Mikko Korhonen kuittasi "vaatimattoman" 444 000 euron shekin – suurin suomalaisen golfarin koskaan yksittäisestä kilpailusta ansaitsema palkinto

Sport Content

Mikko Korhonen voitti Kiinan Shenzhenissä uransa toisen kilpailun golfin Euroopan kiertueella, kun hän oli ykkönen Volvo China Open -kilpailussa.

Voitosta maksettu 444 000 euron palkinto oli suurin suomalaisen golfarin koskaan yksittäisestä kilpailusta ansaitsema palkintoshekki.

Pari tuntia kisan jälkeen Korhosella ei vielä ollut lainkaan käsitystä palkinnon suuruudesta tai voiton arvosta.

– Aikamoinen pyöritys oli kisan jälkeen. Paljon ihmisiä ja kovaa pyöritystä. Huh! Tässä on vain menty edestakaisin ja pelattu koko ajan. Olen keskittynyt vain tähän kisaan. En edes tiennyt, paljonko tästä saa palkintorahaa ja saako yhden vai kahden vuoden pelioikeuden.

Voiton myötä Korhonen nousi Euroopan kiertueen Race to Dubai –pistelistalla sijalle 17. Maailmanlistalla hän tulee kipuamaan noin 80:nnen sijan tietämille. Samalla varmistui pelioikeus ET:lle kahdeksi seuraavaksi vuodeksi.

Korhonen lähti sunnuntaiselle päätöskierrokselle kolme lyöntiä Ranskan Benjamin Hebertistä jääneenä. Lopulta Hebert antautui vasta uusinnassa.

– Aamulla oli hyvä fiilis. Jotenkin aika rauhallinen olo. Peli oli hallussa joka suhteessa koko viikon, ja ajattelin, että hyvänä päivänä nyt ollaan aika korkealla ja on mahdollisuus taistella voitostakin, Korhonen kertoi.

Suomalainen johti kisaa yhdellä lyönnillä ennen viimeistä reikää. Birdie viimeisellä olisi lähes varmuudella riittänyt voittoon, mutta olosuhteet olivat vaativat sateen ja tuulen johdosta.

– Siinä oli pieni vastainen 18:lla kisassa, joten tiesin, ettei draivi riitä veden yli. Siksi päätin lyödä väylän keskelle. Siitä pääsee hyvällä lyönnillä kyllä birdie-paikkaan. Chippi oli vain liian varovainen, olisi pitänyt olla aggressiivisempi ja lyödä mieluummin vaikka vähän pitkäksi.

Korhonen asetti alkukauden tavoitteekseen yltämisen mukaan kauden toiseen major–kilpailuun, PGA Championshipiin, joka pelataan Yhdysvalloissa 16.–19. toukokuuta. Sijoittuminen toiseksi oli riittänyt varmistamaan pelipaikan, mutta se ei käväissyt suomalaisen mielessä ratkaisun hetkillä.

– Tämä oli minulle ensimmäinen uusinta koskaan, ja ihan uusi tilanne. Uusinnassa oli heti sellainen fiilis, että tässä ei voi enää hävitä mitään.

Uusinta ei vanhentunut yhtä reikää enempää Korhosen ratkaistua pelin edukseen samaisella 18. reiällä komealla birdiellään.

– Uusinnassa voitin arvonnan ja sain valita, kumpi aloittaa. Päätin aloittaa. Toisen lyönnin kohdalla olimme ihan yhtä lähellä ja sain uudestaan valita lyöväni ensiksi. Halusin antaa vähän painetta kaverille.

Chipin jälkeen Korhosella oli jäljellä noin 3,5 metriä pitkä, alamäkeen lyötävä ja hieman oikealle kallistuva voittoputti.

– Tuollaiset putit olivat uponneet hyvin koko viikon, joten siinä oli todella luottavainen olo. Sitten vain käsi nyrkkiin ja tuuletus.

Korhonen palaa Suomeen maanantaina ja pelaa seuraavan kerran PGA Championship -kilpailussa kahden viikon kuluttua.

– Tuskin tässä on ehtinyt ihan käsittää tätä. Mutta nyt on kaksi tuntia autossa aikaa sulatella asiaa matkalla Hongkongiin, mistä lennämme illalla kotiin, Korhonen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.