Intohimo NHL:ään toi Joonatanille, 26, yllättävän menestyksen – kaikki lähti Vaskivuoren lukion sohvilta

UNELMATYÖ Joonatan Anttonen teki harrastuksesta bisneksen.

Joonas Anttonen tekee pari matkaa rapakon taakse vuosittain ja käy seuraamassa paikan päällä matseja. Maaliskuun lopussa hän seurasi ottelua New York Rangers vastaan St. Louis Blues. NHLfi

Marika Lumme

Luokanopettajaksi opiskeleva Joonatan Anttonen, 26, rahoittaa opintonsa intohimollaan eli seuraamalla NHL-jääkiekkoa. Siinä vaiheessa kun moni opiskelukaveri todennäköisesti kääntää aamulla kylkeä, Anttonen keittää kahvit ja nousee ylös katsomaan yön NHL-pelien lopputulokset ja parhaat palat netistä sekä tallenteelta. Anttonen seuraa erityisesti suomalaistähtiä, joiden onnistumiset hän koostaa videoiksi sosiaaliseen mediaan.

Länsi-Vantaalta Linnaisista kotoisin olevan Anttosen NHLfi-tiliä seuraa Instagramissayli 107 000 ihmistä. Kaikki sai alkunsa Vaskivuoren lukion penkeiltä kuusi vuotta sitten.

– Lukion sohvilla kavereiden kanssa jauhettiin aina yön NHL-kierroksesta. Oli juuri pelaajien siirtomarkkina-aika ja spekuloitiin kuka siirtyy ja mihin seuraan. Joku kavereista heitti idean, että voisinko päivittää lätkästä faktaa sosiaaliseen mediaan, jotta he saavat tiedot kätevästi, Anttonen kertoo.

Anttonen tarttui ideaan ja avasi Instagramiin NHLfi-tilin, jota seurasi aluksi pari kaveria. Syy miksi haaste heitettiin juuri Anttoselle, kumpuaa miehen intohimosta ja suuresta tietomäärästä. Anttosen lempinimi oli kaveripiirissä NHL-mies, koska hän oli varsinainen NHL-tietopankki.

– Ei ole asiaa mitä en viime kausien NHL-lätkästä tietäisi, Anttonen naurahtaa.

Pikkuleijonien MM-kulta vuonna 2016 oli käännekohta. Patrick Laine, Jesse Puljujärvi jaSebastian Aho joukkueineen nousivat koko kansan tietoisuuteen ja heidän taipaleensa kohti NHL:ää kiinnostivat monia. Anttosen NHLfi-sivuston kävijämäärät alkoivat kasvaa.

– Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. NHL-kiekko oli suositumpaa Suomessa kuin koskaan aiemmin, hän kertoo.

Yli kolmen vuoden ajan Anttonen on saanut somepäivittämisestä toimeentuloa. Rahaa tulee muun muassa Instagram-sivustolla mainostavilta yrityksiltä.

Anttonen seuraa tiivisti ulkomaalaisia medioita, pääasiassa yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia, joiden tärkeimmät uutiset hän koostaa suomalaisille videoiden ja kuvien yhteyteen. NHL:n seuraamiseen kuluu päivässä aikaa 5–6 tuntia.

– NHL.comin videopankki on kenen tahansa käytettävissä, NHL haluaa lajia tunnetuksi. Kuvista maksan tekijänoikeusmaksut. Valioliigan kanssa tämä ei onnistuisi, Anttonen sanoo.

– Kirjoitan aina myös omaa tietoa, hieman pintaa syvemmältä. En esitä mitään asiatuntijaa. Luulen, että juuri tästä ihmiset pitävät, hän jatkaa.

Anttonen sanoo olevansa kiitollinen, että on saanut luoda uran, jota voi tehdä vaikka omasta sängystä. Hänellä on yksi työväline: puhelin. Hän sanoo hämmästyvänsä edelleen kuinka hitaasti suomalaiset urheilumediat julkaisevat uutisia.

– Minulla on NHL-uutiset ensimmäisenä, jopa pari tuntia ennen valtamedioita, vaikka herään kuitenkin vasta kuuden aikaan töihin.

Anttonen ei ole koskaan harrastanut itse jääkiekkoa, mutta useita muita lajeja. Hän seuraa urheilua monipuolisesti ja myös muita jääkiekkoliigoja. Hän kuitenkin aikoo pysyä NHL-kiekkokuulumisten parissa.

– Miksi ajaa Ladalla, jos voi ajaa Audilla? Sama pätee tähän. Jos voi seurata maailman parasta jääkiekkoa, niin miksi tyytyä muuhun.

