Tikkurilan Tiikerit ei muistele tappioputkeaan – puolivälierissä vastaan tulee FBC Turku

URHEILU Tikkurilan Tiikerit kamppailee puolivälierissä FBC Turkua vastaan.

Tikkurilan Tiikerit lähtee pudotuspelitaistoon täysin terveellä miehistöllä. Simo Arkko

toimitus

Runkosarjassa seitsemänneksi jäänyt Tikkurilan Tiikerit jatkaa viikonloppuna kamppailujaan salibandyn Divarissa pudotuspeleissä, kun joukkue mittelee FBC Turkua vastaan puolivälierissä.

Vaikka Tiikerit jäi sarjassa seitsemänneksi, eivät kärkijoukkueet halunneet valita vantaalaisia vastaansa. Viimeisenä valinnut FBC Turku joutuikin ottamaan pakan pohjimmaisiksi jääneet vantaalaiset.

– Kukaan aikaisempi ei halunnut meitä vastaansa. Se kertoo aika paljon siitä, millaisena vastustajan meitä pidetään, Tiikerit-valmentaja Tommy Helenius kommentoi.

Heleniuksen mukaan FBC Turku sopii hyvin Tiikereille, sillä turkulaiset pelaavat järjestelmällisesti. Sellaiseen peliin on myös helpompi reagoida.

Tiikerien runkosarjan loppu oli tuloksellisesti mollivoittoinen, sillä joukkue hävisi viisi viimeistä otteluaan. Päävalmentajan mukaan tappioista ei pidä olla huolissaan, sillä viimeisissä otteluissa Tiikerit eivät ole pelanneet parhaalla kokoonpanollaan.

Kahtena edellisenä viikonloppuna joukkueesta onkin puuttunut pelaajia niin sairastumisten, henkilökohtaisten menojen kuin A-junioreiden pelien vuoksi.

– Meidän piti auttaa A-junioreita, kun olimme varmistaneet paikkamme sarjassa. Se oli tietoinen valinta, Helenius sanoo.

Ykkösketjun hyökkääjä Tomi Palin, 28, sanoo, ettei viittä perättäistä tappiota jäädä miettimään. Hän myös muistuttaa, että pudotuspelit alkavat jälleen tasatilanteesta.

– Vaikka on ollut tuloksellisesti heikompaa, niin se ei tule kuitenkaan vaikuttamaan pelisuorituksiin mitenkään, Palin vakuuttaa.

Lähes kaksi pistettä per ottelu tahdilla pisteitä nakutellut Palin on yksi niistä, joilta odotetaan vastuun kantamista myös pudotuspeleissä. Palin on pelannut lähes koko kauden yhdessä Joakim Lundin ja Miika Iskaniuksen kanssa.

– Kausi on ollut aika hyvä henkilökohtaisesti. Olen tietysti saanut pelata Lundin ja Iskaniuksen kanssa pidemmän aikaa. Olemme saaneet luotua hyvin maalipaikkoja.

Näyttävästi yhteen pelaavassa kolmikossa Iskanius on toiminut pelintekijänä, mutta se luonnistuu hyvin myös Lundilta ja Palinilta. Joukkueen vanhimpana Palin on myös pyrkinyt antamaan neuvoja Joakim Lundille, 17, joka jäi Divarin runkosarjan pistepörssissä niukasti toiseksi.

– Hän on pallottomana hyvä hakemaan paikkaa. Riittää, että hänelle laittaa syötön lapaan. Se menee siitä aika usein maaliin, Palin sanoo ketjukaveristaan.

Kauden keskinäisten kohtaamisten perusteella Tiikerien ja FBC Turun välisistä puolivälieristä voidaan osoittaa tasaisia, eikä ole ollenkaan epätodennäköistä, että sarja ratkeaisi vasta kolmannessa ja viimeisessä ottelussa.

Puolivälieräsarja alkaa Tiikerien osalta vieraskamppailulla Turussa. Tomi Palin näkee vierasottelun jopa ennakkoon helpompana kuin kotiottelun vastaavassa tilanteessa.

– Siinä voi katsoa, että mihin suuntaan pelit lähtevät ja mitä otteluista vaaditaan. Joudumme voittamaan vieraissa vähintään yhden pelin, mieluiten toki ensimmäisen, Palin sanoo.

Tikkurilan Tiikerien ja FBC Turun väliset puolivälierät alkavat lauantaina 9. maaliskuuta Turussa. Sarja on ensimmäisen kerran katkolla toiselle joukkueelle jo sunnuntaina, jolloin pelataan Tikkurilassa.

Tomi Palin

Tikkurilan Tiikerien kasvatti.

28-vuotias keskushyökkääjä.

Tehot runkosarjassa: 25+21=46 (pistepörssin viides).

Aiheeseen liittyvää

  1. Tiikerit saa puolivälierissä vastaansa FBC Turun 6.3.2019 10:26
  2. Tikkurilan Tiikereiden Joakim Lund, 17, nousi joukkueensa tehokkaimmaksi pelaajaksi – "Osaan sijoittaa pallon juuri sinne minne haluan" 2.2.2019 8:05

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut