Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa Ducksin konkarilla riittää ääntä ja pelihaluja – "Lentopalloa on vaikea lopettaa"

Vantaa Ducksin harjoituksissa on menoa ja meininkiä. Tunnelma on vapautunut, mutta odottava. Kauden alkuun on vain neljä yötä aikaa.

Jo vajaan tunnin vierailun aikana käy selväksi, että joukkueen henki on kohdallaan. Harjoitusten aikana joukkueen pelaajat tuulettelevat suorituksiaan niin lujaa, että joukkueen äänekkäimmäksi pelaajaksi tituleeratun Toni Kankaanpään ääni meinaa hukkua huudon sekaan.

– Olen aika sosiaalinen ja usein koko ajan äänessä. Välillä voisin olla hiljaakin, mutta haluan luoda sellaista meininkiä, että kaikilla on hyvä olla täällä, Kankaanpää sanoo.

Kankaanpää uskoo, että hyvä henki näkyy myös urheilupuolella. Lauantaina alkavalla kaudella Vantaa Ducks lähteekin parantamaan viime vuodesta, jolloin se joutui karsimaan sarjapaikastaan.

– Kohtasimme viime vuonna pelillisiä haasteita, emmekä saaneet hommaa toimimaan. Onneksi kairasimme voitot karsinnoissa ja jatkamme liigalentopalloilua, Kankaanpää sanoo.

Joukkueensa kokeneimpiin pelaajiin lukeutuvan Kankaanpään jatkosopimus Ducksin kanssa julkistettiin syyskuun alussa.

Vaikka Kankaanpäällä on liigaotteluita vyöllään jo kunnioitettavat 368 kappaletta, ei 35-vuotias konkari ole vielä halunnut päättää uraansa. Lentopallosta on muodostunut elämäntapa.

Kankaanpää sanookin, ettei hän halua lopettaa uraansa äkkiseltään, vaan päätös vaatii sulattelua pidemmän aikaa.

– Lentopalloa on vaikea lopettaa, kun se on ollut niin pitkään osa elämää. Minun täytyy hyväksyä se, että seuraavalla kaudella käydään ehkä höntsäämässä, mutta ei pelata sen isommin, Kankaanpää tunnustaa.

Vantaa Ducksin yleispelaajaa ei tunneta pelkästään Suomen kentiltä, vaan häneltä löytyy kokemusta myös ulkomailta sekä A-maajoukkueesta.

Kankaanpää koki ulkomailla mieleenpainuvia hetkiä esimerkiksi Itävallassa, jossa hän pääsi pelaamaan Mestarien liigan otteluita Euroopan suurimpia joukkueita vastaan.

Myös Puolan pääsarjan Czestochowassa koettu puolivälieräottelu maan suurinta joukkuetta vastaan on jäänyt Kankaanpään mieleen.

– Hallissa oli yli 5000 katsojaa ja ihmisiä oli tuhansia hallilla jo silloin, kun saavuin itse paikalle. Ei tarvinnut kauheasti latautua, kun syke nousi jo alkulämmittelyissä, konkari muistelee hymyillen.

– Puolassa fanikulttuuri oli muutenkin aika korkealla. Jopa lentopalloilijat tunnistetaan ja kadulla pyydetään nimikirjoituksia ja fanikuvia.

Nyt Kankaanpää aloittaa kuitenkin kolmannentoista kautensa Vantaa Ducksissa, joka lähtee parantamaan viime vuodesta uuden päävalmentajansa Juho Rajalan komennossa.

Vantaalaisryhmä pelasi neljä harjoitusottelua, joista kaksi päättyi Ducksin voittoon.

Pienen jännityksen siivittämänä kautta odottava päävalmentaja Rajala oli tyytyväinen siihen, että joukkueen peli kehittyi harjoituskauden aikana.

– On loistava juttu, jos kehityskäyrä jatkuu samanlaisena. Täytyy kuitenkin mennä peli kerrallaan. Siellä on paljon hyviä asioita, mutta totta kai tekemistä riittää, Rajala sanoo ja mainitsee esimerkkinä torjunta- ja vastaanottopelaamisen.

Vantaa Ducksin kausi alkaa lauantaina 28.9. vierasottelulla Savo Volleyta vastaan.