Jouki Tikkasella on kaikki pelissä olympiaunelman eteen – "Kilpailu on kovaa, mutta ainakin olen tehnyt parhaani"

Jouki Tikkanen keskittyy tekemään oman hyvän suorituksen MM-kilpailuissa, ja olisi erittäin tyytyväinen pääsystä neliottelun finaaliin Barny Thierolf

toimitus

Ensi maanantaina alkavissa rytmisen voimistelun MM-kilpailuissa nähdään vantaalaisväriä, kun Jouki Tikkanen, 24, hakee menestystä neliottelussa.

Tikkasen MM-urakka alkaa vanteella, ja tulevina päivinä käydään pallon, keilan ja nauhan karsinnat.

Rekolassa varttunut ja Rekolan Raikasta edustava Tikkanen matkusti Azerbaidzanin pääkaupunkiin Bakuun torstaina, ja harjoitteli vielä paikan päällä maajoukkuetovereidensa Rebecca Gergalon ja Aurora Arvelon kanssa.

Viime aikoina Tikkanen on harjoitellut kolme tai neljä tuntia päivässä, mutta aiemmin kesällä harjoitustunteja tuli viikoittain jopa 30.

Tikkanen ja hänen valmentajansa Titta Heikkilä muuttivat kesällä kisaohjelmaa kovemmaksi saadakseen parempia pisteitä, ja se näkyi elokuun MM-karsinnoissa Espoossa. Tikkanen paransi neliottelun ennätystään peräti viidellä pisteellä lukemiin 74,75.

– Se oli ensimmäinen kilpailu treenijakson jälkeen ja etenkin vanne meni todella hyvin. Tuollaiset onnistumiset tuovat lisää itseluottamusta. Kisasta on kulunut yli kuukausi, ja olen tehnyt sen jälkeen paljon toistoja, joten minulla on mahdollisuudet vielä parempaan suoritukseen, hän sanoo.

Viime vuoden MM-kilpailuissa 46. sijalle sijoittunut Tikkanen lähtee kisoihin luottavaisin mielin. Hän toteaa, että olisi hienoa päästä neliottelun finaaliin, jossa jaetaan myös edustuspaikkoja ensi kesän Tokion olympialaisiin.

– Tärkein tavoitteeni on kuitenkin tehdä oma hyvä suoritus, siihen pystyn vaikuttamaan. Suoritukset, joita menen tekemään, ovat niin vaikeita, että kaiken keskittymisen tulee olla niissä.

MM-kilpailut ovat yksilövoimistelijoiden ensimmäinen olympiakarsinta, ja jaossa on 16 olympiapaikkaa. Loput kymmenen paikkaa jaetaan kevään maailmancupin kilpailuissa sekä kesän EM-kilpailuissa.

Lukuisia SM-mitaleita sekä Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen mitaleita voittanut Tikkanen on kisannut EM- ja MM-kilpailuissa, mutta olympialaiset ovat vielä kokematta, joten hänellä riittää nälkää kisapaikan saavuttamiseen. Hän oli jo varalla Rio de Janeiron olympialaisissa, muttei päässyt kilpailemaan.

– Olen laittanut kaiken olympiaunelman eteen. Olen yrittänyt saada ohjelmani niin vaikeaksi kuin mahdollista ja harjoitellut todella kovaa. Kilpailu on kovaa, ja sinne on vaikea päästä, mutta ainakin olen tehnyt parhaani.

Teksti: Roni Raunola

Kuka?

Jouki Tikkanen on harrastanut rytmistä voimistelua nelivuotiaasta asti. Hän edustaa Rekolan Raikasta, mutta on harjoittelut Tampereella vuodesta 2014.

Tikkanen voimistelee Bakun MM-kilpailujen neliottelussa. Neliotteluun kuuluu neljä välinettä: vanne, pallo, keilat ja nauha.

Hän tavoittelee MM-kilpailuissa myös paikkaa Tokion olympialaisiin.

Olympialaisiin pääsee yhteensä 26 yksilövoimistelijaa, joista 16 saa edustuspaikan MM-kilpailuista.

Aiheeseen liittyvää

  1. Jouki Tikkanen jahtaa olympiapaikkaa Bakun MM-kisoissa 12.9.2019 7:10
  2. Jouki Tikkaselle viisi mitalia SM-kilpailuista 27.5.2019 14:25
  3. Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen parhaimmillaan vanteella MM-kisoissa – päätyi neliottelussa sijalle 46 18.9.2018 9:40

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut