Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan Tiikerit ei lähde liigaan nöyristelemään

Tiikerit lähtee maan korkeimmalle sarjatasolle tutulla joukkueella, sillä joukkue vahvistui kesän aikana muutamalla Oilersin A-nuorten mestarijoukkueesta saapuneella nimellä.

Suurin muutos tapahtui kuitenkin joukkueen valmennuksessa, kun seuran valmennuspäällikkönä toiminut Miro Mäkelä päätti ottaa päävalmentajapestin vastaan.

Mäkelän ei tarvitse aloittaa työtään täysin puhtaalta pöydältä, sillä hän on ollut kahden viime kauden ajan mukana joukkueen valmennustiimissä.

Sen vuoksi ensimmäinen kausi miesten päävalmentajana ei jännitä Mäkelää.

– Jos olisi ollut yhtään epävarmuutta, niin en olisi tätä pestiä ottanut vastaan. Tietenkin se helpottaa, että olen ollut jo kaksi kautta Divarissa mukana, Mäkelä tuumii.

Tiikerit on valmistautunut Mäkelän johdolla sarjanousuun muuttamalla harjoituskulttuuriaan.

Päivittäisen tekemisen laatu on ollut joukkueen iso teema. Se on näkynyt esimerkiksi harjoituksissa, joita oli kesän aikana jopa kuusi kertaa viikossa.

Mäkelä myöntää, että fyysisen kunnon parantaminen on yksi isoimpia asioita liigassa pelaamisen kannalta.

–  Liigassa pelitahti on tiiviimpi, kun pelataan jopa kolmen pelin viikkoja. Silloin pitää olla hyvässä kunnossa, että palaudutaan, Mäkelä sanoo.

–  Myös yksi vastaan yksi -tilanteissa pelataan liigassa kovempaa, joten voimapuolta pitää ehdottomasti vahvistaa.

Fyysisen harjoittelun lisäksi Tiikerit on valmistautunut kauteen pelaamalla yhteensä neljä harjoitusottelua, joista se on voittanut yhden divarijoukkue Rangersia vastaan 5-2.

Kolme muuta ottelua liigajoukkueita vastaan ovat päättyneet tappioihin. Mäkelän mukaan Lahden Lasbia sekä Steelersiä vastaan pelatuissa otteluissa Tiikerit oli hieman jäljessä, mutta SPV:tä vastaan peli oli sellaista, johon Tiikerit pyrkii.

– Jänteemme ei ihan kestänyt, mutta 30 minuuttia oli sellaista peliä, jota haluamme pelata. Olemme pelillisesti aikataulussa.

Päävalmentaja Mäkelä myöntää, että Salibandyliigan tempo ja tilannekovuus ovat Tiikereille isoja haasteita. Joukkue ei kuitenkaan halua tyytyä katselijan rooliin, vaikka Mäkelä tiedostaakin, että Tiikerit joutuu välillä pitkiinkin puolustuspään taisteluihin.

– Haluan nähdä sitoutuneisuutta pallottomassa pelissä, se on pelimme kivijalka. Emme kuitenkaan halua lähteä selviytymään liigaan, vaan haluamme pelata monipuolisesti myös pallollisena, aktiivisuutta korostava Mäkelä sanoo.

Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Tiikerit-kasvatti Tomi Palin sanoo, ettei nuori joukkue lähde nöyristelemään Salibandyliigaan.

– Tavoitteenamme on pelata keväällä pudotuspelejä, Palin sanoo.

Tiikerien kausi alkaa lauantaina Tikkurilan urheilutalolla paikallisottelulla EräViikinkejä vastaan. Yli 200 liigaottelua urallaan pelanneen Palinin mukaan joukkue on odottanut jo muutamat viime viikot innokkaasti pelien alkamista.

– Se on tietysti minullekin ensimmäinen liigapeli Tiikereissä, se luo vähän lisäpontta otteluun, Palin myöntää.

Tikkurilan Tiikerit vs. EräViikingit la 21.9. klo 17 Tikkurilan Urheilutalolla (Läntinen Valkoisenlähteentie 52–54.). Liput 10/5 euroa.

Teksti: Simo Arkko