Suomen ensimmäinen joukkuevoimistelun sekajoukkue löytyy Vantaalta – Veikko Pulkki, 19, on lajissaan Suomen ainoa

Suomalainen joukkuevoimistelu astui viime elokuussa askeleen eteenpäin, kun Sport Club Vantaa perusti ensimmäisen joukkuevoimistelun sekajoukkueen Suomeen.

Samalla Veikko Pulkista, 19, tuli ensimmäinen suomalainen miesjoukkuevoimistelija. Heitä on harvassa, sillä koko maailman sekajoukkueet on laskettavissa kahden käden sormilla.

Idea sekajoukkueesta lähti Katarina Häkältä, joka oli itse lopettanut joukkuevoimistelun tammikuussa 2017. Valmennustehtäviä sen jälkeen hoitanut Häkkä kuitenkin halusi palata lajin pariin.

Alun perin tarkoituksena oli voimistella kaverien kesken. Lopulta Häkkä päätyi kysymään entiseltä yläkoulun luokkatoveriltaan Veikolta, haluaisiko hän olla ensimmäinen suomalainen miesjoukkuevoimistelija.

– Olin heti, että miksen haluaisi. Olin jo lapsena miettinyt, että olisi todella hienoa joskus joukkuevoimistella. Silloin harmittelin, että miksi laji on vain naisille ja miksi miehet eivät saa sitä harrastaa, Pulkki sanoo.

Ilmiö sekajoukkueesta on saanut suurta huomiota esimerkiksi sosiaalisen median kuvapalvelu Instagramissa, sillä heti ensimmäisen viikon jälkeen tilin perustamisesta sekajoukkueella oli jo 900 seuraajaa.

Joukkue on saanut myös runsaasti kannustavia ja positiivisia viestejä, joissa kerrotaan, kuinka hienoa sekajoukkueen perustaminen on ollut.

– Eräs henkilö kirjoitti, että meillä on poika, joka harrastaa balettia, mutta haluaisi ehkä tulevaisuudessa siirtyä joukkuevoimistelun pariin, Häkkä sanoo.

Pulkki haluaa toimia muille pojille esimerkkinä ja toivoo, että hekin innostuisivat joukkuevoimistelusta. Hänestä olisi myös hienoa, jos seurat kutsuisivat useammin poikia kokeilemaan joukkuevoimistelua.

Aiemmin niin tanssia kuin balettiakin harrastanut Pulkki on sopeutunut hyvin joukkueeseen, sillä taustansa vuoksi hän on oppinut joukkuevoimistelun salat nopeasti.

– Joukkuevoimisteluun kuuluvien vartalon ja käsien liikkeiden tekniikkaa on todella hankala opettaa, mutta Veikko on oppinut todella nopeasti. Tämä on haastava laji, joten siihen nähden hän on päässyt todella hyvin mukaan, Häkkä sanoo.

– Olemme saaneet monissa kisoissa palautetta, että Veikko ei edes erotu joukkueesta. Usein sekajoukkueissa mies erottuu, mutta Veikko on sulautunut joukkueeseen todella hyvin, hän jatkaa.

Pulkki myöntää miettineensä, että tytöt ovat hyvin eri maailmasta kuin hän itse jo pelkästään ikänsä puolesta, sillä oikeastaan kaikki joukkueen voimistelijat ovat häntä nuorempia.

– Kyllä sitä tuli mietittyä, että miten sopeudun. Hyvin on mennyt, enkä ole vielä lähtenyt ovet paukkuen yksistäkään treeneistä, hän naurahtaa.

Sekajoukkue kilpaili ensimmäisen kerran Bulgariassa maaliskuun alussa. Mukaan tarttui helppo voitto, sillä maailman muut sekajoukkueet eivät tulleet paikalle.

Joukkueen päätähtäin on toukokuun MM-kisoissa Espanjassa, jonne on odotettavissa noin kuutta tai seitsemää muuta sekajoukkuetta.

SC Vantaan sekajoukkue kilpailee tulevana viikonloppuna MM-karsintakilpailussa, jotka järjestetään Lumon monitoimikeskuksessa .

– Haemme palautetta ohjelmasta. Sitten lähdemme MM-kisoihin, jotka ovat kauden päätähtäin, Häkkä sanoo.

Sport Club Vantaa Mixed Team

Aloitti yhdessä harjoittelun elokuussa 2018.

Kilpaili ensimmäisen kerran Bulgarian Sofiassa maaliskuun alussa.

Osallistuu toukokuun MM-kisoihin Espanjan Cartagenassa ja kilpailee maailman muiden sekajoukkueiden kanssa IFAGG Trophy-mitaleista.

Joukkueen jäsenet: Ida Järvinen, Janina Kaukomaa, Katarina Häkkä, Alesya Alekseeva, Rosa Pajunen, Milla Tolvanen, Emilia Väisänen ja Veikko Pulkki.

Veikko Pulkki aloitti tanssin harrastamisen StepUp:lla vuonna 2009.

Opiskeli Copenhagen Contemporary Dance Schoolissa nykytanssia.

Käy Kallion lukiota, ja harrastaa myös tanssia.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut