Painoiko Ferrari paniikkinappulaa? Vettel on ainakin yllätysratkaisusta innoissaan

Sport Content

Mercedeksen ylivallan alla alkukaudella vikissyt Ferrari on saattanut ainakin jo tapailla paniikkinappulaa. Ferrari tuo kauden ensimmäisen moottoripäivityksen jo tulevan viikonlopun F1-kisaan Barcelonaan.

Siis kaksi GP:tä alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin. Oli Ferrarin yllättävän liikkeen taustalla sitten mikä tahansa, niin ainakaan Sebastian Vettel ei sitä pistä pahakseen ja tuskinpa myöskään tallikaveri Charles Leclerc.

Ferrari määräsi vielä talvitesteissä tahdin Barcelonassa. Neljässä ensimmäisessä kisassa Mercedes on puolestaan poiminut Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin johdolla kaiken mahdollisen talteen.

Onko nyt sen Ferrarin odotetun vastaiskun paikka?

– Olen aina ajanut vahvoja kisoja Barcelonassa, mutta en ole koskaan voittanut. Toivon, että tämä on se oikea hetki, Vettel julistaa saksalaismedia Speedweekille.

Vettel odottaa viikonloppua vesi kielellä.

– Tunnen radan kuin omat taskuni. Nautittavin paikka on pitkä kolmosmutka, joka taittaa ylös oikealle. Myös yhdeksäs kaarre on loistava. Viimeinen sektori ei ole enää yhtä haastava shikaanin myötä, mutta se on ratkaiseva kierrosjan osalta. On helppoa tehdä virhe siellä, Vettel kuvailee tulevaa työmaataan.