Ferrarin määräyksille taas nimekäs ihmettelijä – ”Miksi jo nyt?”

Sport Content

Sebastian Vetteliä suosineet Ferrarin tallimääräykset ovat aiheuttaneet paljon parranpärinää. Ferrarin toimintaa ihmettelee nyt julkisesti myös takavuosien F1-jermu Gerhard Berger. Bergerin näkemyksen mukaan Ferrari on mennyt pahasti vikaan siinä, että Vettelin nopeaa tallikaveria Charles Leclerciä on suitsittu tallimääräyksillä.

– Tallimääräykset eivät ole olleet aiheellisia näin varhaisessa vaiheessa kautta. Kenties sarjan viimeisellä kolmanneksella, silloin ymmärtäisin tämän, Berger muotoilee Speedweekille.

Berger uskoo Ferrarin vastaiskuun vaisun alkukauden jälkeen. Berger näkee samalla tilanteen todella haastavana erityisesti Vettelille, jota hän ei suostu sivuuttamaan mestarikandidaattien joukosta.

– Sebastian on vaikeassa tilanteessa. Hänen ei tarvitse nelinkertaisena maailmanmestarina todistaa enää mitään. Mutta nyt sitten vierelle on tullut nuori tallikaveri, joka haluaa todistaa sitäkin enemmän. Sebastianista voi tulla tällä kaudella maailmanmestari, mutta se edellyttää virheettömyyttä. Sebastian on edelleen erittäin hyvä kuljettaja. Hänen puolestaan puhuu myös kokemus, jota ei sovi suinkaan aliarvioida, Berger alleviivaa.