Tikkurilan Tiikerit ei lähde liigaan nöyristelemään

Tiikerien päävalmentaja Miro Mäkelän ja seuran oman kasvatin Tomi Palinin sanoista voi päätellä, ettei Tiikerit aio tyytyä katselijan rooliin Salibandyliigassa. Simo Arkko

toimitus

Tiikerit lähtee maan korkeimmalle sarjatasolle tutulla joukkueella, sillä joukkue vahvistui kesän aikana muutamalla Oilersin A-nuorten mestarijoukkueesta saapuneella nimellä.

Suurin muutos tapahtui kuitenkin joukkueen valmennuksessa, kun seuran valmennuspäällikkönä toiminut Miro Mäkelä päätti ottaa päävalmentajapestin vastaan.

Mäkelän ei tarvitse aloittaa työtään täysin puhtaalta pöydältä, sillä hän on ollut kahden viime kauden ajan mukana joukkueen valmennustiimissä.

Sen vuoksi ensimmäinen kausi miesten päävalmentajana ei jännitä Mäkelää.

– Jos olisi ollut yhtään epävarmuutta, niin en olisi tätä pestiä ottanut vastaan. Tietenkin se helpottaa, että olen ollut jo kaksi kautta Divarissa mukana, Mäkelä tuumii.

Tiikerit on valmistautunut Mäkelän johdolla sarjanousuun muuttamalla harjoituskulttuuriaan.

Päivittäisen tekemisen laatu on ollut joukkueen iso teema. Se on näkynyt esimerkiksi harjoituksissa, joita oli kesän aikana jopa kuusi kertaa viikossa.

Mäkelä myöntää, että fyysisen kunnon parantaminen on yksi isoimpia asioita liigassa pelaamisen kannalta.

–  Liigassa pelitahti on tiiviimpi, kun pelataan jopa kolmen pelin viikkoja. Silloin pitää olla hyvässä kunnossa, että palaudutaan, Mäkelä sanoo.

–  Myös yksi vastaan yksi -tilanteissa pelataan liigassa kovempaa, joten voimapuolta pitää ehdottomasti vahvistaa.

Fyysisen harjoittelun lisäksi Tiikerit on valmistautunut kauteen pelaamalla yhteensä neljä harjoitusottelua, joista se on voittanut yhden divarijoukkue Rangersia vastaan 5-2.

Kolme muuta ottelua liigajoukkueita vastaan ovat päättyneet tappioihin. Mäkelän mukaan Lahden Lasbia sekä Steelersiä vastaan pelatuissa otteluissa Tiikerit oli hieman jäljessä, mutta SPV:tä vastaan peli oli sellaista, johon Tiikerit pyrkii.

– Jänteemme ei ihan kestänyt, mutta 30 minuuttia oli sellaista peliä, jota haluamme pelata. Olemme pelillisesti aikataulussa.

Päävalmentaja Mäkelä myöntää, että Salibandyliigan tempo ja tilannekovuus ovat Tiikereille isoja haasteita. Joukkue ei kuitenkaan halua tyytyä katselijan rooliin, vaikka Mäkelä tiedostaakin, että Tiikerit joutuu välillä pitkiinkin puolustuspään taisteluihin.

– Haluan nähdä sitoutuneisuutta pallottomassa pelissä, se on pelimme kivijalka. Emme kuitenkaan halua lähteä selviytymään liigaan, vaan haluamme pelata monipuolisesti myös pallollisena, aktiivisuutta korostava Mäkelä sanoo.

Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Tiikerit-kasvatti Tomi Palin sanoo, ettei nuori joukkue lähde nöyristelemään Salibandyliigaan.

– Tavoitteenamme on pelata keväällä pudotuspelejä, Palin sanoo.

Tiikerien kausi alkaa lauantaina Tikkurilan urheilutalolla paikallisottelulla EräViikinkejä vastaan. Yli 200 liigaottelua urallaan pelanneen Palinin mukaan joukkue on odottanut jo muutamat viime viikot innokkaasti pelien alkamista.

– Se on tietysti minullekin ensimmäinen liigapeli Tiikereissä, se luo vähän lisäpontta otteluun, Palin myöntää.

Tikkurilan Tiikerit vs. EräViikingit la 21.9. klo 17 Tikkurilan Urheilutalolla (Läntinen Valkoisenlähteentie 52–54.). Liput 10/5 euroa.

Teksti: Simo Arkko

Kausi alkaa

Seura nousi viime kauden päätteeksi Salibandyliigaan voittamalla ÅIF:n Divarin finaalissa.

Lähtee 14 joukkueen kilpasarjaan haastajana. Tavoittelee paikkaa pudotuspeleistä.

Uusia hankintoja: Arttu Mäkelä (M-Team), Teemu Kemppainen (Jokerit), Toni Rintala (Oilers A), Yannick Lindroos (Oilers A), Nemo Sipilä (Oilers A), Christian Remes (Oilers A), Robert Tarkkanen (Oilers A).

A-nuorista tulleet pelaajat olivat voittamassa viime kaudella Oilersille A-nuorten SM-kultaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.