Köyhyys ei saa olla este harrastamiselle – "Jokaisessa juniorijoukkueessa on pelaaja, joka joutuu luopumaan harrastuksestaan rahan takia"

MENOT Joukko nimekkäitä pelaajia kerää Tikkurilan urheilupuistossa rahaa vähävaraisten perheiden kiekkojunioreille.

Trio-areenalla tempaistaan huhtikuun viimeisenä lauantaina. Hyväntekeväisyystapahtuman taustajoukoissa ovat ahkeroineet Kiekko-Vantaa Itä ry:n Jori Paukkonen ja Sari Vilenius sekä Finlandia Groupin Jarkko Sistonen.  Johanna Erjonsalo

Tiina Örn

– Yhdenkään nuoren ei tulisi joutua luopumaan harrastuksestaan vain siksi, ettei perheellä ole rahaa, toteaa Kiekko-Vantaa Itä ry:n hallituksen jäsen Sari Vilenius napakasti.

Koko tuotto menee hyväntekeväisyyteen."

Jotta rahaei tulisi harrastuksen aloittamisen tai jatkamisen esteeksi, Kiekko-Vantaa Itä ry:n väki ja varainhoitoyhtiö Finlandia Group oyj laittoivat hihat heilumaan. Rahaa vähävaraisten perheiden junioreiden harrastuksen tukemiseen kerätään Trio-areenalla lauantaina 27. huhtikuuta pelattavassa jääkiekon hyväntekeväisyysottelussa. Tapahtuman koko tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

– Lippuja myyvä organisaatio lahjoittaa myös käsittelykuluina perittävät eurot meille hyväntekeväisyyspottiin, iloitsee Vilenius.

Kaukalossa ovat vastakkain Kiekko-Vantaan entisistä ja nykyisistä huippupelaajista koostuva Vantaa All Stars sekä Finlandia Group Oyj:n pop up -hyväntekeväisyysjoukkue Team Finlandia.

Team Finlandiassa pelaa monia tuttuja kasvoja. Mukaan ovat jo lupautuneet Jere Lehtinen, Tuomo Ruutu, Jyrki Lumme, JVG:n pojat, Niklas Hagman Joukkueen valmentajana toimii Leijona-valmentaja Jukka Jalonen ja johtajana Jari Kurri

Vilenius, hyväntekeväisyystapahtuman puuhanainen, on seurannut jääkiekkoharrastusta yli kymmenen vuotta ja huomannut, että jokaisessa juniorijoukkueessa on yleensä pelaaja tai pelaajia, joidenperheelle lapsen harrastus tulee jossain vaiheessa liian kalliiksi.

– Maksut kasvavat siirryttäessä vanhempiin ikäsarjoihin. Tulee pelimatkoja ja enemmän kallista jääaikaa. Myös varusteet maksavat. Kaikkea ei saa kierrätettynä.

Tempauksella halutaan haastaa myös yrityksiä ja yrittäjiä tukemaan lasten ja nuorten liikuntaa.

–  Ilman sponsorirahaa harrastustoiminnan kustannukset nousevat jatkossakin. Sitä tuleepyrkiä estämään kaikin keinoin, toteaa Finlandia Group Oyj:n toimitusjohtaja Jarkko Sistonen

Tempauksen tuoton ja yrityksiltä kerättävien lahjoitusten kartuttamasta kassasta perheet voivat hakea taloudellista apua.

– Meillä on mahdollista myös hakea pienten kiekkokouluun kokeilemaan jääkiekkoa ilman maksua, kertoo Vilenius.

– Haluamme, että kaikki ne pikkujunnut, jotka nenä kiinni pleksissä tapittavat jäälle, ja haaveilevat pelaavansa, pääsevät ainakin kiekkokouluun kokeilemaan lajia – niin tytöt kuin pojat.

Kiekkokoulu on kerran viikossa ja se on suunnattu pienille lapsille, kaikille kolmivuotiaasta alkaen.

Vilenius toivoo Trio-areenan tapahtuman saavan suuren suosion. Mikäli niin käy, tulevina vuosina vastaavan tapahtuman tuottoja haluttaisiin ohjata myös muiden lajien pariin.

– Harrastusmaksut tulevat esteeksi junioreille myös esimerkiksi salibandyssa ja jalkapallossa.

Jarkko Sistonen, Sari Vilenius ja Jori Paukkonen odottavat Trio-areenan katsomon täyttyvän lauantaina 27. huhtikuuta. Kuva: Johanna Erjonsalo

Ohjelmaa koko perheelle

Hyväntekeväisyysottelu (Team Finlandia–Vantaa All Stars) Trio-areenalla la 27.4. klo 15.

Otteluliput: aikuiset 10 e, lapset 5 e.

Ennen ottelua klo 13–15 Trio-areenan pihalla ovat tavattavissa muun muassa muumit.

Ottelu alkaa Korson Mieslaulajien esittämällä Maamme-laululla.

Pelin yhteydessä on myös muuta ohjelmaa, muun muassa huutokauppa.

Tapahtuman suojelija on kaupunginjohtaja Ritva Viljanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut