Ex-mestari hehkuttaa Valtteri Bottasta – näin F1-mestaruus ratkeaa

Valtteri Bottas MTV:n uutisvideo

Sport Content

F-ykkösten vuoden 1996 maailmanmestari Damon Hill on jo käytännössä vakuuttunut siitä, että Mercedeksen Valtteri Bottas ja hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton ratkaisevat tittelin kohtalon tällä kaudella.

Hill hehkuttaa sarjaa yhdellä pisteellä Hamiltoniin nähden johtavaa Bottasta jopa ylistävään sävyyn Sky Sportin asiantuntijan ominaisuudessa. Se paljon puhuttu ”uusi” Bottas on todellakin täysin eri kuljettaja vaisuun viime kauteen nähden.

– En sanoisi, että he dominoisivat kautta täysin – Ferrari voi vielä napata muutamia voittoja, ehkä myös Red Bull, mutta Bottas on nostanut tasoaan ja se merkitsee, että mestaruus saatetaan ratkaista kahden Mercedes-kuljettajan välillä.

Hillin näkemyksen mukaan Mercedeksen äärimmäisen ehjä kokonaisuus on ollut ainakin tähän menessä aivan eri luokkaa kuin ailahtelevalla Ferrarilla.

– Voisit sanoa, että Ferrari on löytänyt itsensä satunnaisesti ja menettänyt mahdollisuuksia, jotka he olisivat voineet hyödyntää, mutta Mercedes on nyt uskomattoman vahva. He ovat todistaneet luotettavuutensa, he näyttävät tietävän, minne ovat menossa ja pitävät kiinni siitä, mihin he uskovat, Hill luonnehtii.