorille pelaajille tulee virheitä usein enemmän ja niitä on tullut tälläkin kaudella, mutta pelaajat ovat tehneet myös taktisesti fiksuja ratkaisuja, päävalmentaja kehuu.

Sunnuntaina Kaijasilta jakoi toistaiseksi viimeistä kertaa ohjeita TiPSn naisille, sillä hän ei jatka joukkueen valmentajana tulevalla kaudella.

Hän on valmentanut suurta osaa tämän kauden joukkueesta peräti seitsemän kauden ajan. Sinä aikana nuoret pelaajat ovat nostaneet TiPSn naiset Ykkösestä Naisten Liigaan ja kehittyneet valtavin askelein myös henkilökohtaisella tasolla.

– Aika haikea fiilis on itsellänikin nyt, kun tämä projekti päättyy. Mutta toisaalta uskon, että ensi kaudella tulee jotain uutta, ja se on hyvä asia tälle nuorelle joukkueelle, hän tiivistää.