Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Voitto tuliaisina Moskovan jääpalloturnauksesta

Jääpallokauden hyvä jatko kiinnosti suomalaisia veteraanipelaajia. Moskovan perinteinen jääpalloturnaus oli Team Disas Finlandin juhlaa. Suomalaisen joukkueen saldona oli kahdeksasta pelistä 7 voittoa ja yksi tappio.

Turnausvoitto oli ensimmäinen suomalaisten ykkössija tässä harrasteturnauksessa.

Kaikki muut joukkueet tulivat Venäjältä. Tämä oli viides kerta kun Artur Fedofov keräsi joukkueen Suomesta. Tämän vuoden turnauksessa suomalaiset saivat apua parin nuoren verran. Maahockeyn maalivahti Sergei saatiin hätiin, kun Markus Iitiä loukkaantui juuri ennen turnausta. Myös 13-vuotias Arturin ystävän poika vahvisti voittajia.

Muuten voittajajoukkue oli veteraanipitoinen ja lähes kaikki pelaajat ovat pelanneet jääpalloa kotimaan pääsarjassa.

Oululainen OLSn kasvatti Jari Valta pelasi vahvan turnauksen ja oli joukkueen kantavia voimia. Viisikymppinen Valta pelasi vielä viime kaudella Norjan pääsarjan riveissä.

– Oli tosi hieno pelata loistojäällä hallissa. Turnaus oli hyvin järjestetty ja tuloskin paras mahdollinen.

Akilleen kasvatti Dick Gustafsson oli jo kolmatta kertaa mukana Moskovan turnauksessa.

– Tässä turnauksessa meillä oli tasaisen hyvä joukkue. Pelasimme hyvää puolustuspeliä ja jaksoimme hyvin luistella. Ihan mukava tapahtuma.

– Kiitos pojille jotka halusivat tulla mukaan. Hienoa että pelaajat haluavat tulla vuodesta toiseen omalla rahalla mukaan pelaamaan. Harrasteturnaus on mukava tapa tuoda esille myös suomalaista osaamista, Fedorov sanoo.

Moskovan jäähallin puitteet ovat mahtavat järjestää turnaus. Pelit pelattiin poikittain isolla jäällä ja kahdeksalla pelaajalla. Kaukaisin joukkue Suomen ohella tuli Samarasta Venäjän keskiosista.

Voittajat: Dick Gustafsson, Artur Fedorov ja Timo Pasanen Porvoosta. Helsingistä Jari Hattunen, Jarmo Ahonen ja Vesa Peräjärvi. Oulusta Jari Valta ja Juha Nousiainen. Lappeenrannasta Markus Iitiä ja Markus Summanen. Moskovan Danila Andreev ja Sergei Petrushkov.