Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sitkeys palkittiin: Liigaan noussut Tikkurilan Tiikerit lähtee uutta kohti tutuilla pelaajilla

URHEILU Liigaan nousu ei muuta Tiikerien budjettia merkittävästi.

Reilu viikko sitten Tikkurilan Tiikerit osoitti sitkeytensä nousemalla runkosarjan seitsemänneltä sijalta salibandyn Divarin mestariksi. Voitto nosti seuran ensimmäistä kertaa Salibandyliigaan.

Otteluvoitoin 3–0 päättyneen sarjan viimeinen ottelu kuvasi joukkuetta paremmin kuin hyvin. Tiikerit nousi 3. finaalissa 0–4-tappiolta 6–5-voittoon jatkoajalla, kun Joni Lomakin villitsi Tikkurilan urheiluhallin täyttä katsomoa.

Samanlainen nousu nähtiin kaksi vuotta sitten Tiikerien noustua Divariin. Silloin joukkue oli kahden erän jälkeen 0–5-tappiolla, mutta nousi viimeisessä erässä tasoihin ja jatkoajalla voittoon, joka varmisti silloin nousun Divariin.

– Taustalla on aika paljon upeita tarinoita. Joukkue on ollut aika pitkään yhdessä, joten sillä on varmasti ollut merkitystä tiukoissa paikoissa, Tikkurilan Tiikerien toiminnanjohtaja Yrjö Kokljuschkin sanoo.

Nousu salibandyn korkeimmalle sarjatasolle tietää myös sitä, että Tiikerien kulurakenne tulee muuttumaan. Salibandyliiga-seurojen keskimääräinen budjetti vuosina 2017–2018 oli Ylen selvityksen mukaan noin 220 000 euroa.

Kokljuschkin ei avaa Tiikerien nykyistä budjettia sen enempää, mutta sanoo, ettei nousu liigaan aiheuta talouteen järisyttäviä muutoksia.

Esimerkiksi uusiin pelaajiin ei paljoa rahaa laiteta, sillä joukkueen runko koostuu Divarin joukkueesta.

– Totta kai muutama pelaaja ulkopuolelta tulee. Jos miettii meidän pelaajia, niin he ovat parhaassa iässä oppimaan juttuja. Ei ole syytä lähteä hankkimaan pelaajia paljoa muualta, sillä meillä on se yhteishenki ja tarina taustalla, Kokljuschkin sanoo.

Tiikerien budjetti tulee olemaan liigan häntäpäässä. Nykyisen budjetin kasvattamista kohti Salibandyliigan vaatimuksia helpottaa se, että nousun myötä Tiikerit pääsee mukaan Vantaan kaupungin edustusjoukkueiden tukijärjestelmään.

Tukea saavat tällä hetkellä Kiekko-Vantaa, TiPSin naiset, Vantaa Ducks ja Atlas, joille jaetaan yhteensä hieman alle 180 000 euroa.

Osuudesta puolet jaetaan tasaosuuksin, toinen puolikas määräytyy esimerkiksi medianäkyvyyden ja tunnettavuuden kautta.

Tuki jaetaan kalenterivuoden mukaan, joten ei ole varmaa, liittyykö Tiikerit järjestelmään vasta vuonna 2020 vai syksyllä, jolloin uusi kausi alkaa.

– Meidän pitää nyt pohtia liikuntapuolella, että miten tämä linjataan ja keskustella asia yhdessä läpi seurojen kesken, Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti sanoo.

Kaupungin avustuksen lisäksi on odotettavissa, että Tiikerien yhteistyökumppanien määrä kasvaa lisääntyvän medianäkyvyyden ansiosta.

Salibandyliigassa kaikki ottelut näkyvät suoratoistopalvelu Ruudussa, joka tullee vaikuttamaan kasvavana myös mainosmyyntiin.

– Vielä ei ole uusia kumppaneita ilmennyt. Nyt täytyy keskustella vanhojen kumppanien kanssa, miten edetään ja sitten kartoittaa uudet, Kokljuschkin sanoo.

Siitä, riittääkö liigapeleihin katsojia, ei seuran tarvitse olla huolissaan.

– Liigan runkosarjassa oli tällä kaudella 660 katsojan keskiarvo. Meillä oli pudotuspeleissä yli 700 katsojaa ottelua kohden, Kokljuschkin iloitsee.

Teksti: Simo Arkko