Jokerit saa vastaansa SM-liigasta tutun tehomiehen

Pia Simonen ja oma kiekkokortti. SCOOPSHOT / PIA SIMONEN

Sport Content

Jokerit kohtaa tänään KHL:n kotiottelussaan HK Sotshin, jonka riveissä luistelee Liigan viime kauden tehokkain pelimies.

Kyse on ruotsalaisesta Malte Strömwallista, joka voitti viime kaudella KooKoossa pelatessaan Liigan piste– ja maalipörssin. Strömwall on ollut kelpo iskussa myös KHL:ssä: 13 ottelussa on syntynyt tehot 5+6.

Strömwall muodostaa yhdessä maanmiehensä Robert Rosenin kanssa Sotshin ykkösketjun tutkaparin. Rosenilla on koossa tehot 3+7.

HK Sotshi on pelannut illasta toiseen maalin pelejä, jotka ovat toistaiseksi kääntyneet useammin tappioksi kuin voitoksi. Sotshi saapui Helsinkiin läntisen konferenssin yhdeksännellä sijalla tasapisteissä kahdeksantena olevan Jokereiden kanssa, mutta kaksi ottelua enemmän pelanneena.

Kuudesta viime pelistään joukkue on hävinnyt viisi, mutta kolmesti on edetty jatkoajalle.

NHL:ssä aikanaan puolustajana loistaneen Sergei Zubovin valmentama ryhmä hävisi sunnuntaina Amurille kotikaukalossaan 1–2.

Vieraspeleistä Sotshi on ottanut toistaiseksi vasta yhden voiton, kun Spartak Moskova kaatui syyskuun puolivälissä 1–0.

Sotshin ruotsalaiskolonnan täydentää puolustaja Simon Bertilsson, joka on syöttänyt viisi maalia kahdeksassa ottelussa.

Bertilssonin ohella iso palanen puolustuksessa on kanadalainen Morgan Ellis, joka ei tosin ole pelannut kahdessa viime pelissä. Hän on saanut runsaasti vastuuta alkukauden otteluissa ja pelannut selvästi eniten joukkueen kenttäpelaajista.

Sotshin ykkösvahti on 28–vuotias Dmitri Shikin, joka pelaa neljättä kauttaan seurassa. Hän on pelannut 13 ottelussa tänä syksynä, kun kakkosvahti Ilja Proskurjakov on saanut vastuusta neljässä kamppailussa.

Sotshi hankki maanantaina Ivan Nalimovin SKA Pietarista, mutta hänen pelaamisensa tämän päivän ottelussa on epävarmaa.

Ottelu alkaa klo 18.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 10. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.