Roosa Bröijer on PK-35 Vantaan alkukauden onnistujia

Roosa Bröijer haluaa pitää hauskaa kentällä ja lajin parissa. Sampsa Suikkanen

toimitus

PK-35 Vantaa on aloittanut kautensa naisten Ykkösessä vakuuttavasti. Viiden ottelun jälkeen ilman pistemenetyksiä etenevän joukkueen näkyvimpiä pelaajia on ollut Roosa Bröijer, 22. Keskikenttäpelaaja on päässyt mukavasti maalien makuun, sillä hän jakaa maalipörssin kärkisijaa viidellä osumallaan.

– Aika paljon erilaisia pelejä mihin on tottunut, mutta kivaa on ollut pelata. Suhteellisen tuttuja pelaajia kuitenkin ympärillä, joten pelaaminen sinänsä ei ole muuttunut joukkueen sisällä, Bröijer avaa alkukauden tuntemuksiaan.

Hän viittaa kommentillaan viime kaudella Naisten liigassa Suomen mestaruuden voittaneen seuran jäämiseen ilman liigalisenssiä tälle kaudelle.

Erot Naisten Liigan ja Ykkösen välillä ovat suuret ja nopeasti nähtävissä. Bröijerin mukaan Liigassa pelaajat ovat paremmassa fyysisessä kunnossa ja taktisuus korostuu enemmän. Ykkösessä joukkueet pyrkivät kuitenkin lähtökohtaisesti pelaamaan omien pelisuunnitelmiensa mukaan.

Päätyminen jalkapalloharrastuksen pariin oli nuorelle naiselle helppo päätös.

– Muistan kun pienenä käytiin keskusteluja isäni kanssa, että mitä haluaisin harrastaa. Sisaruksillani on jalkapallo- ja jääkiekkotaustaa, joten siitä se on lähtenyt. Mä olen vaan aina harrastanut jalkapalloa.

Bröijerin tavoitteet ovat vuosien varrella muuttuneet. Muutamat loukkaantumiset vuosien takaa ovat omalta osaltaan hidastaneet urakehitystä. Juuri nyt hän haluaa kehittyä mahdollisimman hyväksi pelaajaksi ja pitää hauskaa rakastamansa lajin parissa.

Ulkomaan kentillä pelaaminen tulevaisuudessa ei ole poissuljettua, mutta tällä hetkellä hän ei pidä sitä ajankohtaisena.

Ykkösessä pelaamisesta huolimatta PK-35 Vantaalla on elokuussa edessään Mestarien liigan otteluita. Bröijer odottaa europelejä innolla, mutta hän on hieman huolissaan joukkueen tämänhetkisestä kokoonpanosta.

– Vähän jännittää, että miten meidän pieni rinki pysyy kasassa eli pysyvätkö pelaajat terveinä. Katsotaan saadaanko vielä joitain lisähankintoja niihin peleihin.

Bröijerillä on mahdollisuus kasvattaa maaliputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi. Sunnuntaina 19. toukokuuta vantaalaisten vieraaksi saapuu Ilveksen kakkosjoukkue.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut