Analyysi: Tällä miehistöllä Leijonat lähtee illan peliin – kokoonpanossa vain yksi muutos

Anonyymi

ASETELMA: Jos Suomen 3–1-voitto Kanadasta Kosicen perjantai-illassa oli jonkin sortin sensaatio, niin samaa voi sanoa isäntämaa Slovakian Yhdysvaltain kaadosta.

Jenkit ovat liikenteessä A-lohkon nimivahvimmalla ryhmällä, mutta niin vain joutuivat taipumaan Slovakialle selvin 1–4-numeroin. Slovakian ase oli sama kuin Suomenkin Kanadaa vastaan, tiivis ja harmoninen viisikkopeli.

Juuri tässä piilee leijonien haaste.

Nyt vastaan asettuu joukkue, ei lauma yksilöitä kuten eilen.

Aikanaan yli 1000 NHL-ottelua pelanneen Craig Ramsayn luotsaamassa miehistössä on taitoa ja luisteluvoimaa riittämiin. 68-vuotias Ramsay on turnauksen vanhin päävalmentaja, mutta hän on pystynyt päivittämään tekemisensä 2020-luvun taitteeseen. Taustatukena on liuta tuttuja nimiä, kun apuvalmentajina häärivät Michal Handzus, Robert Petrovicky, Andrej Podkonicky ja Jan Lasak sekä joukkueen GM:na Miroslav Satan

Isäntämaa malttaa tarvittaessa maata trapissa ja iskeä vastaiskuilla. Jos tempo ja paineistus Kanadaa vastaan olivatkin korkealla tasolla, saatetaan nyt edetä verkkaisemmin. Jos tahtipuikko on tarjolla leijonille, se pitää pystyä poimimaan.

Jukka Jalosen miehistön kokoonpanossa on ainoastaan yksi muutos sitten eilisen, kun Juhani Tyrväinen korvaa Eetu Luostarisen kolmosketjun keskellä. Tolppien väliin luistelee jälleen Kevin Lankinen.

Juttu jatkuu videon jälkeen.