Miehen unelmana on oma mediatalo. Myös elämä rapakon takana on haaveissa, koska pelien seuraaminen samassa rytmissä olisi ihanteellista.

– Palkkaan muita minun kaltaisiani, jotka seuraavat maailman urheilua samalla intohimolla, hän haaveilee.

Joonatan Anttonen

26-vuotias Joonatan Anttonen on tehnyt oman bisneksen päivittämällä NHL-jääkiekkouutisia Instagramiin ja Snapchattiin.

Anttonen on kotoisin Linnaisista. Tällä hetkellä hän asuu Joensuussa, jossa hän opiskelee luokanopettajaksi.

Jääkiekkoinnostus syttyi yläkouluikäisenä ja toden teolla lukiossa vaihto-oppilasvuoden 2011-2012 aikana, jonka hän vietti Bostonissa. Anttosen suosikkiseura onkin Boston Bruins.

Anttonen tekee pari kertaa vuodessa reissun NHL-peleihin paikan päälle.

Anttonen kokee tärkeänä suorittaa yliopisto-opinnot loppuun, vaikka haaveissa on myös oman bisneksen laajentaminen. Hän tekee parhaillaan kandityötä, joka käsittelee sosiaalista mediaa.

Anttonen kävi kymppiluokan, koska yläkoulu meni penkin alle. Hän pääsi lukioon ja yliopistoon.

Aluksi Anttonen päivitti jääkiekkokuulumisia myös Facebookiin, mutta kokee tavoittavansa nuorempia muissa kanavissa paremmin. Valtaosa NHLfi-Instagram-tilin seuraajista ovat 18–35-vuotiaita miehiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaan seudun steinerkoululle rakennetaan päiväkoti – esiopetus alkaa Vallinojalla jo syksyllä
 2. Kansallinen liiga alkaa ensi viikolla – otteluohjelmaan voi tulla vielä muutoksia
 3. Vantaalainen lasitaiteilija Saara Korppi, 34, teki voitokkaan viinilasin – ideat syntyvät luonnosta
 4. Mielipide: Asukaspysäköinti toisi uutta tuloa velkaiselle Vantaalle – Tietyllä alueella rajaton pysäköinti vuosimaksulla
 5. Mielipide: Pyöräteihin tarvitaan selkeät merkinnät – "Ihmiset eivät ajattele kumpaa puolta kulkevat"
 6. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"
 7. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 8. Kielen värjäävästä hittikarkista ei toistaiseksi ole löytynyt vääryyksiä – tätä elintarvikelisäainetta on tutkittu
 9. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 10. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 11. "Maksimiyleisökapasiteetti on 450 henkeä" – huippumusasta nautitaan sittenkin Helsingin perinteisessä festaripaikassa kesäkuussa
 12. "Ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä" – poliisi epäilee nuorten miesten nakelleen juomatölkkejä Helsingin 134-metrisestä tornitalosta
 13. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 14. Kilpailutus on vain yksi mahdollinen tapa edetä Kivistön hankkeessa – "Ei ole kenenkään intresseissä, että asia on tässä jamassa"
 15. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Lähden nyt pois ja lyön ensimmäistä, joka yrittää estää" – kolmekymppinen mies raivostui putkaan vietäessä
 2. Kutistuuko Tikkurilan jättihanke? – Hyvinvointikeskuksen tarveselvitys päivitetään
 3. Kymmenet tutkijat vetoavat: Käytä maskia julkisella paikalla, vaikka huivia jos ei muuta – "Auttaa pelastamaan ihmishenkiä"
 4. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 5. Kilpailutus on vain yksi mahdollinen tapa edetä Kivistön hankkeessa – "Ei ole kenenkään intresseissä, että asia on tässä jamassa"
 6. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 7. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 8. Vantaa helpottaa ravintoloitsijoiden arkea – terassia saa laajentaa 10 pöydällä ilman lupamenettelyä
 9. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 10. Kaupunginjohtajan avaus: Myydään Kauniala, A-Tulkkaus, asuntoja, kiinteistöjä ja saaret
 11. Liikkuva lomakoti kiinnostaa nyt myös nuorempia – käytetyistä matkailuajoneuvoista voi tulla jopa pula
 12. Mielipide: Asukaspysäköinti toisi uutta tuloa velkaiselle Vantaalle – Tietyllä alueella rajaton pysäköinti vuosimaksulla
 13. Vantaalainen lasitaiteilija Saara Korppi, 34, teki voitokkaan viinilasin – ideat syntyvät luonnosta
 14. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 15. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.