Halliennätystään parantanut pituushyppääjä Anne-Mari Lehtiö puolustaa mestaruuttaan

URHEILU KU-58:n pituushyppääjä paransi hiljattain halliennätystään.

Kenttäurheilijat-58:n pituushyppääjä Anne-Mari Lehtiön, 23, hallikautta voi pitää onnistuneena. Jyväskylään opiskelujen perässä viime syksynä muuttanut Lehtiö nimittäin paransi halliennätystään helmikuun alussa kahdeksalla sentillä nimenomaan Jyväskylän hallikisoissa Hippoksella.

Nyt Lehtiön uusi halliennätys komeilee lukemissa 624.

– Kaksi sitä edellistä kisaa eivät menneet niin hyvin, mutta nyt tuntui hyvältä. Toivotaan, että myös ensi viikonloppuna menee hyvin, Lehtiö sanoo ja viittaa viikonlopun halli-SM-kisoihin.

Lehtiö lähtee kilpailuihin kovin odotuksin. Viime vuonna voitto irtosi tuloksella 616.

– Mestaruutta lähdetään puolustamaan. Tänä vuonna on ollut kova taso, joten siinä saa ihan pitkälle hypätä, hän sanoo.

Kilpailu on Lehtiölle käytännössä kisakauden ensimmäinen, jolloin hän kohtaa kaikki kovimmat kilpakumppaninsa. Kuopiossa hän pääseekin näkemään, missä kunnossa hän on muihin hyppääjiin verrattuna. Mikäli Lehtiötä itseään on uskominen, on hänellä potentiaalia parantaa jopa Jyväskylässä syntynyttä halliennätystä.

– Edellinen kisa Jyväskylässä ei ollut täydellinen. Vähän sellaisia pieniä teknisiä juttuja on parannettava. Juokseminen oli jo ihan hyvää, mutta hyppääminen ei, Lehtiö sanoo.

Toisaalta hyppääminen on aina ollut Lehtiön vahvuus. Viime syksynä ja tänä vuonna hän onkin pyrkinyt parantamaan erityisesti nopeuttaan harjoittelemalla pikajuoksijoiden seurassa.

Vaikka kotipaikkakunta onkin vaihtunut, on Lehtiö halunnut säilyttää tutun valmentajansa. Sen vuoksi hän reissasikin viime syksynä joka toiseksi viikonlopuksi Vantaalle.

Terveystieteitä Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Lehtiö sanoo, että opiskelujen ja Vantaalla harjoittelemisen yhteensovittaminen on sujunut toistaiseksi hyvin.

– Pystyn kuitenkin harjoittelemaan ilman valmentajaa, sillä olemme olleet yhdessä kuitenkin jo kymmenen vuotta.

– Käyn vähän löysemmässä tahdissa opintoja. Tuossa syksyllä ainakin urheilu ja opiskelu olivat hyvin tasapainossa, hän lisää.

Viikonloppuna kisattavien SM-hallien jälkeen Lehtiö keskittyy harjoitteluun ennen keväällä alkavaa kisakautta. Kesän tärkeimpiä kisoja ovat Kalevan kisat.

Sen lisäksi Lehtiö tavoittelee paikkaa maailmanlaajuisista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kilpailuista Napolista, jossa ne järjestetään heinäkuun puolivälissä.

Kalevan kisoista Lehtiö tavoittelee paluuta mitalikantaan. Vuonna 2017 SM-hopealle hypännyt vantaalainen jäi viime vuonna niukasti mitaleilta jääden neljänneksi naisten pituuden loppukilpailussa.

Anne-Mari Lehtiö

23-vuotias pituushyppääjä.

Opiskelee terveystieteitä Jyväskylän yliopistossa.

Edustaa Kenttäurheilijat-58:a.

Saavutukset: SM-hopea (2017), halli-SM kulta (2018), halli-SM hopea (2017).

Ennätykset: ulkona 635 (2017), sisällä 624 (2019).

Harrasti nuorempana pituushypyn lisäksi myös muita yleisurheilulajeja.

On hyvä kilpailija. Venyy usein parhaimpaansa viimeisellä hyppykierroksella.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut